Edward Riedl (M)

Politiker eller lobbyist…

Göran Persson var länge sveriges statsminister och ledare för socialdemokratin. När alliansen vann regeringsmakten 2006 lämnade Göran Persson sin roll som ledande s-politiker och blev godsherre och lobbyist åt storfinansen. I detta finns inget att anmärka. Probelemet är när han sedan inte kan skilja sina olika roller åt. När han använder sin status som fd statsminister för att hjälpa storfinansen att tjäna mer pengar. T.ex när han underteckanar artiklar som just fd. statsminister när han egentligen jobbar som konsult. Sådant skadar demokratin och tilltron till det demokratiska systemet.

Läs mer om Göran Perssons dubbla roller och hur han blandar ihop dem.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

7 kommentarer

  1. Pelle

    Vad har du nu fått i dina mörkblå glasögon?

    Är inte Persson FD stadsminister?

    Snart är eran ”överstepräst” också FD stadsminister – läste senaste undersökningen 51,5% för de röd/gröna – 42,5% för alliansen om man räknar med krisdemokraterna som dock är på väg ur riksdagen – härliga siffror – heja Svenska folket – nu tar vi dom!

  2. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2009-12-20 15:58)
    Läs inlägget igen så ser du vad jag skrivit. Han är fd. statsminister och inget annat. Stadsminister är inget vi har i Sverige.

    Efter valet 2010 har vi facit när det gäller styret av Sverige. Jag är hoppfull och tror att alliansens opinionssiffror kommer att förbättras i takt med att de röd-gröna tvingas berätta vad de vill göra med Sverige.

  3. Pelle

    Ber ”Hr Besserwisser” om ursäkt för att jag stavat fel – men jag ber inte om ursäkt för att jag tycker det är så skönt när högerpartierna tappar i undersökning efter undersökning.

    Skall försöka använda ett stavningsprogram så du slipper ”skämmas” för en gammal man som inte har så många år i skolan men väl i arbetslivet där jag försörjt mig själv och mina barn.

    Detta i motsats till dig som försörjs av det ”allmänna” via skattsedeln men tydligen fått en ”gedigen” utbildning betald av samhället (skattebetalarna).

    Stavning är kollad med Words stavningsprogram ”Hr B”.

  4. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2009-12-21 17:14)
    Det var inte min mening att försöka skriva dig på näsan. Alla skriver vi fel emellanåt. Du skrev däremot i din kommentar så här: ”Är inte Persson FD stadsminister?”. Jag vet egentligen inte vad du syftade på eftersom det var precis det min artikel handlade om – Dvs att han faktiskt var fd. statsminister… Då antog jag att det var stavningen du menade vilket i det här fallet var min text som hade korrekt stavning. Men förklara gärna vad det var du menade med det som du skrev. Att skriva människor på näsan är inget trevligt drag och n¨ågot jag medvetet gör. Tråkigt om du uppfattade det så.

  5. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2009-12-21 17:14)
    Del 2. Sedan är det dig och alla andra fritt att glädja er åt goda opinionssiffror. Det gör vi även i alliansen när väljarvindarna blåser i vår favör.

  6. Pelle

    ”Att skriva människor på näsan är inget trevligt drag och n¨ågot jag medvetet gör”

    Detta är ett citat från ditt bloggsvar som understryker vilken typ av människa du är.

    Du skriver, enligt din blogg, ”människor på näsan” medvetet vilket enligt mig är oerhört lågt.

    Jag tycker jag skrev helt klart att man om man är FD någonting kan man gott skriva det utan att på något sätt försöka använda det FD till någom form av påtryckning utan bara som upplysning – allt behöver inte tolkas högernegativt.

    Må ni aldrig få glädjas åt goda oponionssiffror mer.

  7. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2009-12-22 10:27)
    Jag vet fortfarande inte vad din poäng är? Däremot är det tråkigt om du trots min förklaring tror att min avsikt var att skriva dig på näsan. Som jag skrev så stavar vi alla fel emellanåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.