Edward Riedl (M)

Diktaturer med kärnvapen och långdistansraketer gör världen mindre trygg

Det är bra att USA och Ryssland fortsätter att avveckla sina kärnvapenlager. Samtidigt finns risken att totalitära regimer som de i Iran eller Nordkorea istället bygger egna kärnvapen. Regimen i Iran har precis genomfört en robotavfyrning som vittnar om landets förmåga att skjuta över raketer över långa avstånd. De menar att raketens ändamål endast är fredligt för att sätta sateliter i omlopp runt jorden. Vilket de också säger om sitt atomprogram.

Fler borde skrämmas av tanken på att totalitära fanatiska regimer bygger upp förmåga att tillverka kärnvapen. I kombination med robotprogram som gör att de har förmåga att skjuta dessa kärnvapen över hela jordklotet blir världen allt mindre säker.

Edward Riedl (M)

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. Björn Kjellsson

    Alltför få bloggare skriver om detta oerhört viktiga ämne! Iran är ett enormt hot, som dessutom finansierar terrororganisationer i andra länder… Men vad kan man förvänta sig av en ledare som förnekar Förintelsen och avrättar (hänger offentligt) människor bara för att de älskar någon av samma kön…

  2. Isak

    Och Herr Kjellsson, vad kan man förvänta sig av politiker
    som förnekar att Israel använde fosforbomber i Gaza. Som
    förnekar att Israel medvetet bombade kvinnor och barn i
    Gaza. Som förnekar att Israel har stulit organ från dödade
    palestinier. Bevis finns och rättegångar kommer att ske,
    och skyldiga kommer att ställas inför rätta.Men förnekaren
    Björn Kjellsson vet inget och vill ingenting veta.

  3. Johan Karlsson

    Och Isak sitter som vanligt inne med sanningen? Jag antar att han var med när beslutet togs om att bomba civila kvinnor och barn. Civila offer är tyvärr en realitet i alla krig. Det grymmaste är att i många fall används dessa som mänskliga sköldar i propagandistiskt syfte. Varför extremvänstern ofta tar terroristernas parti undgår mitt förstånd. Kanske har det med revolutionsromantik att göra? Kanske anser de att ändamålet helgar medlen när vår västerländska frihet angrips? Tråkigt är det iaf.

  4. Edward Riedl

    Svar till Isak (2010-02-03 21:47)
    Ingen är utan skuld. men detta påverkar inte det faktum att det är en mycket dyster utveckling när totalitära regimer skaffar sig kärnvapen och långdistansrobotar..

  5. Edward Riedl

    Svar till Johan Karlsson (2010-02-04 16:43)
    Så länge vi inte har journalister utan egna uppfattningar kommer nyhetsrapportering alltid att vara vinklad i någon bemärkelse. Dessutom finns det ett intresse hos olika parter att framställa sig i bättre dager.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.