Edward Riedl (M)

Vi måste våga för att vinna

Jag läste en riktigt bra artikel i aftonbladet om en svensk entreprenör som vågat – misslyckats – vågat igen – och lyckats. Vägen till framgång är sällan en rak stig. När rädslan att misslyckas blir större än viljan att prova sina vingar blir det färre som vågar och vill starta företag. Ett misslyckande behöver inte heller innebära att man aldrig provar sina vingar igen.

Visst är det viktigt med låga skatter, lite regelkrångel och mycket annat för att få människor att vilja starta och driva företag i Sverige. Men vi får inte heller glömma bort sådant som ibland är svårare att sätta figret på. Det kan vara allt från jantelagen till rädslan att misslyckas som sätter käppar i hjulet. Sådant måste vi arbeta för att få bort. Människor måste också få misslyckas och komma igen även när det gäller företagande.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. Pelle

    Hej du konservative – jag skriver detta tjugo minuter efter det att du publicerat ditt senaste blogginslag – en blogg som speglar din utomordentliga ”avsky” för oss människor som inte ”fyller din norm” och boende i Sverige.

    Jag skulle vilja att du och alla som läser din bogg läste följande: http://www.expressen.se/Nyheter/1.1847159/parkinsonsjuke-jan-thimell-tvingas-arbeta

    och sedan skulle jag vilja höra ditt ”högermantra” igen?

    Ni andra som läser detta hoppas jag reagerar som jag på alliansregerings politik – med avsky för deras avsaknad av empati.

  2. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-01-16 20:20)
    Jag har läst artikel och reagerar troligen som de flesta andra som läser den. Probelemet är bara att varken du eller jag har en aning om allt annat som inte står skrivet i artikeln. Eftersom sekretess råder kan inte heller kassan försvara sig.

    Jag tror att debatten kommer att sansa sig när de som omförsäkras, stannar kvar i sjukförsäkringen och de som inte berörs direkt får klarhet i hur det faktiskt kommer att fungera. Jag har redan hört exempel på människor som blivit glada av att det äntligen händer något kring dem efter lång sjukskrivning. Rehabilitering och någon som tror på dem.

  3. Pelle

    Så kom då ditt ”högermantra” igen – den som är sjuk fuskar – det tolkar jag ur ditt svar: ”Probelemet är bara att varken du eller jag har en aning om allt annat som inte står skrivet i artikeln. Eftersom sekretess råder kan inte heller kassan försvara sig”.

    Det är tråkigt att din konservativa syn på samhället skall drabba de som redan har det svårt.

    Att du hört ”någon” som blivit glad för att bli av med sin trygghet är nog en av ”Riedls vita lögner” som vanligt.

    Vi satsar på en ny röd/grön regering – en regering med empati – må högern aldrig mer få regeringsmakten!

  4. Johan Karlsson

    Till skillnad från Pelle tror jag ”högern” går en ljus framtid till mötes i Sverige. Förloras årets val blir det upp till bevis för de rödgröna. En kommunist har redan gjort anspråk på finansministerposten. Efter en mandatperiod av vänsterexperimentet tror jag alliansen kan se fram emot en jordskredsseger. Fyra år är länge, men skadan som kan ske under den tiden kan ta många gånger längre tid att reparera. Se bara på grunden till 90-talskrisen som lades i mitten av 80-talet. 10 svåra år kom att följa innan Sverige åter började komma på fötter igen.

  5. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-01-18 12:56)
    Förklara för mig hur den som gått sjukskriven under sju år blir av med tryggheten när följande inträffar: Personen omförsäkras då bedömningen är att personen med tillräckligt stöd kan komma tillbaka till arbetslivet. Personen får både rehabilitering och annat stöd via arbetsförmedlingen där hela processen anpassas efter den enskilde individens behov och förutsättningar. Istället för att vara bortdömd för tid och evighet ges en möjlighet att få komma tillbaka igen. Om det sedan visar sig att det trots alla ansträngningar inte går hamnar personen återigen i sjukförsäkringen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.