Edward Riedl (M)

Vad vill (S) egentligen?

Ser nu att Umeås kommunalråd Lennart Holmlund (S) återigen kritiserar regeringen för att låna pengar till bl.a. skattesänkningar.

Varför kan inte han och andra sossar istället berätta vad de själva vill göra om de hade makten? För att Sverige lånar i lågkonjunktur precis som regeringear gör runt om i världen kan väl knappast vara något att kritisera? Vi lånar dessutom mindre än de flesta andra länder eftersom vi har en välskött ekonomi. Dessutom har jag förstått att även Mona Sahlin vill låna lika mycket som alliansen i nuvarande konjunktur så vad är egentligen Holmlunds poäng? Är det skattesänkningarna för vanligt folk som är det som han är emot? Är det på det sättet måste väl skattehöjningar för vanligt folk vara det han förespråkar? Då skall ett vårdbiträde betala 1300 kronor mer i skatt varje månad? Kan ingen berätta vad det faktiskt är sossarna vill? Eller är ni bara emot allt.

Lennart Holmlund och andra sossar borde kunna svara på dessa enkla frågor:

1. Hur mycket vill (S) att staten skall låna i det här konjunkturläget?

2. Hur mycket mer skatt skall ett vårdbiträde, busschaufför eller metallare betala med er politik eftersom ni inte vill ha skattesänkningar?

Edward Riedl (M).

Etiketter:

9 kommentarer

 1. Wotan

  Det man såklart vänder sig mot är att man lånar pengar till skattesänkningar då den största summan hamnar hos de som redan har mest. OBS – alltså, summan i reda pengar (innan du börjar köra mantrat om att att procentuellt är det låginkomsttagarna som får mest). Det är väl en väldigt konstig prioritering att låna pengar för att ge till dem som behöver det allra minst? Lågkonjunktur eller inte.

  Men det här vet du ju så klart redan. Dock försöker du få det till att (S) på nåt sätt skulle vara arga för att ett vårdbiträde får mer pengar.

 2. Men ni tycker

  ju att de sjuka och svaga ska betala de rikas skattesänkningar. Det är fakta, svart på vitt, de facto.

  Det kallas att bry sig om den lilla människan visst edward? Haha ojoj vilken humor

 3. Hårt arbetande

  Varför kan vi inte ha lika skatt för alla. Procentuellt förstås. Dubbel lön = dubbel skatt. Då blir det ju inget tjafs och mera rättvist. Pensionär, höginkomsttagare och låginkomsttagare. Enkelt. Ingen vettig borde ju motsätta sig det. Nu är det ju inte riktigt så rättvist, men ändå klagar de som ger minst. Sverige är sjukt och de som vill åt makten måste stryka en den bidragsälskande massan (ca 50% av befolkningen) medhårs, annars är man rökt. Och hur effektiv blir man då? Hur fungerar det i övriga Europa? Skatt, välfärd, sjuktal, arbetslöshet, tillväxt mm, är det lika sjukt överallt?

 4. Edward Riedl

  Svar till Wotan (2010-01-30 14:52)
  Min poäng är att socialdemokraterna inte har några svar på dessa två enkla frågor med stor betydelse för människor. De vet helt enkelt inte vilket ben de skall stå på utan väljer det säkra kortet att gnälla oavsett vad alliansregeringen gör. Men för den som gör anspråk på regeringsmakten tror jag inte det räcker. Människor kommer att genomskåda det ihåliga vänsterexperimentet och deras brist på besked.

 5. Edward Riedl

  Svar till Men ni tycker (2010-01-30 17:21)
  Från alliansen är vi tydliga med vilken politik vi söker väljarnas förtroende. Vi berättar också varför det är bra för svensk ekonomi och välfärd. Resultatet är en av europas mest välskötta ekonomier trots den globbala finanskrisen.

  Min blogg handlar om att vänsterexperimentet inte ens kan berätta vad de vill. De fortsätter att gnälla och det tor inte jag kommer att räcka för dem när valet närmar sig.

 6. Men ni tycker

  Välskötta ekonomier? Men ta och lugna ner dig lite nu.
  De sjuka och svaga ska/och håller på att betala de rikas skattesäkningar. det är fakta. Att vara översittare kommer inte räcka i nästa val (vilket jag verkligen hoppas)

  Alla människor är värda lika mycke, även de fattiga och sjuka Edward.

 7. Edward Riedl

  Svar till Hårt arbetande (2010-01-30 23:50)
  Det finns de som framhärdar fördelarna med platt skatt. Jag tror däremot att de som tjänar mer kan betala högre skatt på sina högre inkomster inom rimlighetens gränser. Den progressiva skattepolitiken har rätt stor folklig förankring även hos de som tjänar mer i vårt land.

 8. Edward Riedl

  Svar till Men ni tycker (2010-01-31 11:09)
  Att jämföra alla människors lika värde i samband med nivåer i ersättningsystem känns lite magstarkt.

  Dessutom vänder jag mig alltid emot beskrivningen att de som inte arbetar betalar flör de som arbetar. Sanningen är att det är precis tvärtom. Så skall det också vara. Men rätt ska vara rätt. Ditt synsätt förutsätter att staten äger människors inkomster och sedan ger tillbaka lite.

 9. Mr Cool

  Men ni tycker: Du säger att alla människor är lika värda! Visst känns väl det rätt men notera vilka grupper som i första hamd skulle ha vaccin mot fågelinfluensan likväl som svinis. De var noggrant utpekade!!

  Sen har vi engagemanget för naturkatastofer viket alltid är en tragedi men jag hävdar att hjälpen snabbare och volymmässigt kommer exempelvis till en stad som Montreal än Mogadishu även om man bortser från rent praktiska problem.

  Vid en höftledsoperation så tror jag också att en stadsminister eller känd artist alternativt idrottsman skulle få snabbare hjälp en en uteliggare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.