Edward Riedl (M)

Ingen skall bli sextrakaserad på sin arbetsplats

Nu visar det sig att var tredje kvinna inom svensk teater har varit utsatt för sexuella trakasserier enligt en granskning från Ekot. Enligt Ekots enkät visar det sig ofta vara arbetsledare på olika nivåer som står för sextrakasserierna.

Tyvärr förekommer sextrakasserier inom alla brancher. Det viktiga är att chefer och ledare vågar ta tag i problem när de dyker upp. Som arbetskamrat får man inte heller acceptera eller titta bort när någon arbetskamrat blir utsatt. Vi har alla ett gemensamt ansvar för våra arbetsplatser och arbetskamrater.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

8 kommentarer

  1. Edward Riedl

    Svar till Sven (2010-02-15 18:09)
    Tyvärr förekommer maktkamper och orent spel i samtliga partier när listor skall fastställas. Det är beklagligt och när rent fusk upptäcks skall det leda till konsekvenser.

  2. Bertil

    Så är då Herrn Riedl ute och ”skäller” på en som ställer frågor (Pelle)utan att svara på frågan – jag skulle också vilja se ett svar på frågan som ställdes – vad ligger bakom den kursomsvängning som högern gör i denna fråga – populism?

  3. Edward Riedl

    Svar till Bertil (2010-02-16 12:00)
    När människor är otrevliga så väljer jag att inte samtala vilket jag inte tror jag är ensam om. Sedan kan vi ha olika uppfattningar i olika frågor vilket vi måste respektera.

    Vad jag känner till är det ingen kursomläggning när det gäller sextrakasserier. Frågan handlar mer om hur vi skall arbeta bort förekomsten av de beteendena på våra arbetsplatser.

  4. Bertil

    Du valde igen att inte svara på frågan utan valde en annan fråga – frågan jag och Pelle ställde gäller nedanstående artikel.
    Läs, http://www.e24.se/kvinna/karriar/varfor-andrar-sig-m-om-kvotering_1810689.e24

    Frågan om kvotering av kvinnor, inte sextrakaserier på arbetsplatser som naturligvis ska fördömmas.

    Jag tycker fortfarande inte att ”Pelles” fråga har något otrevlig över sig, utom kanske ämnet i frågan om man är kvinnofientlig som alliansen!

  5. Edward Riedl

    Svar till Bertil (2010-02-17 09:31)
    Om du inte ser det otrevliga i hans frågeställning har vi helt klart olika uppfattningar om vad som är ett trevligt bemötande av andra människor.

    Jag klipper in slutet av hans kommentar så kan du begrunda: ”En politik utan idiologi, en högerpolitik enbart för maktens skull – fy f..n så lågt – nästan lägre än Edward Riedls politiska uppfattning”.

    Den typen av kommentarer får inga svar från mig.

    När det gäller kvotering (vilket min blogg inte handlade om) i bolagsstyrelser så var statsministern tydlig med att detta inte är en för oss aktuell fråga den här eller nästa mandatperiod.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.