Edward Riedl (M)

Göran Hägglund (KD) inspirerar alliansen i landstinget

Just nu sitter hela landstingsalliansen i Västerbotten och lyssnar till socialminister Göran Hägglund (KD). På ett roligt och ledigt sätt berättar han både om sådant vi åstakommit inom sjukvårdens område sedan vi vann valet 2006 och även om de utmaningar vi står inför.

 Alliansregeringens kömiljard har åstadkommit mycket bättre tillgänglighet till sjukvården i hela Sverige. Istället för att som socialdemokraterna tidigare utformade sina kösatsningar valde vi en annan väg. Istället för att satsa pengar på de som hade långa köer valde vi i alliansen att istället dela ut pengar till de som lyckats uppfylla målen med tillgänglig sjukvård.

I november 2008 hade 97 908 patienter väntat mer än tre månader sitt första besök i sjukvården. Ett drygt år senare efter alliansregeringens kömiljard var det bara 22 647 patienter som hade väntat mer än tre månader på sitt första besök. Vi har även åstadkommit lika bra utveckling när det gäller behandlingar och operationer. Vårdköerna har drastiskt minskat i Sverige.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Anonym

  Väldigt bra att vårdköerna har minskat så drastiskt. Det kan väl inte finnas några sossar eller vänsterpartister som kan kritisera detta? Snygg slips har han också!

 2. Messier

  Snygg slips ja, till en annan skjorta och en orynkig kostym och rentav till en annan människa.
  En slips är och förbli ett gammalt unket sosseattribut.
  Ta fram flugan dude!

 3. Edward Riedl

  Svar till (2010-02-24 21:00)
  Alliansregeringen har gjort ett riktigt bra jobb på sjukvårdsområdet. Men i slutändan så är det sjukvårdspersonal som genom rätt politik getts möjligheten att faktiskt göra sitt jobb på ett för patienterna bra sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.