Edward Riedl (M)

Smutsig kolkraft värmer i vinterkylan

När två av Sveriges 10 kärnkraftverk står still till följd av att moderniseringen av kraftverken tagit längre tid än beräknat värmer smutsig kolkraft från utlandet i våra svenska hem. Den är inte bara smutsig och värmer upp vår jord den är dessutom ruskigt dyr. Det kommer att synas på elräkningarna framöver.

Detta är något att tänka på för alla kärnkraftsmotståndare.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

13 kommentarer

  1. Johan Karlsson

    Utbyggd kärnkraft och vattenkraft skulle ge reservkapacitet när behovet finns. Överskottet kunde exporteras.

  2. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-01-08 19:01)
    Välkommen tillbaka. Igår skulle du aldrig mer kommentera min blogg. Jag är glad att du ändrade dig. Välkommen åter får jag väl säga.

  3. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-01-08 19:01)
    Jag menar precis det som jag skriver. Kärnkraften behövs även i framtiden vilket vi nu tydligt ser när två av tio reaktorer står stilla.

  4. Lars Gidlöf

    Ännu ett bra exempel på varför folk inte ska rösta på något parti då det visar sig att politiker har ingen som helst kunskap om vad de pratar om.
    Vi behöver inte mer kärnkraft i Sverige, det vi behöver är energieffektivisering, då behövs inte mer kraft.
    Ett pappersbruk t ex kan göras helt självförsörjande på elkraft, genom diverse tekniska lösningar som redan finns.
    Det finns otroligt mkt energi att spara tex på ventilation på NUS, om fläktarna var frekvensstyrda och att de går på den effekt som behövs just för tillfället. Enkelt men politiker lyssnar bara på lobbyister,den egna kunskapen är 0

  5. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2010-01-09 21:12)
    Givetvis är energieffektivisering en del av lösningen för framtiden – Men inte den enda. Vi behöver även bygga ut kärnkraften även om det räcker att öka effektuttaget på de befintliga ett litet tag till.

  6. lf

    Ännu en missuppfattning av dig.Att det ska vara så svårt.Ledande politiker som missuppfattar är inte bra. Jag menar naturligtvis din blogg där du anklagar mig och andra för att ge vika för terrorister.Det har jag aldrig skrivit men anklagelsen känns.Men låt oss släppa detta.I andra bloggar får du ta mina kommentarer
    Vad jag menade är att regeringen styr övergripande över kärnkraftverken.Varför har den inte sett till att de fungerar vid rätt tidpunkt.Många anser ju att detta är ett spel där fria marknadskrafter får råda.Du har ju varit positiv för regl.av banksektorn,slå ett slag för elsektorn.

  7. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-01-10 17:13)
    Som jag skrev är det trevligt att ha dig tillbaka. Om jag nu hela tiden missförstår dig kan det kanske också vara så att du ibland också är lite otydlig. Eller vill du mena att hela felet ligger hos mig?

    Jag försöker ha ett politiskt samtal med både de som tycker som mig och de som inte tycker som mig. Jag försöker inte medvetet missförstå någon. Jag kan säkert göra fel även jag, få människor är felfria. Dessutom väger jag inte varje ord jag skriver här på guldvåg då det skulle ta alltför lång tid att besvara era kommentarer. Deta leder ofrånkomligen till fel från min sida ibland.

  8. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-01-10 17:13)
    Del 2.
    När detta sker ber jag följdaktligen om ursäkt. Men att ständigt hamna i pseudodebatter om det ena eller andra är inte min tanke med att besvara och samtala med er läsare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.