Edward Riedl (M)

Svensk ekonomi är stark

Den svenska ekonomin är stark och Sverige har klarat den globala finanskrisen och efterföljande lågkonjunktur bra relativt andra länder. Det goda läget vi nu befinner oss i gör det möjligt att genomföra reformer även för de grupper som halkat efter i krisen säger finansminister Anders Borg (M). Det handlar om pensionärerna men också barnfamiljer med svag ekonomi kan komma att omfattas av det ökade reformutrymmet.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

8 kommentarer

  1. Johan Karlsson

    En sänkning av momsen vore väl en god idé? Denna konsumtionsskatt slår hårdast mot de med små marginaler. Ett första steg kunde vara att sänka momsen på restaurangbesök till 12%? I nuläget uppstår den lätt bisarra situationen där jag betalar 25% moms om jag väljer att äta min hamburgare innanför försäljningsställets dörrar men bar 12% om jag istället tra med den ut. Tyvärr tror jag att en momssänkning skulle resa ramaskrin från ”de Avundsjuka”. Ofrånkomligen skulle ju sänkningen bli större på miljonvillan än falukorvsringen, och så kan det väl inte få gå till?

  2. lf

    Ja du kan det här med frieri.Ni tog över makten med en stor penningpung.Kom inte och säg att ni har förvaltat den väl.Ni har åkt snålskjuts.
    Sen, Edvard dessa Stockholmsmoderater!Visst måste du ha synpunkter deras köpkraft.

  3. Så är det.......

    Sveriges ekonomi brukar alltid vara stark när det är valår. Och dessutom brukar det finnas pengar till reformer. Varför kommer de flesta reformförslagen och skattesänkningarna vid ett valår?
    Vilka grupper skall denna gång få det sämre om högerns förslag går igenom? Inte det högavlönade och rika!!!
    Men dessbättre så är vi väljare inte så lättlurade att vi går på dessa högerfinter en gång till.

  4. Fredrik Gustafsson

    Vi behöver inga fler sänkningar i detta avlånga land. Jag kan ge din partikollega Borg lite tips.

    Lekstugan med att kassta ut sjuka i arbetslöshet var dumt, det vet ni så riv upp den reformen.

    Jobbskatteavdraget och allt lånande ur försäkringssystemen för att genomföra detta slog hårdast mot sjuka arbetslösa och pensionärer. Så nu får ni betala tillbaka på dessa lån.

    Hahaha ni får genomförar våra återställningsreformer för att folket inte ska slakta er vid nästa val! Bra jobbat igen! Läs ert CV i 8 år med Reinfeldt så får ni se ett urplock av var er arbetslinje bl.a orsakat!

  5. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-02-17 17:28)
    När vi tog över regeringsmakten var det global högkonjunktur. Tyvärr var Sverige i ett läge med hög arbetslöshet och stort utanförskap trots goda yttre förutsättningar. Det hann vi vända vilket gjort att vi klarat oss väl igenom den globala finanskrisen med efterföljande lågkonjunktur.

    Det sista förstod jag inte riktigt. Men jag gissar att det är någon syftning till den tråkiga historien i Stockholm på något sätt.

  6. Edward Riedl

    Svar till Så är det……. (2010-02-17 17:31)
    Du utgår från att du blivit lurad om jag förstår dig rätt? På vilket sätt är då min fråga. Eller är du bara en missnöjd sosse som försöker bedriva propaganda?

  7. Edward Riedl

    Svar till Fredrik Gustafsson (2010-02-18 15:41)
    Tvärtom mot vad du skriver är min fasta övertygelse att merparten av den svenska befolkningen faktiskt är för de förändringar vi genomfört. Vi har satsat mer pengar på sjukvård, rehabilitering och stöd för att återvända till arbetslivet. Den som trots detta inte kan komma tillbaka till arbete finns kvar eller återvänder till just sjukförsäkringen. Vår linje handlar om att de som kan komma tillbaka skall få stöd att göra det.

    Dessutom tror jag inte ens ni kommer att genomföra de återställningar ni pratar om. Även ni vet att ni kör ekonomin i botten då. Men att prata går ju bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.