Edward Riedl (M)

På julafton fick 31 miljoner amerikaner sjukförsäkring

Igår på julafton röstade senaten igenom Obamas sjukvårdsreform. Det innebär att 31 miljoner av de 36 miljoner oförsäkrade amerikanerna nu får en sjukvårdsförsäkring. Det är en stor reform som tagit stora kliv framåt men ändock lämnar 5 miljoner människor i ett av världens rikaste länder utan sjukfärsäkring. Det är bara att gratulera Obama och önska honom lycka till i det fortsatta arbetet med att få reformen att omfatta alla amerikaner.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. Putte

    Det kommer att innebära höjda skatter för de som tjänar mest i USA!

    Hur hela sjukvårdsförsäkringen kommer att se ut vet ingen, inte heller hur många av de nästan 50 miljonerna som saknar försäkring idag som kommer att omfattas – förhandlingarna startar i januari.

    En fråga till hr Reidl – är du för höjda skatter för dom som tjänar mest i Sverige lika det som kommer att ske i USA?

  2. Edward Riedl

    Svar till Putte (2009-12-26 16:03)
    Sverige har nästan dubbelt så stort skatteuttag som USA. Dessutom så är profilen i Sverige progressiv vilket innebär att vi har större utjämning än USA mellan hög och låg inkomst. Jag förespråkar den svenska modellen både när det gäller totalt skatteuttag och profilen. Däremot finns det graderskillnader mellan dessa två ytterligheter av rika västländer.

    Så svaret på din fråga. I Sverige betalar de rika redan mer för att välfärdssystemet skall fungera. Så skall det vara.

    Sedan får vi hoppas att Obama lyckas driva igenom sin reform fullt ut.

  3. Edward Riedl

    Svar till lf (2009-12-27 16:45)
    Eftersom även demokraterna står alldeles för långt till höger (för mitt tycke) så är det svårt att relatera på det sätt som du beskriver. Alla demokratiska länder rör sig på en höger-vänsterskala som är unik för det egna landet.

    Eftersom republikanerna är motståndare till allmän sjukvårdsförsäkring är nog sannolikheten liten att de drivit igenom en sådan fråga. Däremot är det inte osannolikt att de inom några år kommer att både försvara reformen och dessutom vilja vidareutveckla den när det amerikanska folket tycker att detta är något bra och självklart.

  4. lf

    Oj,oj,oj,Ja det må jag då säga.Nu är det fel att republikanerna står för mycket till höger om er.Du är oslagbar Ridel. Men det är ju så som det varit i alla tider,orättvisor har alltid hunnits i kapp förr eller senare.Snart har du hunnits ikapp om din orättvisa politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.