Edward Riedl (M)

Priskrig får en ny betydelse

När Venezuelas president Hugo Chavez skickar ut militären för att övervaka att butikerna inte smyghöjer priserna efter landets devalvering får ordet priskrig ny betydelse. De företag som inte lyder kommer att överlämnas till arbetarna – Statlig konfiskering av företag med andra ord. Detta meddelar han i sitt eget tv-program "Hej President".

Rödvinsvänstern sitter förtjust och klappar händerna åt denna trevliga socialist med stora oljetillgångar mysig framtoning. Själv får jag alltid obehagskänslor när retoriken om att skapa ett rättsosäkert samhälle backas upp av militär.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

23 kommentarer

  1. Jonas E

    JA det är inget vidare – Sverige har ju haft en liknande sväng i Ådalen 1931 … eller har han glömt det….

  2. Konsument

    En intressant fråga när det gäller priser – vad tänker högerregeringen göra för att förhindra att vi konsumenter skinnas av elbolagen?

  3. Betydligt bättre

    Vem har inte glömt högern och militären i Chile på 70-telet. Men det finns några som inte vill minnas dessa övergrepp och det är högerkrafterna i bl a Sverige. Å andra sidan försvarar jag inte Hugo Chavez tilltag för det är lika långt från demokrati som Chiles höger.

  4. Erik

    Gissa var gräddan av Venezuelas oljearbetare och ingenjörer jobbar? Jo, Nordsjöfälten och Kanada. De sökte sig till andra arbetsgivare när Chavez utnämnde en marxistisk professor utan någon som helst erfarenhet av oljebranschen till chef för Venezuelas oljebolag PDVSA.

  5. Hervoris

    Betydligt bättre, helt rätt, och vad gjorde USA o CIA, i Latinamerika. Än idag vet vi inte om alla mord och övergrepp, ej heller de ekonomiska konsekvenser deras inblandning än idag lider av. Av förtyck bildas motkrafter!
    Jag tror inte högern ska söka opinion i Latinamerika , det vore ett misstag!

  6. Isak

    Herr Riedl lever i det förgångna. Den gamla rödvinsvänst-
    ern dricker inte rödvin längre. Den sitter ej heller och
    applåderar socialister. Den gamla vänstern återfinns på
    höga positioner både inom företag, förvaltning och media.
    Många röstar borgerligt. Den nya vänstern röstar röd/grönt
    och kommer den 19 september att slänga ut Alliansen från
    regeringstaburetterna.

  7. Edward Riedl

    Svar till Hervoris (2010-01-12 23:41)
    Ibland undrar jag varför vissa (du i det här fallet) så fort man påpekar något galet i världen genast försöker visa att andra gjort fle även de. Det är inga bra argument för att försvara någon tvivelaktig regim. Två fel blir inte ett rätt.

    Jag har inte försvarat USA:s inblandning i latinamerika eller någon högerdiktatur nångon annanstans. Jag har påpekat att Hugo Chavez leder sitt land i fördärvet.

  8. Edward Riedl

    Svar till Isak (2010-01-12 23:50)
    Oaktat om de dricker rödvin eller inte sitter många och apploderar Hugo Chavez och hans politik som leder ett land med möjligheter rakt i fördärvet.

  9. Hervoris

    ” andra gjort fle även de”
    Ibland undrar jag varför vissa (du i det här fallet) isåfall aldrig skrivit i din blogg om de fel andra, Usa i det här fallet, gjort. Du har aldrig försvarat dem säger du, men problemet är här att du aldrig påtalat de fel som begåtts genom åren. Därför mitt inlägg-två fel är två fel- beskriv isåfall båda,tack!

  10. Johan Karlsson

    Intressant att socialister alltid ska älta Pinochet när vänsterdiktaturer förs på tal. I jämförelse med de över hundra miljoner (100000000) människor som få plikta med sina liv under dessa despoter ter sig några tusen chilenare ganska blygsamt. Kanske är det fel att prata om grader i helvetet när det gäller mord och förtryck men att Stalin var en större tyrann än Hitler som i sin tur var värre än Franco och Mussolini råder det knappast nån tvekan om. Kanske är det just att Pinochet använde socialistmetoder mot socialister som får dessa att se rött?

  11. Wotan

    ”Ibland undrar jag varför vissa (du i det här fallet) så fort man påpekar något galet i världen genast försöker visa att andra gjort fle även de. Det är inga bra argument för att försvara någon tvivelaktig regim. Två fel blir inte ett rätt.”

    Det är ju precis det du gör HELA tiden när det gäller alliansregeringen vs socialdemokraterna. Så fort någon har någon invändning mot dagens regering kontrar du med (S)s eventuella planer, eller hur illa vissa saker sköttes under deras styre. Två fel blir inte ett rätt. Lite konsekvens, tack.

  12. Edward Riedl

    Svar till Hervoris (2010-01-13 21:42)
    Jag lovar att jag kommer att skriva likadant om det händer i USA, Kina eller i Göteborg. Brott mot mänskliga fri och rättigheter ska aldrig försvaras.

    Anledningen till att jag nu skrev om Hugo Cavez var att det pågår just nu.

  13. Edward Riedl

    Svar till Johan Karlsson (2010-01-13 22:24)
    Alla förtryckarregimer skall fördömas och motarbetas. Vänsterns ihärdiga försvar av vänsterdiktaturer genom att dra upp vissa högerdiktatorer framstår som mer än märkligt.

  14. Edward Riedl

    Svar till Hervoris (2010-01-13 23:29)
    Som jag skrivit hela tiden. Alla förtryckarregimer skall fördömas och motarbetas. Det finns inget logiskt i att försvara förtryckarregimer på vänsterkanten genom att dra upp Pinochet eller liknande. Det skulle nämligen aldrig falla mig in att försvara någon som bryter mot mänskliga fri och rättigheter på sådant sätt dessa regimer gjort och gör.

  15. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-01-14 08:57)
    Detta var en mycket dålig liknelse. Att som jag gör jämföra två demokratiska alternativ i svensk politik har inte mycket med att ständigt försvara vänsterdiktaturer genom att dra fram högerdiktaturer. Förtryck av människor är alltid fel.

  16. Wotan

    Det jag menade var självklart principen att istället för att försvara sin egen ståndpunkt pekar på brister hos nånon annan.

  17. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-01-14 17:53)
    Självklart sätter jag vår politik i relation till de röd-grönas på samma sätt som de gör. Det handlar om två demokratiska alternativ som har sina fördelar och brister. Detta går inte att jämför med vänster och högerdiktaturer eftersom de borde fördömas av oss alla.

  18. Wotan

    Jag tar för givet att du förstår vad jag menar. Men du verkar vara en person som absolut inte kan ha fel.
    Spelar ingen roll om det är diktaturer eller partier man pratar om. Ens egna brister försvinner inte bara för att man pekar på nån annan och säger ”men kolla där, dom är minsann jättedåliga”.
    Du skrev ”Ibland undrar jag varför vissa (du i det här fallet) så fort man påpekar något galet i världen genast försöker visa att andra gjort fel även de”. Kan du verkligen inte se att du gör så själv mest hela tiden?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.