Edward Riedl (M)

Sossar som hjälper de främlingsfientliga

Just nu bloggar sossar om de högerextrema krafterna i samhället med främlingsfientliga inslag. Om det inte vore för att de utmålar centern och moderaterna för detta hade det ju varit bra. Nu fabulerar Lennart Holmlund (S) och andra sossebloggare om allianssens politik. Det är rent trams och dessutom spelar det de främlingsfientliga krafterna i händerna. Varför tar inte sossarna och bidrar i debatten mot de främlingsfientliga krafterna i samhället istället för att låtsaas som att alliansen står för något de inte gör. Bedrövligt.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

22 kommentarer

 1. Alejandro Caviedes

  RIedl, om jag fabulerar om vad alliansen står för, kan du gärna förklara för mig vad reinfeldt menade med sitt uttalande i klippet. Eller menar du att alliansen inte står för vad han sa?

 2. Pinky guy

  Varför brukar du konsekvent referera till andra sossars inlägg utan att nämna deras namn? Ibland låter det på dig som att den enda sossen i stan är Lennart Holmlund.

 3. Reinhold Phalzsinger

  Vad är det som försigår? Jag har inte rödgrön röra i huvudet men tycker att Alejandro angriper problemen på rätt sätt genom en ren sakdiskussion med källhänvisning. Att taktikflagga antagonisters medlöperi är politikens död. Skapar närmast konspirationsteoretiska drag. Vilket vetenskapligt stöd har herrarna Riedl och Redstieg att Alejandros debatt underblåser SD? Det här är och misstänkliggöra bortom all sans. Läs Nordebos inlägg om vad vi bör göra inför valet. Låt var och ens åsikter stå för sig. Ingen ska tvingas kollektiviseras in i anklagelser om femtekolonneri. Tack!

 4. Peter Andersson

  För den som kommer in på den här bloggen, med viss förvåning över rubriken, är det tämligen obegripligt att läsa ut på vilket sätt socialdemokratiska bloggar hjälper främlingsfientliga. Däremot understryker det att moderaterna faktiskt har skitsnacket som strategi inför valet.

  Det närmaste som något av riksdagspartierna har varit att stödja främlingsfientliga krafter var väl 2002 då moderaterna havererade politiskt efter ”valstugeskandalen”. Trist att (m) så här drar upp skitnivån inför valrörelsen.

  /p

  /p

 5. Edward Riedl

  Svar till Paul Redstig (2010-02-24 15:44)
  Det värsta är att deras försök att göra politik av sådant här faktiskt spelar de främlingsfientliga i händerna då de gör dem mer rumsrena.

 6. Edward Riedl

  Svar till Alejandro Caviedes (2010-02-24 15:55)
  Skillnaden är att jag länkar till en SD företrädare för att förklara hur fel han har. Var det verkligen ditt syfte med att ta Fredriks kommentar ur sitt sammanhang som SD gör?

  Problemet är att när ni socialdemokrater misstänkliggör moderater och centerpartister för främlingsfientlighet så gör ni de riktigt främlingsfientliga rumsrena. Sedan finns det enskilda rötägg i mitt parti likväl som i ditt. Valstugereportaget tog fram en och annan sosse som också hyste obehagliga åsikter vilket ni verkar glömma.

 7. Edward Riedl

  Svar till Reinhold Phalzsinger (2010-02-24 16:43)
  I min blogg skriver jag om Holmlund och andra sossebloggare – Inte om Alejandro. Däremot svarar jag honom som alla andra när han kommenterar min blogg.

 8. Edward Riedl

  Svar till mark (2010-02-24 16:43)
  Det är precis det här som gör de främlingsfientliga rumsrena. När ni sossar misstänkliggör alliansföreträdare på det här området så verkar de som på riktigt är främlingsfientliga mindre farliga.

 9. Edward Riedl

  Svar till lf (2010-02-24 17:50)
  Det är en fråga du och andra ställer av partitaktiska skäl med jämna mellanrum. Ni hjälper de främlingsfientliga krafterna i vårt samhälle att flytta fram sina positioner. Riktigt dumt om det inte är det som är erat syfte.

 10. Edward Riedl

  Svar till Peter Andersson (2010-02-24 20:01)
  Tyvärr finns det personer inom alla partier som hyser främlingsfientliga åsikter vilket valstugereportaget visade.

  Men att påstå att något av de etablerade partierna pga enskilda rötägg skulle vara främlingsfientliga spelar bara de riktigt mörka krafterna i vårt samhälle i händerna.

 11. Emil Säfvenberg

  Edward skriver att socialdemokraten Alejandro hjälper de främlingsfientliga krafterna och att han är en pajas. Efter att ha riktat sådana anklagelser fortsätter han i ett annat inlägg om att sossar som misstänkliggör alliansföreträdare på det här området får de riktigt främlingsfientliga att framstå som mindre farliga. Vad gäller när moderater misstänkliggör socialdemokrater?

  Främlingsfientliga grupper väcker starka reaktioner men det är synd att de ges sådant utrymme utan att bli mer ifrågasatta. Inför hösten hoppas jag att partierna går samman och stänger dörren till riksdagen för SD.

 12. Wotan

  En fråga bara, Edward: Hur hjälper det de främlingsfientliga att flytta fram sina positioner att fråga om (M) kommer ta avstånd till (SD)? Jag förstår inte riktigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.