Edward Riedl (M)

Euro eller inte euro – Det är frågan

Idag skriver några borgerliga politiker dn debatt om att Sverige återigen bör påbörja debatten om att inför euron.

Det folkliga stödet för euron är idag större efter finanskrisen och en majoritet av svenska folket kan tänka sig att kronor byts ut mot euron. Det finns givetvis både för och nackdeler med att byta valuta och knyta vår ekonomiska politik närmre övriga Europa. Min uppfattning är att en gemensam valuta skall ses som ytterligare ett viktigt steg i Europabygget.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

10 kommentarer

  1. Respekt och demokrati

    I dagens Sverige har vi demokrati. Vi har folkomröstningar för att se vad majoriteten av befolkningen tycker i stora frågor. Vi har haft en omröstning och vi svarade ett RUNGANDE NEJ. Ska man som borgare inte respektera det beslutet vi redan gjort? Eller ska man ha omröstning efter omröstning tills just politikerna tycker att vi röstat rätt?
    Ta och kamma dig edward

  2. Pelle

    Vet du vad Hr Riedl det enda som Svenska folket är ense om är dags att byta dagens högerregering mot en regering som lyssnar på folket!

    Ni har ”bränt era skepp” det är dags för er att lämna skeppet – du som är av ”båtfolket” vet vilka som lämnar skeppet först – och det borde i detta länge vara ni moderater.

  3. Håkan Rombe

    Större delen av näringslivet vill ha euron vilket jag tycker väger tungt. Vår välfärd hänger ju mycket på vad näringslivet presterar. Frågan borde avgöras av riksdagen. Vi hamnade i en folkomröstning förra gången eftersom politikerna abdikerade från sitt uppdrag. När argumenten mot att delta i eurosamarbetet börjar handla om att tjänstemännen i Bryssel har höga löner tycker jag att debattnivån och argumentnivån är ovärdig. Men det var faktiskt argument man kunde höra i Västerbotten från riksdagsmän. För att inte tala om ren nationalism från vänstern och yttersta högern.

  4. Jonas E

    Så när UtförsäkrarModeraterna inte får som dom vill (euro), ska man försäka mygla igenom det i alla fall eller ??
    Vad skulle du tycka om någon fick för sig att vi skulle gå ur EU helt och hållet, oavsett den tidigare folkomröstningen??

  5. Edward Riedl

    Svar till Respekt och demokrati (2010-01-14 17:56)
    Självklart skall folkomröstningar respekteras. Men om folkviljan svänger i någon fråga måste vi kunna ställa frågan igen. Ett nej eller ett ja behöver inte betyda att frågor för tid och evighet är avgjorda.

  6. Edward Riedl

    Svar till Håkan Rombe (2010-01-14 21:19)
    Håller med dig i stort. Däremot bör inte riksdagen köra över en tidigare folkomröstning. Som jag ser det måste en folkomröstning föregå ett fortsatt politiskt närmande i frågan utifrån tidigare gjord folkomröstning.

  7. Jonas E

    Om vill göra om en folkomröstning rätt så snabbt bara för att man inte gillade resultatet, så är det in det närmaste mygel.
    Kärnkraftsomröstningen gäller ju än i alla fall(30år), även om det pratas om at göra om där också…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.