Edward Riedl (M)

Alliansregeringens stöd ökar

Det stora övertaget i opinionsmätningarna för de röd-gröna krymper mycket snabbt. Nu återstår endast 2,9 procentenheter mellan blocken (enligt Synovate). Människor börjar så sakteliga genomskåda den bluffartade kritiken från de röd-gröna. Dessutom har Sverige klarat sig mycket bra genom den globala ekonomiska krisen med en klok och ansvarstagande alliansregering vid rodret.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

23 kommentarer

 1. Joakim

  Att de röd-gröna har lett opinionen i snart fyra år bekymrar er inte alls eller? Om det vore så att ni nästan tagit tillbaka men att Alliansregeringen fortfarande ligger efter, trots snart fyra år vid makten, visar snarare att det är Alliansregeringens bluffpolitik som ”jobbgaranti” mm som genomskådats från start.

 2. lf

  Du EW du litar 100 % på dessa opinionsmätningar eller?
  Du har ju varit den som bl.annat kritiserat mig för onyanserad kritik som slår mot mig själv. Märkligt.
  Menar du på allvar att oppositionen bluffar? Enligt svensk ordlista så betyder det att de är bedragare.
  Din kollega Britt-Mari Lövgren menar att det finns korrupta (tagit emot mutor) politiker bland socialdemokraterna i Umeå.
  Jag är en enkel man som är intresserad av politik,jag vill gärna ha en ledstjärna inom politiken.Hur ska jag få detta av allt detta skitsnack!

 3. Pelle

  Lugn, lugn Edward – fortsätt du bara som vanligt på din blogg med ”osanningar” och ”utfall” mot oss som kommenterar din blogg – så kommer skillnaden mellan blocken att öka igen.

  Hjälper det inte med VK:s blogg så får vi väl hjäpa till att föra ut dina åsikter till en större publik i Sverige!

 4. Johan Karlsson

  Ja när väljarna får fokus på sakfrågorna inser de snart vad Tobleronemona & co:s politik skulle leda till. ”Kastrering plägar icke driva upp fruktsamheten” konstaterade Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning för hundra år sedan. Vänsterkartellen och många som kommenterar din blogg verkar däremot tro det. Jag tror faktiskt inte att (S) är så verklighetsfrånvända att de tror på påståendena de häver ur sig. Däremot verkar de ha insett att det egna alternativet är så genomskinligt att de måste hålla uppmärksamheten på annat håll. Därav vulgärdebatten.

 5. Sven

  Johan Karlsson – ditt försvar av de mörkblå ”förstörarna” är lite för ytliga för att vara sanna – du provocerar alla fritt tänkande människor som läser på VK:s bloggsidor.

  Jag tror inte att du är sann!

  Om du skulle vara det – varför finns du inte på någon lista som högern har lagt fram inför valet i höst?

 6. Johan Karlsson

  Sven: Uppenbarligen har vi olika definition av ordet fri. För mig innebär frihet att alla individer ska ha samma rättigheter. Dessa rättigheter ska vara okränkbara. Det innebär bl a att staten inte ska lägga sig i människors liv mer än nödvändigt. Inte heller ska några tillåtas stoppa händerna i andras fickor, oavsett om de förstnämnda råkar vara i majoritet eller ej.

 7. Johan Karlsson

  Det finns flera anledningar till att jag inte engagerar mig djupare. Dels jobbar jag heltid inom industrin. Dels har jag ingen lust att delta när debattklimatet ser ut som det gör. I nuläget liknar argumentationen närmast två barn som tjafsar: Det vänstra pekar fingret mot det högra och säger ”Du är dum!”. Svaret blir ”Nähä!” Sedan fortsätter de ”Joho!”, ”Nähä” osv. Varför det vänstra inte vill diskutera sakfrågorna berör ett tidigare inlägg. Ytterliggare en anledning är det tilltagande politiska våldet från de som föraktar vår demokrati och yttrandefrihet.

 8. Sven

  Johan Karlsson, det skulle vara roligt om du svarade på några frågor sett från din mörkblå horisont.

  Med ditt inlägg om bland annat ”att stoppa händerna i andras fickor” så är min första fråga, hur kan du försvara att jag som pensionär skall betala mer skatt på min uppskjutna lön än du gör på din nuvarande lön vid samma månadsbelopp?

  Du säger att debattklimatet ser ut som ”två barn som tjafsar”, hur kan du då i dina kommentarer försvara den största ”sandlådepolitikern” i Västerbotten Edward Riedl?

  Varför vill du skrota det solidariska samhället som högern håller på med nu?

 9. Edward Riedl

  Svar till Joakim (2010-01-29 17:26)
  Självklart är det bekymmersamt att de röd-gröna haft övertag i opinionsmätningarna. Samtidigt ser det nu ut att vända vilket är glädjande.

