Edward Riedl (M)

Tur att Mona Sahlin (S) inte styr Sverige

För bara några månader sedan berömde Mona Sahlin Storbritannien om jag inte minns fel. Hon ville att Sverige skulle ta efter deras exempel på ekonomisk krishantering. Resultatet för Storbritannien är ett skenade budgetunderskott som troligen kommer att fälla den sittande regeringen. Vilken tur att det inte är Mona och hennes vänsterexperiment som styr Sverige.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

10 kommentarer

  1. mikael

    Hej!

    Tycka vad man vill om Sahlin och hennes ledarskap. Men, många tycker att ”alla människor är lika i värde och rättigheter”. Många menar dessutom att ”de som sorteras bort och fryses ute av alla arbetsgivare i hela Sverige där de söker jobb” har rätt att få sina mänskliga rättigheter respekterade. Dvs, de som söker jobb och som hela tiden sorteras bort överallt har rätt att slippa bli kränkta och förnedrade, dvs de har rätt till de sociala skyddsnäten. Ingen som söker jobb och blir bortsorterad överallt skall tvingas trilla utanför hela samhället. Ingen skall behöva bli utfryst/mobbad.

  2. Nisse

    Mikael – i högerns Sverige så är man slö om man är arbetslös eller sjuk!

    Statsministern säger att sjuka måste anstränga sig lite mer att bli arbetsföra, samma sak gäller arbetslösa – dom måste lära sig söka jobb i hela Sverige!

    I EGOISMENS (alliansens) Sverige behöver vi ”alla” pengar till att förbättra för de som redan har jobb – villa – bil – pengar på banken, det vill säga till dem som redan har det bra – övriga får väl ”rycka upp” sig och ordna sin egen framtid!

  3. leif

    I högerns Sverige är det den gamla tyska slagdängan ”Arbete ger frihet” som försöker bankas in i Svenskarna. Jag tror att denna version, precis som 40-talets tyska version, kommer att stoppas, kanske inte detta val, men kommande

  4. Tur!

    Ja det är tur för oss rika att hon inte styr sverige, för då skulle ju VÅRA pengar vi arbetar ihop, måsta gå till sjuka, arbetslösa och äldre. Hemska tanke. Mina pengar är mina pengar och det ska inte några lata och slöa människor få ta del av via bidrag.
    Jag förstår inte vad de klagar på? Jag har då fått över 5000 mer i månaden efter Moderaterna tog över. Det borde ju räcka gott och väl som ökning till de påstått ”fattiga”.
    Nä nu får det vara nog. Alla har det bättre i Sverige och man klämmer bara dit lata simulanter

  5. Edward Riedl

    Svar till mikael (2010-02-15 11:18)
    Alla människors lika värde är nog lika starkt inom båda blocken. Däremot hade Sverige haft det betydligt tuffare ekonomiskt om Mona Sahlin (S) styrt Sverige. Det hade förvisso drabbat de grupper man säger sig värna om. Vackra ord betalar inte den svenska välfärden vilket jag tror människor inser.

  6. Edward Riedl

    Svar till Nisse (2010-02-15 12:18)
    Vilken tur att din beskrivning av verkligheten delas av allt färre i Sverige. Tvärtom börjar människor allt tydligare se kopplingen mellan en välskött ekonomi och möjligheterna att bedriva välfärdspolitik.

  7. Edward Riedl

    Svar till Tur! (2010-02-15 14:40)
    Jag hoppas du är klokare än ditt inlägg ger sken av. Den skattefinansierade välfärden har stärkts i Sverige under alliansregeringen. Sjukvården, rehabiliteringen och utbildning har kunnat stärkas ekonomiskt pga fungerande jobbpolitik som fungerat väl även under den globala finanskrisen och efterföljande lågkonjunktur.

  8. Wotan

    Signaturerna ”Tur!” och ”Nisse” sammanfattar väl din och moderaternas ställning ganska bra. Det absolut viktigaste är att de friska med jobb får behålla mer av sin lön, och det är det som fackförbunden borde kämpa för. Någon trygghet i form av sjukförsäkring/a-kassa för folk är inte alls lika viktig eftersom de som är sjuka/arbetslösa är det på grund av att ”människor är rationella och kalkylerar utifrån hur nivåer och annat ser ut” (dina ord).
    Förstår ärligt inte varför du säger emot dessa kommentarer.

  9. Jonas E

    ”Vackra ord betalar inte den svenska välfärden vilket jag tror människor inser”
    Hur betalar alla dessa mijarder till 10% av de rikaste välfärden då?
    Så för de 10% är det tur att inte Mona Salin styr.
    Hade man haft ett tak på skattesänkningen så skulle dessa alla miljarder vara välfärden till godo.
    Är det att värna om välfärden när man utförsäkrar sjuka, för att sen gömma dom på AF, eller Soc, och sedan berömma sig själva för lägre sjuktal.
    Är det inte i välfärdens intresse att bry sig om några andra(sjuka,arbetslösa), än det som redan har det bättre än dom flesta.
    Monolitikerna härskar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.