Edward Riedl (M)

Våldsamma antidemokrater på klimatmöte

Både svenskar på plats i Köpenhamn och här hemma i Sverige förfasas över den danska polisens agerande att agera förebyggande. Självklart måste rätten att demonstrera värnas som en självklar del i demokratin. Samtidigt kan vi läsa att en del av dessa aktivister uppenbarligen samlat på sig både brandbomber och stenar.

Självklart måste polisen agera på ett sådant sätt att våldsamma upplopp motverkas där dessa brandbomber och stenar används. Dessa antidemokratiska sabotörer gömmer sig bland fredliga demonstranter i syfte att skada människor och förstöra egendom.

Så varför kritiserar så många polisen, som nyttjar den danska lagstiftningen, istället för dessa antidemokratiska huliganer som med vett och vilje vill skada människor?

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

10 kommentarer

  1. Olga

    Så är då ”krigshetsaren” Herr Reidel igång igen – jag förstår att du tycker att ”polisen” på 30-talet i Tyskland var ett föredömme på det sätt man tog hand om ”demonstranter”!

    Du är en osannolik högerradikal!

    Må vi slippa dig efter valet 2010.

  2. Johanna

    Riedl är tydligen inte medveten om att man infört speciella lagar för att kunna slå till mot vilken som helst i samband med Köpenhamn.

    Då vet vi att moderaterna har inget emot att polisen även i Sverige kan få uppföra sig på ett odemokratiskt och rättlöst sätt!

    Luktar 30-tal! Högern blir mer o mer desperat tydligen!

  3. Johanna

    Riedl är tydligen inte medveten om att man infört speciella lagar för att kunna slå till mot vilken som helst i samband med Köpenhamn.

    Då vet vi att moderaterna har inget emot att polisen även i Sverige kan få uppföra sig på ett odemokratiskt och rättlöst sätt!

    Luktar 30-tal! Högern blir mer o mer desperat tydligen!

  4. Edward Riedl

    Svar till Johanna (2009-12-18 06:53)
    Jag vill inte ha den danska lagstiftningen i Sverige. Var går det att läsa i min blogg att jag skulle vilja det? Men jag konstaterar att den danska polisen använder sig av demokratiskt beslutad lagstiftning för att stävja oroligheter. I nyhetsrapporteringen visar det sig att vissa huliganer samlat på sig både brandbomber och gatstenar. Dessa huliganer gömmer sig bland de fredliga demonstranterna med syftet att skada människor och egendom. Min blogg handlar om det märkliga synsättet att polisen är de som förtjänar kritik – Inte huliganerna. Märkligt tycker jag.

  5. Edward Riedl

    Svar till Johanna (2009-12-18 06:53)
    Se svaret på ditt andra inlägg. Läs gärna bloggen igen och se om du verkligen läste rätt. Fortsatt välkommen att både läsa bloggen och kommentera den.

  6. Johan Karlsson

    Visst finns det likheter med 30-talets Tyskland. Dock missar såväl Olga som Johanna målet med råge. Då liksom nu användes politiskt våld för att angripa demokratin. Nazisternas Sturmabteilung skapades bland annat för att störa politiska motståndares möten. Jämförelsen med nazismen kommer oftast från personer som totalt verkar sakna kunskap om denna ideologi. Några boktips för den som önskar fördjupa sig är bland annat Alan Bullocks standardverk, Hitler – en studie i tyranni. Annat läsvärt är bl a Friedemann Bedürftigs’s Tredje riket från uppgång till fall och Laurence Ree’s Auschwitz.

  7. Edward Riedl

    Svar till Johan Karlsson (2009-12-18 16:10)
    Men likheterna med dagens alliansregering måste vara obefintliga även om det finns de som hellre vill ha en röd-grön regering efter 2010.

  8. Johan Karlsson

    Ja, några likheter mellan liberalism och nationalsocialism finns nog bara i extremvänsterns världsbild. Där verka allt handla om rätt (den egna ideologin) och fel (allt annat).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.