Edward Riedl (M)

Landstingsmajoriteten spelar roulett med skattebetalarnas pengar!

 

Pressmeddelande 2010-01-26:
 
Landstingsmajoriteten spelar roulett med skattebetalarnas pengar!
 
Turerna kring landstingets högriskobligation, Cloveri PLC, har varit många. Moderaterna och Folkpartiet har vid flera tillfällen krävt att den ska säljas mot bakgrund av att obligationen riskerar att bli helt värdelös.
 
Moderaterna och Folkpartiet får nu stöd av de konsulter som landstinget har anlitat för att göra en aktuell riskbedömning av obligationens fortlevnad. Konsulterna gör bedömningen att det är 50/50 om obligationen kommer att leva kvar fram till slutdatumet. Därmed riskerar landstinget att förlora 257 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar, som bl.a. avses gå till landstingspersonalens pensioner.
 
Vid dagens sammanträde med landstingsstyrelsen yrkade därför Moderaterna och Folkpartiet på nytt att obligationen ska säljas, för att rädda hem det kvarvarande kapitalet på ca 142 miljoner kronor.
 
– Vi ska inte sitta och spela roulett med skattepengar. Risken att obligationen blir helt värdelös är lika stor som vid en slantsingling. Landstingsstyrelsen måste ta ansvar och sälja obligationen. Det handlar om att vi måste rädda hem de kvarvarande skattepengarna innan det är för sent. Säger Edward Riedl, gruppledare för Moderaterna, i en kommentar.
 
– Nu får det vara nog på detta ansvarslösa agerande från Socialdemokraternas sida. 
Att sitta med armarna i kors medan obligationen står på ruinens brant är ett mycket oansvarigt sätt att hantera skattebetalarnas pengar. Nu måste vi agera och rädda de pengar som finns kvar. Dessa pengar ska ju bland annat om personalens pensioner. Säger Marianne Normark, Folkpartiets gruppledare, i en kommentar.
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.