Edward Riedl (M)

Inte ens de omförsäkrade imponeras av de röd-grönas förslag

Idag presenterade de röd-gröna med Mona Sahlin (S) i spetsen hur de vill göra om sjukförsäkringen. Inte ens de omförsäkrade som oroas just nu imponeras av deras halvmesyr. För halvmesyr är precis vad det är. Luddiga formuleringar som i bästa fall bara skulle leda till godtycke och i värsta fall en rättsosäker sjukförsäkring. Dessutom som vanligt inga förslag på hur deras fördyrade politik skall betalas. Detta verkar vara ett genomgående tema i alla deras förslag. De har ingen aning om hur det skall betalas. Svaret på detta är så här långt: Vi får utreda det om vi vinner valet…. Förtroendeskapande – Eller hur!

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

5 kommentarer

  1. Jonas E

    Jaha här komer nu den förskönande termen ”omförsäkrade” ännu en gång, för något som är och förblir en utförsäkring sä länge som nuvarande regler gäller.
    ”Luddiga formuleringar” -där kastar du verkligen sten í glashus, för just luddiga regler i sjukföräkringen är Alliansen proffs på -C.H.P. är ju ett bevisande faktum på förvirringen.
    Det finns ett bra sätt att betala dessa sjukförsäkringsändringar -tak på skattesänkningen tex högt tak som innebär att 90% får behålla sin skattesänkning, men sparar 50% av kostnaden, eller ett lägre som innebär att 50% får behålla, men sparar 80% av kostnaden.

  2. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-01-19 20:01)
    När du går från en del av trygghetssystemen till en annan blir du omförsäkrad. ”Utförsäkrad” antyder att inget finns vilket inte kunde vara mera fel. När du går från sjukförsäkringen till arbetsförsäkringen blir du omförsäkrad, du erhåller ersättning (fast från olika delar av våra trygghetssystem).

  3. Jonas E

    Om man ska kalla utförsäkrad för något annat så är det möjligen nerförsäkrad, efterssom att dom som har andra ersättningar som är knutna till sjukersättningen, kommer att tappa dessa.
    Den grupp som sägs vara pioriterad: sjuka 10 år eller mer, kan ju inte återkvalificera sig till A-kassa.
    Ytterligare ett bevis på att allt gått för fort.
    Hänvisar än en gång till mina tidigare källhänvisningar om att man kan bli ”utföräkrad” om man inte klarar FK eller AF:s krav på ersättning, och så länge sjuka KAN hamna i försörjningsstöd, eller inget alls(försörjningsstöd har också krav) så är det systemfel

  4. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-01-24 13:32)
    Självklart skall vi gemensamt arbeta för att minimera systemfel i våra trygghetssystem.

    Utförsäkrad och nerförsäkrad är felaktigt eftersom det antyder något som inte stämmer med verkligheten. Om du går från en försäkring till en annan blir du omförsäkrad och inget annat.

  5. Jonas E

    Systemfelen hade kunnat unvikas om Alliansen lyssnat på remissinstanserna, istället för att sätta på skygglapparna och skena på.
    En av det vanligaste kritiken var just att det går för fort, förutom en massa annat som också ignorerades.
    Ordet ”omförsäkting” förutsätter att man får samma sak igen. Det får man inte, att kalla utförsäkringen för något annat än just utförsäkring är bara dimmridåer.
    (S) lyckade sänka sjuktalen ganska så mycket under sin senaste mandatperiod(mer under sina sista tre år, än Alliansen första tre), och detta utan att utförsäkra.
    Så det finna bättre vägar att gå..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.