Edward Riedl (M)

Muslimer och radikala islamister är väsenskilda företeelser

I Sverige har det länge inte varit politiskt korrekt att debattera problem som uppstår  i det mångkulturella samhället. Det har inneburit att vi i de etablerade partierna behandlat radikala islamister på samma sätt som muslimer i allmänhet. Jag är övertygad om att detta varit en del i sverigedemokraternas opinionsframgångar. Därför är det bra att de etablerade partierna nu vågar säga att t.ex. burkan är ett uttryck för kvinnoförtryck. Det är skamligt att vi sett mellan fingrarna på kvinnoförtryck i vårt land utifrån männens rätt till kultur och religionsfrihet. Svensk lag och våra värderingar om alla människors lika värde är överordnat kultur och religionsutövning. Om vi inte förmår att klara den här debatten öppnar vi för främlingsfientliga krafter i vårt samhälle.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. lf

    Ja.jag skall inte säga emot dig i bloggen.På min tid i den frireligiösa byn jag växte upp i fick inte flickorna klippa håret eller bära långbyxor.Sådana dumheter löste sig av sig själv.Tiden rinner från de rättrogna.På en resa till Kenya skulle vi fara på en nattlig resa till en öde strand.Det var var mycket folk på båten (en Dau), många i burka.När vi kom utanför stadens (Lamu) område så ryckte de unga flickorna av sig de svarta kläderna och kysste de unga killarna som var deras pojkvänner.

  2. Johan Karlsson

    Jag blev både glad och förvånad över svaren som Sahlin och Reinfeldt gav i debatten. De etablerade partierna har tassat likt katten runt het gröt i dessa frågor. De som vågat lyfta på locket har fått ett knytnävsslag i form av rasistanklagelser i ansiktet. Självklart har detta gynnat (SD) som kunnat framstå som martyrer och offer för etablissemangets sammansvärjningar. Människor är människor, oavsett ursprung, och förtryck är förtryck, oavsett om motiven för är kön, ras, klass eller något annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.