Edward Riedl (M)

Hur tänker sossarna egentligen?

Socialdemokrater kritiserade regeringen i allmänhet och Maud Olofsson (C) i synnerhet för att inte göra något för att lösa probelem med SAAB. När det nu ser ut att lösa sig och det amerikanskägda SAAB med produktion och forskning i Sverige verkar få en ny utländsk ägare så är det helt plötsligt inte alliansregeringens och Maud Olofssons förtjänst.

För att förstå Umeås kommunalråd Lennart Holmlund (S) och andra sossar rätt. Regeringen bär ansvaret för allt negativt som händer i världen och det positiva beror på annat…? Trovärdigheten i era utfall känns alltmer bristfällig. Förhoppningsvis börjar också väljarna genomskåda detta.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

10 kommentarer

 1. Jonas E

  Kan bara konstatera att SAAB klarat sig TROTS Maud
  Olofsson och Alliansens agerande.
  -Olofssons uttalande om vindkraftverk istället för bilar.
  -Olofsson:”oddsen för Saab är inte särskilt goda”.
  -Reinfeldt:”bara är en sammansättningsfabrik”.
  -Reinfeldt:”att Saab bara är ett varumärke”.
  -Jan björklund:”nu tvingas vi vända blad och gå vidare”
  -Jöran Hägglund: ”Saab måste tänka i andra banor än en traditionell bilfabrik”.
  En sådan uppgiven attityd hjälpte knappast SAAB.
  Alliansen borde gå ner på knä och kyssa fötterna på Spykers ägare, som kanske räddat en del röster åt dom inför valet.

 2. Lennart

  Politiker i opposition ska opponera… och det måste vara tillåtet att tycka om (utan att ”tycka om”) en näringsminister. Och Mona (till skillnad från er i alliansen) kan faktiskt berömma en motståndare – nu senast i radiodebatten där Carl Bildt fick beröm.

  Att SAAB nu är på banan (dvs på vägen) igen, motiverar inga hyllningskörer. För att göra en idrottslig jämförelse, så står SAAB på startlinjen nu. Hyllningarna av Jöran Hägglunds slitgöra får anstå tills vi vet om SAAB håller ut i långa loppet. Men det kan aldrig vara Alliansens förtjänst. Det är jobbarna i Trollhättan som gör bilen.

 3. Edward Riedl

  Svar till Jonas E (2010-01-28 23:40)
  Det är precis den här typen av inlägg jag menar. Tack för att du hjälper mig att förtydliga detta.

  Jag tror människor genomskådar retorik som går ut på att allt negativt beror på en sak och allt positivt som kan hända är förknippat med något annat.

 4. Edward Riedl

  Svar till Lennart (2010-01-29 07:09)
  Återigen är det den här typen av inlägg i debatten jag menar. Om SAAB inte säljer bilar och rikserar att gå i konkurs så är det regeringens fel. Men om Saab överlever tack vare statliga lånegarantier i ett uppköp så är det inte regeringens förtjänst utan arbetarna på fabriken eller kanske till och med Mona Sahlin (S) som stått bredvid och klagat hela tiden. Det känns inte trovärdigt när di debatterar på det viset. Jag tror ni genomskådas av gemene man.

 5. Lennart

  Hörde just fredagspanelen i TV, även där var man tveksam till att ställa sig i hyllningsledet. Och där satt bl a herrarna Biörck och Wolodarski… men de vet förstås inte heller vad de talar om?

 6. Jonas E

  Den största kritiken mot Alliansen är just alla dessa uttalanden som omgångar mer eller mindre dömt ut SAAB, och därmed gjort SAAB mer svårsålt.
  Kritiken har kommit från SAAB och dess ledning, media och opposionen.
  Om SAAB inte klarat sig så hade det väl i dina ögon inte varit Alliansens fel(förmodligen så hade det hetat konjunkturen eller något liknande), men ska Alliansen verkligen berömmas okritiskt nu efter allt?.
  Sen är jag minst lika glad som alla andra att SAAB fått uterligare en chans, men de som ska ha berömmet är SAAB och Spyker som inte gett upp kampen mot alla odds.

 7. Pelle

  Just så Edward – det är ditt sätt att argumentera allt som alliansen gör är rätt – allt det folk kommenterar på din blogg är ”den typen..” eller ”en otrevlig kommentar”.

  Du är bara för mycket – en människa med sådan ”enögd” syn på världen borde inte hålla på med politik inte i något parti inte ens SD!

 8. Edward Riedl

  Svar till Lennart (2010-01-29 09:02)
  Alla har rätt till sina åsikter och perspektiv. Däremot vänder jag mig emot den ensidiga kritiken där allt som är fel skylls på regeringen och allt som är bra är andras förtjänst. Det käns inte särskilt trovärdigt. Sanningen ligger nog någonstans mellan dessa ytterligheter.

 9. Edward Riedl

  Svar till Jonas E (2010-01-29 09:10)
  Den här typen av förhandlingar sker på en sådan nivå att det är svårt att uttala sig om vem som gjort det avgörande jobbet för att affären skulle gå i lås. Troligen är det fler än en person som vi skall tacka för detta.

  Men min blogg handlade om den ensidiga kritiken mot regeringen som känns allt annat än trovärdig.

 10. Edward Riedl

  Svar till Pelle (2010-01-29 12:57)
  Skillnaden mellan dig och mig är troligen att jag uppfattar den typen av kommentarer som du ibland skriver som otrevliga. Den du nyss skrivit faller under den kategorin. Trots att jag uppfattar den så fortsätter jag att svara och kommentera det som du skriver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.