Edward Riedl (M)

Den totalitära regimen i Iran blir alltmer desperat

När den totalitära regimen i Iran nu låter polis och säkerhetsstyrkor skjuta rakt in i demonstrerande folkmassor visar regimen hur desperata de är. Rapporterna om liknande händelser kommer från flera stora städer i Iran. Utländska journalister tillåts inte rapportera om det som sker och kommunikationer störs för att vanliga iranier inte skall kunna kontakta omvärlden. Detta till trots når information ut ur landet.

Regimen i Iran bygger kärnvapenkapacitet och förtrycker den egna befolkningen och omvärlden tittar mest bara på. Några fördömanden biter inte särskilt hårt. Det är dags för omvärlden att trappa upp fördömanden till sanktioner. I förlängningen kan inte vi i den fria världen acceptera att våra medmänniskor förtrycks vilket också var president Obamas hälsning till världens förtryckarregimer i sitt fredstal när han mottog sitt pris i Oslo.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

4 kommentarer

 1. Edward Riedl

  Svar till Alejandro (2009-12-29 12:27)
  Nu är jag ingen expert på krisen i Honuras men vad jag kan förstå så har utrikesminister Carl Bildt fördömt den militära aktionen mot den tidigare valda presidenten.

  Sedan vet jag att kritik har riktats mot den svenska regeringen likväl som mot flertalet västerländska regeringar för att man inte agerat tillräckligt kraftfullt.

  Som demokratiskt land bör vi inte underlätta diktatur och förtryck i något land. Tvärtom skall vi på bästa sätt bekämpa sådant.

 2. Alejandro Caviedes

  Bra! Det är viktigt att alla partier fördömer kuppen. USA har gjort en tvärvändning i frågan och sagt att de nu erkänner regimen fr.o.m. skenvalet som kuppen arrangerat i efterhand för att legitimera sig själv. Sverige har uttalat sig om kuppen, men vad jag förstått har man inte uttalat sig om skenvalet som ägde rum nyligen, och då är min farhåga att man följar USA:s exempel

 3. Edward Riedl

  Svar till Alejandro Caviedes (2009-12-29 16:52)
  Förhoppningsvis följer EU Spaniens linje som varit tuff redan från början. Sedan är det viktigaste alltid att omvärlden omgående kräver fria val när demokratin sätts ur spel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.