Edward Riedl (M)

Regeringen satsar 542 miljoner kronor på Trollhättan

Regeringen satsar drygt en halv miljard kronor på utbildning, innovation och arbetsmarknadspolitiska åtgärder i Trollhättan. Detta meddelar Maud olofsson (C) idag.

Det är en viktig signal till alla oroliga människor i Västra Götalandsregionen att regeringen kommer att bistå de som drabbas värst.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

10 kommentarer

  1. Robert

    Reidl – detta är pengar i sjön!

    Tänk om ni i alliansen tänkt tidigare – det hade varit mycket billigare för oss skattebetalare om er s.k. arbetsmarknadminister hade haft förmågan att tänka och inte bara prata!

    Att behålla SAAB med nya ägare och sin teknikutveckling hade varit billigare för oss skattebetalare än detta vansinne!

    Många av övriga EU:s länder med bilproduktion har förstått det och gjort annorlunda – men högern i Sverige styrs av ”högerdogmer” – politiska ”låsningar” före realpolitik -skrämmande!

  2. Västra Orust

    Att vara moderat politiker i Västerbotten måste vara ungefär lika kul som att… Jag kan inte ens komma på en bra liknelse.

    Att det finns människor som på allvar tycker att staten ska ta över ett bilföretag som inte gått med vinst de senaste 20 åren tyder på ett intellektuellt underskott som bara kan bero på 60 år av kommunistpropaganda. Har ni kommunister överhuvudtaget någon somhelst uppfattning om hur ekonomin fungerar? Var tror ni att pengar kommer ifrån?

    Om nu SAAB Aut. är ett sådant underföretag kan ju LO köpa det. Dom har ju råd.

  3. Anders

    Robert, vilka ägare då? Eftersom nedläggning av SABB kostar GM runt 15–20 miljarder så var de beredda att skicka med en hel del mervärden i SAAB för att bara bli av med sina skyldigheter. Om staten gått in så är risken överhägnade att detta istället drabbat stadskassan. Tyska regeringen som du berömmer kritiseras stort nu för just detta. Trots detta har det inte blivit någon affär och det kan knappast belastas regeringen.

    Enligt DN så har istället Koenigseggaffären haft full uppbackning av regering, riksgäld och EU. Men de kunde inte klara de egna utfästelserna. Vad Spyker föll på är oklart.

  4. leif

    Drabbas värst???? Gillar ert synsätt inom alliansen, drabbas värst???? Dom har ju i varje fall hälsan intakt och slipper era hjärtlösa politik. Otroligt att Reinfeldts uttalande i agenda om sin hjärtlösa politik inte fått någon uppmärksamhet, där hade ni ruskig tur.

  5. Edward Riedl

    Svar till Robert (2009-12-21 17:51)
    Erfarenheten kring stödet till varvsindustrin visar att det är allt annat än billigt att stödja företag som inte lever av egen kraft. Det blev ofantligt dyrt och räddade inte ett enda arbete kvar i Sverige.

    Men har du ett bra exempel på det som du skriver får du gärna dela med dig av detta. Tills dess fortsätter jag att hävda att det är oförsvarligt att göra på annat sätt än vad regeringen gjort.

  6. Edward Riedl

    Svar till Västra Orust (2009-12-21 18:42)
    Företag med framtidshopp har aldrig svårt att locka privata investerare och kapital. Nu finns det dessutom ett överskott på fria pengar då regeringar runt om i världen genom stora stödpaket och låga räntor dopat världsekonomin. Men inte ens i det klimatet har SAAB (ännu, hoppet finns ju trots allt) lyckats.

    Precis som du skriver undrar man ibland om hur kunskapen om grundläggande ekonomi ser ut hos en del.

  7. Edward Riedl

    Svar till leif (2009-12-21 21:22)
    De som förlorar sina arbeten med svårigheter att snabbt hitta nya tillhör de som drabbats värst i Trollhätten… Sedan förstår jag inte i övrigt riktigt vad ditt inlägg handlar om?

  8. Isak

    Det intellektuella underskottet tycks vara större bland
    kapitalister än kommunister. Eller att driva SAAB i 20 år
    utan att tjäna en enda krona låter ju inte särskilt intell-
    igent. Eller har det kanske funnits två bokföringar. Och att vara moderat på Västra Orust är nog lika kul som det
    är i Västerbottten.

  9. Edward Riedl

    Svar till Isak (2009-12-23 13:27)
    Kommunismen har ju fungerat alldeles förträffligt i jämförelse med kapitalismen… Eller var det kanske tvärtom Isak. Nordkorea och Kuba i all ära – Men några fina skyltfönster för det kommunistiska systemet är inte lätt att hitta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.