Edward Riedl (M)

Littorin (M) vann kvällens debatt mot Österberg (S) i Umeå

 

Har precis varit på en riktigt fullsatt debatt mellan arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin (M) och Sven-Erik Österberg (S). Det blev väldigt tydligt att socialdemokraterna helt saknar jobbpolitik och förlitar sig till att tomma ord skall räcka i valrörelsen. Jag tror det kommer att genomskådas av människor. Sverige behöver arbetslinjen som alliansen erbjuder och inte bidragslinjen som de röd-gröna erbjuder. Det är nya jobb och inte högre bidrag som är vägen framåt.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

13 kommentarer

 1. Pär Andersson

  ”Det är nya jobb och inte högre bidrag som är vägen framåt.” Jag förstår inte varför det ena nödvändigtvis behöver utesluta det andra. Visst behövs nya jobb, men hur SÄNKTA bidrag kommit att bli högeralliansens framtidsmodell för nyföretagare återstår att förklara. Solidaritet och medmänsklighet har ju tidigare varit industrinationen Sveriges framgångsrecept. Vad är det egentligen som talar emot den ordinationen?

 2. Peter

  Alliansens arbetslinje? Haha! Finns den? Efter senaste utspelet av och placera 65.000 arbetslösa som praktikanter på statliga verk förstår inte hur du kan påstå att de rödgröna inte har någon jobbpolitik, ni saknar ju också en seriös saknar jobbpolitik.

 3. Edward Riedl

  Svar till Alejandro Caviedes (2010-02-25 21:52)
  Littorin var den enda som presenterade en politik som håller ihop. Men Österberg vann matchen om mest tomma ord.

  Inte var jag så upptagen att jag inte hade möjlighet att hälsa på ytterligare en person.

 4. Edward Riedl

  Svar till Pär Andersson (2010-02-25 22:34)
  Självklart behöver de inte alltid stå i motsats till varandra som extrema ytterligheter. Däremot är skillnaden att (S) vill höja skatten för de som arbetar för att kunna höja bidragen för de som inte arbetar. En sådan politik kommer att leda till färre jobb och urholka svensk ekonomi. Sverige behöver en jobbpolitik som gör att de nya jobben kan växa fram och bidra till fortsatt hög generell välfärd.

 5. Edward Riedl

  Svar till Peter (2010-02-26 08:21)
  Delar givetvis inte din uppfattning. Visst är det viktigt med fungerande arbetsmarknadspolitiska åtgärder i avaktan på att de nya jobben skall växa fram. Men det viktigaste är att Sverige för en konsekvent jobbpolitik där de nya jobben växer fram. Där har vi en bra och fungerande politik. De röd-gröna vill höja skatterna på arbete, göra det mer lönsamt att inte arbeta.

 6. mikael

  Hej! Håller med om att ”gömma undan” arbetslösa som praktikanter på myndigheter inte löser arbetslöshetsproblemet. Det Littorin gör är samma sak som Socialdemokreterna gjorde och som ni då kritiserade. Det är ett hyckleri. Dessa hade fått bättre förutsättningar om man istället hade gett dem ett riktat stöd för att de skall kunna söka upp den hjälp de själva vill ha för att bli anställningsbara, tex experthjälp som finns att få i Amerika och Kanada men inte i Sverige eller EU. Tex hjälp av olika Community College i Amerika där samverkan mellan utbildning/akademi och verklighet fungerar.

 7. Jonas E

  Har just lyssnat på debatten på SVT:s hemsida, och att skriva att Littorin vann den debatten, är väl mycket skygglappspolitik.
  Littorin är för övrigt en bra debattör, och jag har nog inget negativt att säga om honom, förutom blocktillhörigheten då förståss.
  Östberg svarade klart och tydligt på fler frågor än Littorin ärligen kan sägas göra -var lite undvikande.
  Alliansen har helt klart svårt att komma från sänkt-skatt-löser-allt mantrat det märks tydligt.
  Att undvika besvärliga frågor med motfrågor, eller svara med sina vanliga standard mantran tycks vara Alliansens strategi i detta valår

 8. Edward Riedl

  Svar till mikael (2010-02-26 11:57)
  Arbetsmarknadspolitiska åtgärder skall användas i lågkonjunktur vilket nu sker och inte även i högkonjunktur som socialdemokraterna gjorde för att dölja en misslyckad jobbpolitik. Lika rätt som det är med regnkläder när det regnar lika fel är det att använda regnkläder i strålande sol. Poängen är att rätt politik skall användas vi rätt tillfällen.

 9. Edward Riedl

  Svar till Jonas E (2010-02-27 03:25)
  För den som tror att högre skatter och mer bidrag och ersättningar skapar fler jobb var Sven-Erik en klar vinnare. Annars var Littorin den som kunde presentera en politik som håller ihop och också fungerar i verkligheten.

 10. Jonas E

  Verkligheten!!
  Utanförskapet ökar, inte minskar som utlovat.
  Utförsäkrade får mindre, inte mer som utlovat.
  Man har lagt lånade pengarna på skattesänkningar istället för satsningar.
  De beräknade 88.000 arbeten som jobbskatte avdraget ”ska ge”, kostar också ett stort antal offentliga arbeten som försvinner när staten sparar för att skattesänka, vad blir det i slutändan kvar då tro?.
  Hur mycket har då varje nytt jobb kostat staten?.

  ”Jobb kommer att vara den helt avgörande frågan. Vinner vi i höst kommer vi i valet 2010 att mätas utifrån om vi fått fram fler jobb.”
  Reinfeldt egna ord.

 11. Edward Riedl

  Svar till Jonas E (2010-02-28 12:30)
  Eftersom det som du beskriver skett i den värsta globala ekonomiska krisen på 100 år så är betyget gott för regeringens politik.

 12. Jonas E

  SÅ allt som är bra Alliansens förtjänst, och allt som är dåligt antingen förrra regeringens fel, eller så är det den ekonomiska krisens.
  Att klyftorna ökar kan du svårligen förklara bort med någon av det två argumenten.

  Fackförbundet ST(som verkligen vet)säger att 61% i stället för Alliansens beräknade 10% av de utförsäkrade behöver medicinsk rehabilitering och vård, inte något kontraproduktivt program på arbetsförmedlingen.
  Dessutom så kritiseras den försämrade ersättningen utöver detta, trots löften av Alliansen på en högre ersättning för de flesta.

  Vems fel är det denna gång tro?.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.