Edward Riedl (M)

Reinfeldt kritiserar USA och Kina under klimatmötet

Klimatmötet i Köpenhamn ser alltmer ut att landa i vaga och till intet förpliktande skrivelser där de stora utsläppsbovarna USA och Kina i praktiken ställer sig på sidan.  Tillsammans står dessa två länder för ungefär hälften av världens samlade koldioxidutsläpp. Mot den bakgrunden är det bra att Reinfeldt starkt kritiserar dessa två länder. Världens övriga länder måste fortsätta pressa för att få till stånd hårdare skrivningar där de värsta utsläppsländerna finns med.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Va nu då?

    Den 3 dec. hyllade Du USA på Din blogg. Det var enligt Dig det land som fört övriga världen framåt och till vad den är idag. Och nu står din partiledare och kritiserar USA på klimatmötet i Danmark. En sak vill jag bestämt påstå, och det är att USA inte tycker att olika samfund (FN mfl) och andra länder, som nu i klimatmötet i Köpenhamn har rätt att kräva av USA att acceptera vad övriga världen beslutar i Köpenhamn. Däremot om det är något USA vill, då skall övriga världen anamma vad USA krav.

  2. Sven

    Jag vet inte om du kommer ihåg högerns reaktion när Olof Palme kritiserade USA för Vietnam kriget?

    Nu när er ”överstepräst” kritiserar de nuvarande två ”supermakterna” då jublar du.

    Man blir trött när man konfronteras med dina radikala högertankar – det som håller en vid mod och skapar kraft är att alliansens oponionssiffror ständigt sjunker, hoppet om en förändring till bättre stiger hela tiden.

  3. Edward Riedl

    Svar till Va nu då? (2009-12-17 10:51)
    Världen vore sämre utan USA vilket tidigare blogg handlade om. Deras insatser för fred, frihet och demokrati gör att världen är bättre. Men som jag skrev så finns det också mycket som inte är bra med USA både vad det gäller inrikes och utrikes politik. När det gäller miljöpolitiken och USA:s engagemang i klimatfrågan finns det mer att önska vilket var kritiken som Frredrik Reinfeldt också lyfte fram.

    Världen är inte svart eller vit. USA har både för och nackdelar. I miljöpolitiken överväger nackdelarna. Totalt sett är världen ändock bättre med än utan USA.

  4. Edward Riedl

    Svar till Sven (2009-12-17 11:15)
    Jag ser gärna att du förtsätter läsa min blogg. Men om det skapas trötthet hos dig av att läsa min blogg får du vara försiktig i framtiden.

    Världen är inte svart eller vit. Det finns mycket att kritisera när det gäller den amerikanska politiken precis som det finns mycket som är bra med den. Jag ser inte att det innebär ett motsatsförhållande att gilla vissa delar och ogilla andra.

    När det gäller allmänt onyanserad kritik av ett land, person eller företeelse finns oftast skäl till saklig debatt kring gråzonerna. Ofta är detta ett probelm för vissa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.