Edward Riedl (M)

Svensk ekonomi är stark

Den svenska ekonomin väntas nu återhämta sig snabbare än bedömare trott. Dessutom blir inte arbetslösheten så hög som först förutspåddes i spåren av den globala krisen. Starkare offentliga finanser gör att Sverige snabbare kommer tillbaka till balans och överskott i ekonomin. Finansminister Anders Borg (M) ser att vi har ett eventuellt reformutrymme framöver.

Sverige har klarat den glabala ekonomiska krisen bättre än många andra länder. En klok och ansvarsfull alliansregering har säkert och tryggt lotsat Sverige genom den värsta globala ekonomiska krisen på 100 år. Det kommer att bli svårt för de röd-gröna att plocka billiga poänger på detta även om de säkert kommer att försöka.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

18 kommentarer

 1. Anders

  Du Edward brukar ju alltid komma med roliga oneliners när du ska försvara er politik, ”Regeringens politik är starkast för de svaga” och ”Det är en storm i ett vattenglas”, så därför tänker jag skicka en länk från aftonbladet.se där jag skulle vilja höra förklaringen.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6501863.ab

  tacka gudarna för att detta inte var på riktigt, eller vad säger du?

 2. Jonas E

  Anders – har just läst. Önskar jag kunde säga att jag är förvånad.Systemet har blivit sjukare än de som är sjuka, allt tack vare Alliansen. Dags för Vaccinering REGERINGSSKIFTE.

 3. Syniska Sune

  Starkare offentliga finanser där Sverige klarat den globala ekonomiska krisen bättre än många andra länder…på bekostnad av vad?

  Fler utförsäkrade? Bedömningar av vem som är sjuk/frisk som är så absurda att de saknar människovärde, http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6501863.ab

  Sen är det ju intressant att se att alliansen numera indirekt rättfärdigar arbetslöshet pga den globala ekonomin. Som jag minns var det lathet, bidragsfusk och annat otyg som var orsaken innan valet? Arbetslinjen blev så hör i efterhand snarare arbetslöshetslinjen utan trygghet…

 4. Edward Riedl

  Svar till Anders (2010-01-28 12:32)
  Om detta stämmer, vilket jag starkt ifrågasätter, så finns det givetvis skäl att se över hur lagstiftningen tolkas. Arbetslinjen handlar om att människor med arbetsförmåga faktiskt skall få rätt hjälp och stöd för att kunna återvända till arbetslivet. Att ens tro att tanken är att människor helt utan förmåga skall tvingas till arbete nästan döende är absurd.

 5. Edward Riedl

  Svar till Jonas E (2010-01-28 13:09)
  När ett av världens friskaste folk är ett av världens mest sjukskrivna kan rimligen inte grundsatserna i vår analys vara helt fel. Att låta människor som med rätt stöd och hjälp kan komma tillbaka till arbete vara i utanförskap utan åtgärd år ut och år in måste rimligen vara det största misslyckandet.

 6. Edward Riedl

  Svar till Syniska Sune (2010-01-28 13:36)
  Att omförsäkra och hjälpa människor sparar inga pengar i det korta perspektivet. tvärtom kostar det pengar att ge sjukvårdsinsatser, rehabilitering och annat stöd. Dessutom får personen ifråga fortfarande skattepengar då personen ifråga inte klarar sin egen försörjning.

  Anledningen till att Sverige klarat krisen så pass väl är att alliansens jobbpolitik klarat av att stå emot den värsta globala ekonomiska krisen på 100 år.

 7. Isak

  Bäste Herr Riedl,du var nu använt mer än 30 bloggar med att
  berömma regeringens politik. Ditt jobb är just att göra detta. Riedl är lika trovärdig som en telefonförsäljare på
  gatan. Jag har kritiserat Riedl för att han inte redovisat
  några som helst underlag för sina påståenden. Att sälja av
  statlig egendom och sedan slå sig för bröstet är att för-
  söka slå dunster i folk. Inför förra valet 2006 hade vi en
  massarbetslöshet på 6%. I år så har vi en arbetslöshet på
  snart 10%, trots att man lånat upp 100 miljarder och delat
  ut till dom rikaste, utan att det skapat ett enda jobb.

 8. Syniska sune

  ”jobbpolitik klarat av att stå emot den värsta globala ekonomiska krisen på 100 år.”

  På vilket sätt har krisen varit värst? Flest länder drabbats? Djupast?Hållit i sig längst (precis när FMCK regerade)?

  Sverige har haft många perioder med sämre ekonomi, Tysklands depression efter 1:a vk var något tuffare etc. etc.

  Känns som en ganska ospecificerad skrivning med målet att rädda en allians som lovat massor och levererat noll.

 9. Jonas E

  En sådan kometar kan bara betyda att du ej har läst artiklarna, efterssom du inte högg på hur och med vad (S) misslyckats tidigare(det belystes också i en av artiklarna).

  En färsk Amerikansk studie som jämför de 50 delstaterna och dess inkomstklyftor visar att ju större klyftor, desto större medicinska och sociala problem finns det, så att öka klyftorna i samhället som Alliansen gör, är att underminera välfärden.

  Ökningen av sjuktalen förklaras till 80% av längre sjukskrivningstider, och till 100% när det gäller ökningen av arbetslösa sjukskrivna, inte av överutnyttjande.
  Läs själv !!!

 10. Didrik

  Ser att ISAK rantar runt på din blogg också Edward!

  Man ser tydligt hur gammsossarna tänker! Jag har jobbat som telefonförsäljare i 5år och jag anser mig inte lura folk. Man ser tydligt att jobb som i sossarnas ÖGON inte är riktiga jobb förkastar de och svartmålar, att de skulle vara till gagn för den lille enskilda individen är bullshit. Du och ni andra aktiva Moderatbloggare ska veta att trots all skit ni får har ni min röst och ännu flera. POPULISM som de håller på med nu tenderar alltid att genomskådas. Så jag hoppas att foket ska få upp ögonen och inte välja den rödgrönasoppan!

 11. Edward Riedl

  Svar till Isak (2010-01-28 19:18)
  Du och många sossar försöker låtsas om som ingen global finanskris inträffat. Ni jämför arbetslöshetssiffror från global högkonjunktur med arbetslöshetssiffror under den värsta globala ekonomiska krisen på 100 år. Ni kan inte ha höga tankar om bäljarkåren när ni försöker er på detta.

 12. Edward Riedl

  Svar till Syniska sune (2010-01-28 20:37)
  Djupet och den globala omfattningen av krisen gör den jämförbar med depressionen i många avseenden. Globalt sett har över 200 miljoner människor förlorat sina jobb enligt siffror från i somras. Troligen är det nu ännu fler.

  Krisen drabbade världen och Sverige ungeför två år in på den här mandatperioden. Tack vare att jobbpolitiken fungerat så bra fanns det fallhöjd och styrka i de offentliga finanserna.

 13. Edward Riedl

  Svar till Jonas E (2010-01-28 23:39)
  Jag läser mycket, dock inte alla dina lästips. Dessutom går inte min politiska gärning i huvudsak ut på att kritisera sossarna och alla deras tillkortakommanden genom åren. Det handlar istället om att vara med och bidra till en god samhällsutveckling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.