Edward Riedl (M)

Alliansen utklassade de röd-gröna i partiledardebatten

Gårdagens partiledardebatt i agenda visade svenska folket varför alliansregeringen bör få ytterligare fyra år vid makten. Med en politik som ger vanliga människor mer kvar i plånboken, fler jobb och mer pengar till den skattefinansierade välfärden är det svårt att se varför väljarna skall välja vänsterexperimentet som inte kan ge särskilt många besked. Det enda de röd-gröna verkade vara överens om var att de ville höja skatten för vanligt folk.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

28 kommentarer

  1. Wotan

    Oj, det var en skräll att du tycker så! 🙂

    Jag tyckte dock Mona gav väldigt klara besked när Reinfeldt frågade varför (S) ville höja skatten för vårdbiträdet eller busschauffören (får förresten alla ni alliansare vecko-utskick med mantran eller exempel ni ska använda i debatten?). Hon sa då att det bara var de som tjänade mest och bodde i stora villor som skulle beskattas mer. Dit hör knappast ”vanligt folk”. Missade du den biten?

  2. Bertil

    En stilla fråga till Riedl – vilket TV program såg du igår?

    Jag såg på SVT och där fick jag se representanter för sittande regering bli helt avklädda politiskt – man har ingen politik utan bara retorik – det är en regering med en enda fråga – sänkt skatt till dom som har det bra (egna väljare) – man uppträder som egoismens företrädare!

    Arrogans präglade statsministerns framträdande, Olofsson stod mest och tittade beundrade upp på statsministern och dom övriga två var välklädda!

  3. Jonas E

    Höja skatten för vanligt folk!!, Så ”vanligt folk” har villor som är värda 6 miljoner eller mer, och har en inkomst på 30.000 eller mer i månaden. För det var ju dessa som de Röd-Gröna pratade om, att påstå något annat måste betyda att du inte såg debatten, eller glömt ta bort skygglapparna.
    Om man ska gå efter tidningarnas mätningar så har alldrig de röd-gröna haft 10% försprång i opionsmätningarna heller.
    Tidningarnas mätningar säger egentligen bara en sak: Hur många av Alliansens anhängare röstar på nätet!!, och hur få av de Röd-Gröna som röstar där!!.
    Sanningen återstår att se!!

  4. Wotan

    Som vanligt hoppar du lämpligt nog över sakfrågan i min kommentar. Du kan inte fortsätta hålla på och raljera om att oppositionen vill höja skatten för vårdbiträden och busschaufförer. Tidigare var det dina egna gissningar, nu är det rena lögner.
    Känns ganska desperat, faktiskt.

  5. Lars Gidlöf

    Fler jobb? Gick du också på Reinfeldts lögn om 100000 fler jobb?

    Eller var har du fått fina ”sanna” siffror ifrån?

  6. Reinfeldts siffor var felaktiga

    I SVT text sid 124 framgår att de siffror Reinfeldt visade i programmet Agenda att sysselsättningen hade ökat med 100 000 personer sedan 2006 var felaktiga. Anders Borg erkänner att det är fel i jämförelsen mellan 2006 och 2009. Och sysselsättningen för 2006 är i stort sett lika med i slutet av 2009. Vilken fadäs av en statsminister. Där sprack den höger-ballongen och hur många fler bluffar och felaktigheter kan dyka upp innan valet, av den gamla högern.

  7. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-02-01 12:03)
    Probelemt med den retoriken är att den inte fungerar i verkligheten eftersom det inte ger tillräckliga intäkter till statskassan för det Mona och co vill göra. Självklart vill hon och de röd-gröna avdramatisera och berätta att skattehöjningarna inte drabbar folk med vanliga inkomster. Men detta är helt enkelt inte sant. En eloge till Ohly och vänstern som åtminstone vågar berätta att de vill ta bort jobbskatteavdraget för att göra det vänstern och de röd-gröna vill göra.

  8. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-02-01 12:28)
    Lars Ohly och vänstern berättar åtminstone vad som måste göras för att finansiera de röd-grönas politik. Mona Sahlin (S) fortsätter att mörka deras politik och vem som skall betala för den. Att höja skatten för några rika ger inte tillräckligt med pengar till statskassan även om det säkert är lättare att sälja in till väljarna. Men plus och minus måste gå ihop även för Mona och co.

  9. Wotan

    Om ni har råd att sänka skatterna (där största andelen i SEK hamnar hos de redan rikaste) samtidigt som ni ”satsar mer än nånsin” på allt från rehabilitering och sjukvård till kommunalt stöd borde rimligtvis ett tak i jobbskatteavdraget och fastighetsskatt ge oppositionen råd att genomföra en hel del annat också.
    Poängen är fortfarande att du är rent ohederlig när du skriver saker som ”Det enda de röd-gröna verkade vara överens om var att de ville höja skatten för vanligt folk” när det inte finns någon sanning i det. Ohederlig och desperat.

  10. Lars Gidlöf

    Men du, du bara spottar ut själv att jobben blivit fler, bara för statsministern säger det. Är det sanning bara för en person säger det eller?

  11. Jonas E

    Fortfarande är det så att ”höja skatten för vanligt folk”, är en sak som Alliansen tillskrivit de Röd-Gröna. Inget som dom själva sagt.
    De Röd-Gröna kan inte på ett trovärdigt sätt tillskrivas detta förrän i April då deras HELA budget kommit ut.
    Så det enda man säkert kan säga är just nu, är att 30.000 i månaden som brytpunkt för skattehöjning, och 6 miljoners villor för fastighetsskatt.
    Att påstå något annat är rena gissningar..

