Edward Riedl (M)

Vem vann gårdagens partiledardebatt?

Enligt aftonbladets läsare var svaret tydligt.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

16 kommentarer

  1. Bertil

    Du gillar tydligen att läsa Aftonbladet (S-märkt) – här har du och dom som läser din blogg mer att läsa.

    http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article6526110.ab

    Så händer det med människor i alliansens Sverige – högerregeringen som skapat det ”kalla, brutala” samhälle vi lever i för närvarande, och det inte bara för att det är den kallaste vintern sedan 40-talet – den tid då högern marcherade.

    I höst byter vi ut det mot ett ”varmt” samhälle ett röd/grönt.

  2. Lennart

    Du har en övertro på webbomröstningar. De är inte representativa för väljarkåren, inte ens för Aftonbladets läsare. Det är inte fler som besvarar webbomröstningarna än att det är fullt möjligt att ”manipulera” resultatet, om man är politiskt intresserad och datorkunnig. För egen del har jag noterat att Fredrik Reinfeldt alltid toppar webbomröstningarna i Aftonbladet, vad han än säger i vilken debatt som helst. Så duktig är han inte.

  3. Pelle

    Hr Riedl du (och andra bloggläasare) som i din blogg hänvisade till att regeringes stöd ökat och dina ”jubelrop” efter några webbenkäter kan ju ta och läsa den sammanställning som är gjord:

    http://www.nyhetskanalen.se/1.1481018/2010/02/01/oppositionen_i_klar_ledning

    Den visar på annat än det du skriver om – den visar att människor fostfarande och med en liten ökning inte vill ha det ”kalla och hårda” samhälle som ni högerpolitiker håller på att skapa.

    Solidaritet Edward är inte till den egna plånboken utan till alla medborgare i Sverige och världen – försök förstå det!

  4. haha

    ja det måste väl vara de rödgröna som vann, eftersom stadsministern inte ens visste att han hade fel uppgifter på pappret framför sig haha. Ja så mycke insatt är den karln i sverige haha han vet inte ens hur det ligger till med arbetstillfällena i sitt eget land.

  5. Lennart

    Med dina statistiska källor som grund skulle man också kunna säga att Lars Ohly och Peter Eriksson (var för sig) var uppemot tre gånger så bra som Maud Olofsson och mer än dubbelt så bra som som Göran Hägglund. Mona Sahlin var å sin sida fem gånger så bra som Maud, som var sämst av alla…

    Men det får man förstås inte säga i en värld där det förutom statistik finns tre andra sorters lögner: vanlig lögn, förbannad dikt och politik.

  6. Edward Riedl

    Svar till Bertil (2010-02-01 12:00)
    Att ens jämföra dagens politiska klimat med fascismens framfart under tidigt 1900-tal känns som ett av de mer oseriösa inläggen i debatten. Dåligt omdöme eller historielöshet kan vara möjliga förklaringar. Men att ta dylika kommentarer på allvar är svårt.

  7. Edward Riedl

    Svar till Lennart (2010-02-01 12:08)
    Fredrik Reinfeldt toppar samtliga webomröstningar och opinionsmätningar när det handlar om hans insats och förtroende mm. När det gäller web-omröstningar finns det självfallet anledning att ta dessa med ro precis som opinionsmätningar. Trots dessa begränsningar säger de något om både tillstånd och utveckling. Men för den som inte gillar vare sig moderater eller Fredrik Reinfeldt kan det givetvis upplevas jobbigt att han åtnjuter sådant stort förtroende hos gemene man och kvinna. Vi andra glöds givetvis med detta.

  8. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-02-01 14:48)
    Först efter valdagen vet vi vilka som får förtroendet att styra Sverige. Det ser alltmer ut som om det blir fortsatt alliansstyre vilket givetvis känns glädjande.

  9. Edward Riedl

    Svar till Lennart (2010-02-01 22:54)
    För den som inte gillar moderater i allmänhet och Fredrik Reinfeldt i synnerhet är det givetvis jobbigt att han åtnjuter sådant stort förtroende hos människor i vårt avlånga land. Vi moderater gläds med framgången.

  10. Lennart

    Ingen missunnar politiker att glädjas åt sitt partis politiska framgångar, men när tron på den egna förträffligheten är så stor att enögdheten börjar likna idrottsföreningarnas supporterklubbar… då är det illa…

    När du i ditt förra inlägg talade om utklassningsseger för Alliansen i debatten, förlorade den i själva verket med 12-10 räknat på finnkampsvis… (för att göra ytterligare en – skämtsam – idrottslig jämförelse)

  11. Bertil

    Som vanligt Herr Reidl så svarar du inte på den fråga som ställdes i min kommentar, ”hur kan högern behandla kvinnan det står om artikel på det sätt man gjort”?

    Du raljerar som vanligt i svaren på din blogg, försök svara på enkla frågor någon gång, det skulle tillföra den politiska debatten något – om du nu har något att tillföra?

  12. Edward Riedl

    Svar till Lennart (2010-02-02 09:01)
    Återigen så tycker vi inte lika. Däremot visar opinionsundersökningar och webundersökningar trender och tillstånd. Men det slutliga svaret har vi inte förrän valsedlarna är räknade.

  13. Edward Riedl

    Svar till Bertil (2010-02-02 09:51)
    Jag raljerade inte i mitt svar till dig. Däremot känner jag avsky för jämförelser med fascism och dagens alliansregering. Det visar på dåligt omdöme och okunskap.

    Om du för ett sansat samtal utan dessa onödiga plumparna så kommer jag att bemöta dig och dina frågor. Men trams får inga utförliga svar även om det döljer sig en sakfråga bland otrevligheterna. Men prova gärna att föra sådana samtal med andra för med mig går det inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.