Edward Riedl (M)

Burka hör inte hemma i ett jämställt samhälle

Med Frankrike i spetsen kommer flera europeiska länder att inför olika förbud och inskränkningar när det gäller burka och andra heltäckande klädslar för kvinnor. I frria västerländska samhällen accepterar vi inte förtryck av kvinnor. Vi bör inte acceptera förtrycket även om det görs utifrån religion eller kultur. Våra värderingar om männiiskors lika värde står över detta. Burka och andra sätt att förtrycka kvinnor hör inte hemma i ett jämställt samhälle.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

16 kommentarer

 1. leif

  Alltså ni måste ta och rensa upp i erat parti. Läs ”Sjuka” Alexandra från aftonslasken. ”Sjuka” Alexandra som i att dom inte tror på att hon är sjuk. Fruktansvärt. Ni är mot sjuka som Sverigedemokraterna är mot invandrare. Helt otroligt hur ni håller på.

 2. Edward Riedl

  Svar till leif (2010-01-28 09:37)
  Jag delar inte din slutsats även om jag kan hålla med om att artikeln var alltför personlig och hård till sin karaktär. Men det ändrar inte grunden i frågan. Jag anser att den som kan hjälpas tillbaka till arbetslivet också skall få den hjälpen och stöttningen. Den som kan jobba skall självklart också jobba.

 3. Jonas E

  ”Jag anser att den som kan hjälpas tillbaka till arbetslivet också skall få den hjälpen och stöttningen”
  Då återkommer jag till rehabiliteringen, som inte ännu finns i tillräcklig grad. Men Utförsäkringen fortgår i alla fall.
  Så länge rehabiliteringen inte är på plats så är en utförsäkring kontraproduktiv(finns forskning på det).
  Så att hjälpa och stötta, är just numera framför allt att utförsäkra.
  Inte mycket till hjälp alltså.

 4. N.Danielsson

  -Håller med dig fullständigt Jonas E, så åter till frågan.
  -Varför finns det ingen rehabilitering som är värt namnet ?

 5. Fredrik

  Bäste N. Danielsson inte vill vi väl att någon skall bli rehabliterad, det kostar bara en massa pengar till ingen nytta – vi vill bara ta av dom deras bidrag – trots allt är dom bara lata!

  Du måste lära dig att, sänka skatten till oss som har det bra är det som gäller – nu måste vi hitta NYA besparingar på andra utgifter så vi kan fortsätta sänka ”våra egna” skatter – vet du några fler grupper som ”fuskar” om du tipsar oss kan du också få en riksdagsplats lika Edward.

  Hälsningar från ”de nya”.

 6. Edward Riedl

  Svar till N.Danielsson (2010-01-28 16:02)
  Detta stämmer inte. Rehabiliteringen når idag betydligt fler än tidigare tack vare stora ekonomiska satsningar från regeringen.

 7. Edward Riedl

  Svar till Jonas E (2010-01-28 12:53)
  De som bedöms ha arbetsförmåga med rätt insatser omförsäkras och får hjälp för att komma tillbaka. Det som du skriver blir inte mer sant bara för att du upprepear samma haranger i varenda blogg jag skriver.

 8. Edward Riedl

  Svar till Fredrik (2010-01-28 17:55)
  Ironi.

  Men sakfrågan handlar om att hjälpa människor tillbaka till arbete genom stora satsningar på sjukvård, rehabilitering och andra insatser. Verkligheten är något annat än vad du och andra försöker få fram. Det är trist och hjälper ingen.

 9. Wotan

  ”De som bedöms ha arbetsförmåga med rätt insatser omförsäkras och får hjälp för att komma tillbaka.”
  Nej, de gör ju inte det. Långt ifrån alla. Alla rapporter visar ju att det bara är en bråkdel som får hjälp i det här läget. Du har ju också erkänt att allt som krävs för rehabiliteringen inte är på plats än.

 10. Fredrik

  Ironi säger du Edward – tycker du att er politik är någon form av ironi mot de som har det sämre?

  Ironi mot dom som tappat sin tro på samhället under den ”nya” regeringen och den solidariska politik som gjort Sverige berömt i världen!

  Det är ironiskt att du – den andre Fredrik – Maud med flera kan ha fått bestämma under fyra år – men nu är det slut!

  Länge leve SOLIDARITET till våra medmänniskor!

 11. Edward Riedl

  Svar till Wotan (2010-01-28 18:49)
  Ingen modell är fullkomlig – Däremot finns det bättre och sämre modeller. Oaktat vad du hela tiden skriver så får mängder med människor bra hjälp och stöd för att komma tillbaka till arbetslivet igen. Det är en bra politik som utgår från den ensklida människan och hennes unika möjligheter att vara med och bidra.

 12. Wotan

  Och oaktat vad du skriver är det massor av människor som hamnar mellan stolarna när de utförsäkras och står utan den rehabilitering de skulle behöva för att kunna arbeta.
  Tanken är absolut god, men det jag försöker poängtera är att man borde sett till att rehabiliteringskedjan finns på plats innan man utförsäkrat tusentals människor.
  Men jag antar att du tror att jag vill att friskt folk ska kunna ligga på sofflocket hemma. Det verkar du ju göra så fort man har synpunkter på er politik.

 13. Jonas E

  ”samma haranger” – snacka om a kasta sten i glashus.
  Rehabiliteringen finns inte utbyggd, även om du hela tiden påstår det.
  Utförsäkring sker, även om du envisas med att kalla det för omförsäkring.
  Alliansen har akivt ökat klyftorna i sanhället, men vill inte erkänna att de sker.
  Jag har om och om igen redovisat källor till det jag skriver, och du kontrar med att påstå annat utan källor.
  Så länge du kommer med dina ”samma haranger” så kommer jag att fortsätta med mina fakta.

 14. Edward Riedl

  Svar till Wotan (2010-01-29 08:55)
  Då har du missuppfattat mig. Däremot menar jag att dagens modell är bättre än gårdagens för både ensklida och samhällsekonomin. Men självklart finns det skäl att fortsätta utveckla den nya sjukförsäkringen. Inget blir någonsin så bra att det inte kan förbättras.

 15. Edward Riedl

  Svar till Jonas E (2010-01-29 09:22)
  Du kommer att få samma svar så länge du ställer samma frågor. Det ligger i sakens natur. Att du sedan kallar dina grundlösa påståenden för fakta är skamligt för alla som faktiskt jobbar dagarna i ända med att hjälpa människor tillbaka till arbetslivet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.