Edward Riedl (M)

Fakta kring de omförsäkrade

Tonläget har varit hårt i debatten kring sjukförsäkringen och sakligheten stundtals mycket bristande. De röd-gröna har många gånger tagit debatten till nya bottenivåer och vi har haft en vulgärdebatt som gjort många människor onödigt oroliga. Nu kommer det åtminstone fram att merparten av de som omförsäkras (inte utförsäkras) faktiskt får högre ersättningar. Den som följt debatten kan närmast tro att människor skall slängas ut på gatan. Nu visar sig även delen om ersättningsnivåer vara grovt förvanskad av politiker (de röd-gröna) som gärna skrämmer människor bara det ger politiska poänger. Men verkligheten hinner till slut ikapp.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

10 kommentarer

  1. Lennart

    Allt är relativt… även bottennivåer. Jag tror du har en övertro på de rödgrönas möjlighet att styra debatten. Det är i själva verket alla människor som drabbats på skilda sätt, som gjort stora delar av svenska folket upprörda över Alliansens regeringspolitik.

    Och apropå botten, så brukar du säga att landstingets ekonomi befinner sig i fritt fall. Om man befinner sig i fritt fall, når man botten fort – men dit har landstinget inte kommit än… lite sakligare debatt vore toppen, tycker jag!

  2. Pär Andersson

    Det är väl – om du följt med – de röd-grönas beskrivning av verkligheten som fått regeringen att mildra konsekvenserna för de sjuka. Trycket från dåliga opinionssiffror kan tydligen göra intryck även på de mest hårdhudade ideologerna inom Alliansen.

  3. leif

    Rödgröna hit, rödgröna dit. Kan du släppa motståndarna ett tag och fundera på något annat. Dom rödgröna klev på tåget efter att alla andra skrikigt sig hesa över era nya regler. Du tror verkligen hela världen snurrar runt dom rödgröna.

    Återkom i slutet av januari när det börjar skrivas om folk som inte hunnit få sina ersättningar. Vet att du kommer att skylla på a-kassor och annat istället för att ta ditt ansvar och erkänna erat eget fel

  4. Isak

    Bäste herr Riedl, du fortsätter att göra samma misstag,
    som gjorde att ni tappade all trovärdighet i sjukförsäk-
    ringsfrågan. Ända sedan beslutet i juli 2008 om nya reg-
    ler i sjukförsäkringen har ni ignorerat all kritik om vad
    som kommer att hända f.o.m. den 1 jan. 2010. I nov 2009
    slog cancerläkare larm om desperata patienter som hade
    fått samtal och brev från försäkringskassan. Medierna tog
    upp frågan, och regeringen skyllde ifrån sig på försäk-
    ringskassan, som hävdade att tolkningen var rätt. Rege-ringen har nu ändrat reglerna två gånger. Dåligt att skylla på oppositionen.

  5. Edward Riedl

    Svar till Lennart (2009-12-22 10:02)
    Jag tror att debatten är mer styrd än vad du tycks tro. Men som sagt. prata gärna med de som arbetar på kassan, arbetsförmedlingen och människorna det handlar om. Åtminstone jag har svårt att känna igen bilden som försöker målas upp av de röd-gröna.

    Landstingets ekonomiska resultat de senaste 15 åren talar sitt tydliga språk hur sossarna i landstinget hanterat ekonomin. För året blir underskottet i häraden ca 150 miljoner kronor ex. medelsförvaltningen. Fritt fall eller extremt dåligt skött må väl kvitta. Problemet är att (S) inte klarar av att hantera ekonomin.

  6. Edward Riedl

    Svar till Pär Andersson (2009-12-22 10:43)
    Förändringarna som alliansen genemfört är ett resultat av hur försäkringskassan tolkade lagstiftningen – Inte pga s, v och mp`s vulgärdebatt i frågan.

  7. Edward Riedl

    Svar till leif (2009-12-22 11:08)
    A-kassorna har skyldigheter gentemot de försäkrade som ingen regering kan lösa utan att förändra grundförhålandet. Något sådant förslag har jag inte hört någon lämna.

    Jag hoppas innerligen att du har fel om de problem som kan uppstå med utbetalningarna eftersom människor drabbas på ett olyckligt sätt när pengarna inte utbetalas i tid.

  8. Edward Riedl

    Svar till Isak (2009-12-22 11:43)
    Det viktigaste i slutändan är att grundproblemet med sjukförsäkringen löses. Den som kan komma tillbaka i arbete skall få all stöd och hjälp för detta och den som inte kan komma tillbaka skall det sociala skyddsnätet finnas för. Jag är övertygad om att alliansregeringen kommer att lösa stora delar av dessa probelm med de n nya lagstiftningen.

    Men vulgärdebatten och den osäkerhet som drabbar människor utifrån den beskyller jag alltjämt de röd-gröna för.

  9. Andreas

    Jag tycker att debatten kring sjukförsäkringen har spårat ur. Om man tar sig tid och läser igenom vad man vill med de nya reglerna så ser man att människor med arbetsförmåga ska få stöd för att komma tillbaka till arbetslivet och att människor som är sjuka ska få vård och rehabilitering.

  10. Edward Riedl

    Svar till Andreas (2009-12-22 17:37)
    Precis. Men när man hör vissa har man svårt att tro det. Men poängen är att våra trygghetssystem skall fungera bättre och finnas för dem som behöver dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.