Edward Riedl (M)

Menyn börjar klarna – Men prislistan saknas

Så kan man samanfatta kritiken SVD´s ledare ger Mona Sahlin (S) och vänsterexperimentet i dagens ledare. Bra tänkvärd läsning.

De röd-gröna  är duktiga på att berätta om alla sina förslag som innebär ökade kostnader för staten. Men hur tänker de betala för sin politik?

Edward Riedl (M).

Etiketter:

23 kommentarer

  1. leif

    Ja samhället är ganska värdelöst just nu. Kanske pga dom som styr, kanske pga annat. Men eftersom det står ganska klart att samhället måste rustas upp, hur sjutton tänker ni fixa det. Någon måste ju betala? Om inte med skatter, hur då?

  2. Jonas E

    Så att göra ofinansierade skattesänkningar är tydligen helt ok, för när staten måste låna för att gå runt är dom helt klart inte finasierade..
    Om man är så pigg på att sänka skatten så vaför sälja ut statliga vinstgivande företag, dom ger ju staten inkomst = mindre skatt..
    Det är lätt att klaga på dom röd-gröna, när man är blind för och rent försvarar Alliansens alla misstag..

  3. Arbetare

    ”Moderaten som fick arbetslinjen att stinka”
    Det börjar klarna hur moderater tänker. Boken Det sovande folket,FredikR, följs upp av pressekreteraren. Ovärdigt det svenska, förut rättvisa, samhället.

  4. Edward Riedl

    Svar till leif (2010-01-12 13:10)
    Välfärd kostar pengar och även alliansregeringen värnar högskattesamhället. De totala skatteintäkerna är inte bara beroende på hur hög skatten är utan också hur många som är med och betalar den.

    Vi vill fortsätta göra det lönsamt att arbeta så att fler är med och betalar skatt medan de röd-gröna vill göra det mer lönsamt att inte arbete vilket leder till att färre är med och betalar skatt – Således måste de ta ut högre skatter för att få in lika mycket skattepengar.

  5. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-01-12 16:25)
    Vilka länder lånar inte för att stimulera ekonomin i lågkonjunktur? Dessutom vill (S) låna precis lika mycket som alliansen – Åtminstone om man skall tro deras skuggbuget.

    Skillnaden är att vi lånar pengar för att stimulera fler till arbete medan (S) vill låna för att göra det mer lönsamt att inte arbeta.

  6. Edward Riedl

    Svar till Arbetare (2010-01-12 17:51)
    Även om en pressekreterare utrycker sig klumpigt innebär det knappast att den lycksamma politiken är fel. Jag vågar inte tänka hur hög arbetslöshet vi hade haft om (S) suttit kvar vid makten.

  7. Arbetare

    ”utrycker sig klumpigt ”
    Moderaternas pressman har mer än uttryckt sig klumpigt, han har visat högerns von obensyn, klassyn. Duktig arbetare, duktig underklass; ge klapp på huvudet!
    ”lycksamma politiken ”
    Vi alla kommer att drabbas av det du kallar lyckosam politik, det kostar oss alla i flera år att reparera det experiment högern, utan hämningar, utsatt vårt samhälle för. Alla dessa drabbade!!!
    Kanske kommer en slags INSIKT att komma även till er i högern, kanske dock en utopi.

  8. Wotan

    ”Skillnaden är att vi lånar pengar för att stimulera fler till arbete medan (S) vill låna för att göra det mer lönsamt att inte arbeta.”
    Och du klagar på ”vulgärdebatt”?
    Nej, (S) vill att man ska kunna känna trygghet i att man inte riskerar att bli totalt utblottad om man drabbas av sjukdom eller uppsägning. En trygghet som undermineras allt mer under alliansens styre.

  9. Edward Riedl

    Svar till Arbetare (2010-01-12 22:54)
    Det mesta av det vi säger och gör går givetvis att både misstolka och förvränga. Den som faktiskt läst vad han skrev på facebook kan se att det inte fanns varken fördomar eller överifrånperspektiv på det han skrev. Givetvis gick det att tolka det så negativt som vissa valde att göra.

  10. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-01-13 08:51)
    (S) vill att staten lånar pengar för att höja bidrag och ersättningar enligt deras egen skuggbudget i Sveriges riksdag. Samtidigt vill de höja skatten för dem som arbetar genom högre löneskatter. På vilket sätt är det att vara vulgär med (S) politiken. Det är ju detta de pratar om själva hela tiden.

    Jag satte det endast i perspektivet vad vi i alliansen vill göra med de pengar staten nu lånar för att stimulera ekonomin.

  11. Jonas E

    ”(S)vill låna för att göra det mer lönsamt att inte arbeta”
    Så att värna trygghetssystemen genom att inte sänka ersättningar och utförsäkra, gör det enligt dig lönsamt att inte arbeta.
    De flesta som går sjukskrivna idag skulle ha haft ca dubbelt så mycket pengar/mån om dom jobbade redan i dom gamla reglerna, är det då inte lönsamt att arbeta?.
    Nu är det en fråga om att man sänker och för en del tar bort de redan låga ersättningarna, detta vill nu (S) hindra.
    Så den inverterade Robinhoodpolitiken som (M) för, ger en del i övrigt att önska.