 10. Edward Riedl

  Svar till lf (2010-01-29 18:21)
  Nej jag vet att opinionsmätningar har olika stora avvikelser. De ger däremot en signal om i vilken riktning det blåser.

  Sedan är jag fullt allvarlig när jag säger att sossarna bluffar i kritiken av regeringen. Hur trovärdigt är det att jämföra arbetslöshetssiffror mellan högkonjunktur med arbetslöshetssiffror under den värsta globala ekonomiska krisen på 100 år. Det är att försöka bluffa och vilseleda människor. Det är detta jag menar att jag tror människor börjar genomskåda.

 11. Edward Riedl

  Svar till Pelle (2010-01-29 20:28)
  Du sätter stor tilltro till min bloggs genomslag… Men du får gärna hjälpa mig att nå ut bredare med min blogg om du har den förmågan.

 12. Edward Riedl

  Svar till Johan Karlsson (2010-01-29 20:30)
  Precis som dig så tror jag inte heller att de sossar som kommenterar min blogg ens själva tror på allt som de skriver.

 13. Edward Riedl

  Svar till Sven (2010-01-29 20:55)
  Intressant resonemang. Då menar du att alla kritiker på min blogg borde gå att finna på någon av de röd-grönas listor? Det skulle förvisso förklara en del….

 14. Edward Riedl

  Svar till Oscar (2010-01-29 20:56)
  Olika mätningar visar ofta olika resultat. Troligen har dessa gjorts under olika mätperioder. I slutändan är det bara valresultatet som har någon betydelse.

  Kanske bör du själv prova en pepparkaka…

 15. Edward Riedl

  Svar till Johan Karlsson (2010-01-29 22:23)
  Enligt signaturen Sven själv är de som har annan uppfattning än han själv inte fritt tänkande människor. Dessutom verkar han tro att du är osann till skillnad från signaturen Sven själv som då troligen är väldigt sann….

 16. Edward Riedl

  Svar till Johan Karlsson (2010-01-29 22:32)
  Många resonerar som dig från både höger och vänster. Det är synd. Om du ändrar dig är du varmt välkommen till oss i moderaterna.

 17. som vanligt

  inga svar på en enda fråga som någon ställer till dig. Jag undrar om du ens vet vad det är du håller på med, eller om du också är en hobbypolitiker som vuxit upp med rika föräldrar och fått lära dig av barnflickan att politik är vägen att gå om man vill bli rikare och drygare.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6501863.ab
  Jag skickar ÅTERIGEN med den här länken, för jag skulle gärna vilja veta hur du ska försvara detta (eftersom du försökte prata dig ur det sist). Och skriv inte ”det är inte sant” eller ”media hittar på” eller ”storm i vattenglas”. Okej?

 18. som vanligt

  inga svar på en enda fråga som någon ställer till dig. Jag undrar om du ens vet vad det är du håller på med, eller om du också är en hobbypolitiker som vuxit upp med rika föräldrar och fått lära dig av barnflickan att politik är vägen att gå om man vill bli rikare och drygare.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6501863.ab
  Jag skickar ÅTERIGEN med den här länken, för jag skulle gärna vilja veta hur du ska försvara detta (eftersom du försökte prata dig ur det sist). Och skriv inte ”det är inte sant” eller ”media hittar på” eller ”storm i vattenglas”. Okej?

 19. Edward Riedl

  Svar till som vanligt (2010-01-31 11:27)
  Läs det du själv skrivit och ställ dig frågan: Är det ett bra sätt att samtala med andra människor? Sedan får du troligen samma svar om du fortsätter att ställa samma frågor till samma personer. Ibland tycker människor faktiskt olika.

 20. Edward Riedl

  Svar till som vanligt (2010-01-31 11:27)
  Läs det du själv skrivit och ställ dig frågan: Är det ett bra sätt att samtala med andra människor? Sedan får du troligen samma svar om du fortsätter att ställa samma frågor till samma personer. Ibland tycker människor faktiskt olika.

 21. Johan Karlsson

  Sven: Jag är för en platt skatt. Om du tycker att det är ett så stort problem att en arbetare med samma inkomst som dig fått några procent lägre skatt än dig måste väl det största problemet vara höginkomsttagarna som tvingas betala nästan dubbelt så hög skatt? Mest rättvist vore väl en platt skatt med begränsad eller ingen rätt till avdrag? Jobbskatteavdraget kompenserar för större kostnader som drabbar den som arbetar. Mer mat, mer bensin, arbetskläder som slits. Kanske en extra bil? På samma sätt som exempelvis bonden får dra av dieseln han använder i verksamheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.