  12. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-02-02 09:36)
    Vänsterpartiet mena annat än vad du skriver. (S) måste rimligen finansiera sin politik de med… Men visst vore det mer renhårigt om de själva berättar vad de vill göra istället för att gnälla på alliansen. Det om något börjar bli tröttsamt…

  13. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2010-02-02 12:16)
    När har jag påstått att vi har fler jobb nu än före krisen??? Förvisso är det sant även om statsministern fått en alltför hög siffra. Samtidigt skall detta sättas i relation till att den värsta globala ekonomiska krisen på 100 år drabbat oss. Så visst har jag skrivit att jobbpolitiken fungerat – För det har den gjort.

  14. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-02-02 12:17)
    Jag som trodde vänsterpartiet tillhörde de röd-gröna! För de vill ju återställa skattesänkningarna vilket får den effekt jag skriver om. Sossarna har inget förslag ännu på hur de vill finansiera sin politik som spär på kostnaderna för staten. Den politik de drev i den föregående s-regeringen och hela tiden säger att de vill tillbaka till innebär det vänstern vågar säga rakt ut och sossarna hitintills tiger om. Vore det inte bättre att Mona som aspirerar på att bli statsminister och styra Sverige istället berättar vilken politik hon vill bedriva. Det underlättar samtalet…

  15. Wotan

    Men snälla nån. Jag såg debatten, och på en rak fråga från Reinfeldt om (S) skulle återställa skatten för vårdbiträden och busschaufförer sa Mona Sahlin rakt nej. Att du utifrån det kan skriva en sak som ”det enda de röd-gröna verkade vara överens om var att de ville höja skatten för vanligt folk” samtidigt som du i andra inlägg raljerar över att (S) för fram vinklad eller felaktig information är hyckleri på hög nivå. Gör som din förebild Reinfeldt och be om ursäkt för din desinformation!

  16. Hyckleri är

    När Mona står i tv och säger en sak men i budgetmotiinen från sossarna står något helt annat såna politiker vill väljarna inte ha

  17. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-02-02 20:31)
    Mona Sahlins (S) politik går inte ihop. Hon vill satsa pengar på allt utan att öka intäkterna. Enda sättet att kortsiktigt faktiskt lyckas med det är att ta lån. Detta är hon dessutom emot i sin retorik även om hon i skuggbudgeten vill låna lika mycket som alliansen. Problemet med de röd-gröna är att de lovar guld och gröna skogar utan en rimlig chans att kunna infria detta. Blir spännande att faktiskt se hur de tänker möta väljarna…

  18. Wotan

    ”Utan att öka intäkterna”. Jaha, så höjd skatt för de rikaste samt fastighetsskatt ger inga intäkter? Kom gärna ihåg att 50% av pengarna i jobbskatteavdraget hamnade hos de 10% rikaste.

    Ok, så du tycker fortfarande det är okej att ta dina teorier och gissningar och presentera dem som fakta? Och samtidigt raljera över att (S) för fram vinklad information? Ser du inte någon som helst motsägelse däremellan?

  19. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-02-03 09:30)
    Jag är övertygad att detta är ett av många områden där vi inte kommer att enas.
    Återigen tycker jag det är svagt av (S9 att kritisera skattesänkningar för vanligt folk utan att berätta vad de själva vill göra. De röd-gröna berättar ständigt att regeringen gör fel och att de vill satsa mer pengar på både det ena och det andra. Men de avslöjar inte hur de skall betala för kalaset. Så länge de inget avslöjar är min gissning att de gör som de alltid gjort vilket dessutom vänstern också säger. Varför försvara sossarnas tystnad. Be dem istället berätta vad de vill och hur de tänker göra det….

  20. Wotan

    Du svarar på något helt annat än vad jag skriver i min kommentar.
    Jag försvarar inte Sossarnas tystnad, tvärtom har jag i flera kommentarer till dina inlägg sagt att det bästa för alla vore att de gick ut med finansieringsplanerna.
    Men du undviker gång på gång min poäng som är att det är rätt oseriöst att du klagar på vinklad information från (S) medan du låter dina egna gissningar och spekulationer stå som fakta.

  21. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-02-03 13:19)
    Så länge (S) gör anspråk på att styra Sverige efter valet och lovar guld och gröna skogar får de och du stå ut med att jag och andra berättar hur de gjort tidigare för att finansiera sådan politik. Tills dess de säger annat antar jag att de kommer att göra som alltid tidigare. Beskatta människor med låga och medelstora inkomster mest i världen.

    Men jag håller med dig. Det bästa vore att de faktiskt berättade själva. Men troligen vet de inte hur de skall göra eftersom deras löften och möjligheten att betala för dem inte går ihop.

  22. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-02-03 13:19)
    Del 2.

    Samtidigt är de säkert rädda för att berätta att de tänker chockhöja skatten för vanligt folk. Redan som barn fick jag lära mig följande: När något låter för bra för att vara sant så är det troligen för bra för att vara sant…

  23. Wotan

    ”Tills dess de säger annat antar jag att de kommer att göra som alltid tidigare.”
    Men de säger ju annat. T ex i TV-debatten, på en rak fråga. Vilket var min poäng från början.
    Ska man alltid ta för givet att ett parti agerar som de gjort tidigare skulle man kunna skriva ganska mycket om (M) som ni antagligen inte vill stå för längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.