Edward Riedl (M)

Partiledardebatt ikväll 20.00

I SVT2 klockan 20.00 ikväll drabbar partiledarna samman i programmet agenda. Det är dags att alliansens partiledare nu förmår visa det bräckliga vänsterexperimentet (s, v och mp) och dess brister på område efter område. Det räcker inte att visa allt bra alliansregeringen gjort under mandatperioden och vilket fortsatt arbete de söker förtroende för. Nu måste de också slå hål på myten om att de röd-gröna har ett trovärdigt regeringsalternativ.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

15 kommentarer

 1. Anders

  Huvudfrågan hoppas jag blir hur många fattiga och svaga liv högern tänker offra för att få göda de rika i Sverige. De röda har en human verklighetsuppfattning och vet vad ordet ”medmänsklighet” betyder, vilket jag tror renen och maud aldrig hört talas om. (inte du heller för den delen herr sopa bort de sjuka och svaga från jordens yta för att vi rika ska kunna bli rikare)

 2. leif

  Tyvärr handlar valet mer om en människosyn är något annat. Eran ”Arbete ger frihet” inställning mot dom rödgrönas flum.

 3. hårt arbetande

  Arbete ger verkligen frihet och en ökad självkänsla. Sen finns det de som inte kan arbeta. En del cp-skadade, funktionshindrade, handikappade. Dessa grupper har kuvats under alldeles för lång tid och det är inte så lätt att bara rycka upp sig. Dessa människor skall verkligen få mer än om jag tillfälligt bryter benet. Jag tycker de skall få leva ett så normalt liv som möjligt, med resor och annat kul. Det kan jag sponsra med skatt. De som däremot kan rycka upp sig har jag ingen pardon för. Börja jobba någonstans. Gratis om det så behövs. Till slut får man jobb om man är ivrig.

 4. hårt arbetande

  Hej Anders!
  Finns det någon offerplats för fattiga i Sverige? Eller menar du att man blir offrad om ersättningen sänks med t ex 1000 kr/mån om man efter gymnasiet ligger hemma framför TV:n och datorn? Tänk på de som vill leva ett vanligt liv men inte kan prata eller ta hand om sig själva.

  Vad är medmänsklighet i skattekronor och bidrag?
  Vad är human verklighetsuppfattning i skattekronor och bidrag?
  Sluta prata som om vi vore i ett bomullsplantage för hundratals år sedan. Berätta istället hur många kronor det skiljer mellan att bli offrad och inte samt hur många kronor/månad offergränsen är?

 5. Till "Hårt arbetande"

  Ligga hemma framför tvn eller datorn? Hör du hur du själv låter? Människor är uppväxta av fattiga föräldrar,bor fattigt,lever fattigt, fortsättar vara fattiga.Sjuka människor kan inte jobba,får ont,blir sjukare,går ner sig psykiskt pga att man blir tvingad att jobba även fast legitimerade läkare fastslagit att skadan/sjukdomen är av så allvarlig art att vederbörande inte kan/bör jobba.
  Att säga att dessa människor ”ligger framför tvn och datorn” är att spotta dom i ansiktet. Hoppas du inser det. Alla har inte haft turen att bli född med en felfri kropp som aldrig går sönder eller rika föräldra

 6. just det

  hur många kronor som skiljer? Ja alla ska ha pengar så det räcker för att klara livet. Och då menar jag ALLA, inte bara de som har fina kostymer och byter nya bilar vartannat år. Utan även de som är sjuka och fattiga. Även dom förtjänar att bli behandlade som mänskliga varelser, eller har jag fel?

 7. lf

  Ja du kan ju tro att eran linje hållet till valdagen.Men vet du hur de sämsta i samhället har det?
  Det har aldrig genom tiderna bevisats att de sämst ställda i samhället fått det bättre med eran politik.
  Du har mycket att förklara för sjuka,arbetslösa och pensionärer.

 8. hårt arbetande

  Hej ursäkta om det uppfattades fel. Menade helt friska människor. Vet många som borde komma ut och röra på sig. Jag kan nog hålla med om att det kan bli så i sverige att många blir psykiskt sjuka av att man inte vill jobba där man är. Kanske det är för tungt, tråkigt, dåligt med arbetskompisar. I många andra länder känner man en yrkesstolthet för sitt jobb långt utöver vad vi ser i Sverige. Jag tror att vi skulle må bättre av att måsta jobba för att få mer pengar än vad som behövs för överlevnad. Fortfarande inga svar på vad man behöver. Antar att ni kör fågelbotaktiken: bäst att gapa mest.

 9. Edward Riedl

  Svar till Anders (2010-01-31 11:06)
  Jag anser att du helt saknar belägg för denna tråkiga beskrivning av en politik som gjort att Sverige är ett av de länder i Europa som klarat den globala ekonomsika krisen bäst.

 10. Edward Riedl

  Svar till leif (2010-01-31 14:00)
  Självklart handlar valet om människosyn. Att hjälpa människor tillbaka till arbete efter sjukdom när det är möjligt är en bra människosyn.

 11. Edward Riedl

  Svar till Till ”Hårt arbetande” (2010-01-31 15:48)
  Att inte haka upp sig på enskildheter istället för att se helheten hos andras resonemang inskränker förmågan att se och tänka nytt. Visst håller jag med dig om att man givetvis skall vara försiktig när man uttalar sig om andra människor som är utsatta. Men hans i övrigt faktiskt intressanta resonemang valde du att helt bortse ifrån. Synd.

 12. Edward Riedl

  Svar till just det (2010-01-31 15:50)
  Håller med dig fullständigt. Men det innebär inte att den som inte arbetar skall ha det lika bra ekonomiskt som den som arbetar.

 13. Edward Riedl

  Svar till lf (2010-01-31 18:21)
  Pensionärerna har fått det bättre med alliansens politik än vad de skulle haft med de röd-grönas. Om du nu inte vill påstå att Mona Sahlin och co skulle kunnat undvika den globala finanskrisen med efterföljande lågkonjunktur… De sjuka har bättre tillgång till sjukvård och rehabilitering eftersom alliansen satsat skattepengar i stor omfattning på just dessa områden, faktiskt mer än tidigare s-regeringar. För jag tror den som är sjuk vill ha sjukvård. Den som är arbetslös har större möjligheter att få ett jobb med vår jobbpolitik än med s-företagarfientliga politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.