    Dags för ny/bättre/mänskligare regering utan (M)

  12. Wotan

    Du blev ju upprörd i ett annat blogginlägg och kallade det vulgärdebatt när folk påstod att moderaterna ville att cancersjuka skulle jobba. Ditt uttalande jag citerade är ju precis samma sak, fast riktat mot (S). Självklart vill inte (S) uppmuntra att fullt friska och arbetsföra människor ska gå bidrag hemma istället för att jobba/söka jobb, utan precis som jag skrev vill de att man ska kunna känna trygghet i en tid av kris (t ex sjukdom eller varsel).

  13. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-01-14 02:45)
    Jag hoppas vi slipper se resultatet av en röd-grön regering med spenderbyxor och skattechocker för vanligt hårt arbetande folk. Men om olyckan är framme så kommer det att leda svensk ekonomi i fördärvet.

    Skall Sverige klara framtidens välfärdsutmaningar inom sjukvården, skolan och omsorgen samt klara framtida pensionsutbetalningar utan att de kraftigt urholkas – Ja då måste alla som kan arbeta faktiskt arbeta. Annars går det inte ihop.

  14. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-01-14 08:30)
    Du har en viss poäng även om det är att jämföra en femtioöring och en tusenlapp genom att säga – Det är ju pengar både och.

  15. Jonas E

    Ja alla som kan ska arbeta, men måste man utförsäkra alla för att hitta några få arbötsföra?
    Sen är det ju de där om jag påpekar gång efter gång, bara för att man är teoretiskt arbetsför nu i Alliansens ögon, så betyder det inte att man kan arbeta i praktiken(”normalt förekommande arbete” mot att ”prövas mot hela arbetsmarknaden”),som Uppdrag granskning effektivt belyste.
    En arbetare som vet att trygghetförsäkningarna fungerar jobbar bättre -en paralell är en soldat som vet att han blir väl omhändertagen om han blir sårad, sköter sin uppgift bättre.
    Utförsäkringslinjens anförare måste bort.

  16. Wotan

    Jag tycker inte graden av vulgärdebatt är så stor mellan att påstå att de rödgrönas trygghetspolitik är avsedd för att gynna soffliggare eller att påstå att moderaternas jobbpolitik är till för att tvinga cancersjuka att jobba. Men du sa ju att jag hade en viss poäng åtminstone, så jag nöjer mig med det.

  17. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-01-14 22:19)
    Jag håller med i allt utom din slutsats. Regeringen satsar på att hjälpa människor tillbaka. Din definition av omtanke är att ställa människor i utanförskap? Därav skiljer vi oss åt i metod inte mål.

  18. Jonas E

    Utförsäkringslinjen avsikt kanske är att hjälpa, men resultaten bilr att stjälpa.
    Vad är mer utanförskap?, att ha en ekonomisk trygghet som grund för att försöka komma tillbaks till den faktiska arbetsmarknaden, till ett arbete som finns i verkligheten.
    Eller bli utsatt för Utförsäkringslinjen med mycket lägre, eller till och med ingen ersättning(för en del), till en teoretisk arbetsmarknad med jobb som egentligen inte finns eller ens behöver finnas?
    Alliansen borde återinföra begreppet”normalt förekommande arbete”, för att kunna vara trovärdiga i sin ”välvilja”.

    Bort med Utanförskaparna

  19. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-01-15 15:50)
    För den absoluta merparten blir inte ersättningen lägre när omförsäkring sker varför ditt resonemang om trygghet i det avseendet faller.

  20. Jonas E

    Efter det 3 månaders introduktionsprogrammet, så kommer det att för det första bli extremt svårt att komma tillbaks till FK, och återfå sin tidigare ersättning.
    Sen de som då ”kan” arbeta enligt Alliansen ”prövas mot hela arbetsmarknaden”, kommer då att hamna i AF:s ordinarie reglelvek som är betydligt lägre ersättningar än det tidigare från FK, om man nu är ”anställningsbar” enligt AF annars så är det Försörjningsstöd som gäller.
    Där kan man hamna mellan stolarna, om Fk anser dig ”arbetsför”, AF anser dig icke ”anställningsbar” = Försörjningsstöd….så ja mitt argument håller..

  21. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-01-15 21:39)
    De flesta som omförsäkras får inte lägre ersättningar vilket du påstår. Dessutom kunde personer hamna mellan stolarna även i det gamla systemet. Det måste därför ständigt pågå ett arbete för att minimera sådana problem som för den enskilde kan bli rent katastrofala.

    Frågor till dig:
    Vad har du för belägg att fler hamnar mellan stolarna med de nya reglerna?
    Vad har du för belägg för att fler får sänkta ersättningar när de omförsäkras?
    Vad har du för belägg för att det blir svårt att komma tillbaka till sjukförsäkringen om arbetsförmåga saknas?

  22. Jonas E

    Vad jag har för belägg!!
    Förjande källor, och det är bara en liten del, finns så mycket med om man kollar lite på bloggar och så..
    -Senaste Uppdrag granskning belyste detta problem.
    -Arbetsförmåga i sjukförsäkringen – så beskrivs
    begreppet i lagstiftningen av professor Bengt Järvholm, med flera.
    -TCO GRANSKAR:SISTA STEGET I REHABKEDJAN 09/12/03.
    -Taket på A-kassan är lägre än taket på Sjukförsäkringen.
    Att de flesta inte få det sämre är inget argument för att systemet är bra.
    Så länge sjuka faller mellan stolarna eller tappar ersättning är det systemfel.
    Utförsäkring sker av (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.