Edward Riedl (M)

Sossarna vill höja skatten på arbete

Socialdemokraterna kommer att försöka bluffa sig igenom hela valrörelsen. De saknar helt fungerande jobbpolitik. Mona Sahlin (S) och de röd-gröna vill återgå till den politik som gjorde att Sverige hade skyhög arbetslöshet i global högkonjunktur som när de styrde senast. De vill höja skatten på arbete för att kunna höja bidragen och ersättningar för de som inte arbetar. En sådan politik kommer att leda till att en hög arbetslöshet kommer att bita sig kvar.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

19 kommentarer

 1. mikael

  Hej Edward! Det är ju uppenbart för vem som helst vad som verkligen händer i Sverige. Tittar vi på tex arbetslösheten, så kan vi konstatera att den beror på bland annat att det utexamineras fler från våra universitet och högskolor än vad det finns avsättning för på arbetsmarknaden. Speciellt är det så bland nyutexaminerade och relativt nyutexaminerade (dvs utexaminerade under senaste 3 års perioden). Den högsta arbetslösheten har de som gått de teoretiska samhällsvetenskapliga programmen som utvärderats av högskoleverket och som anses hålla mycket hög kvalitet. Det finns inte jobb åt alla.

 2. Jan Lövgren

  Edward Riedl och Moderaterna fortsätter att upprepa sitt mantra som ingen längre tror på. Bluffen står moderaterna för. Det har alltid lönat sig att arbeta men med den borgerliga arbetslinjen blir det allt fler som får allt mindre att klara sig på, lägre löner. Mindre skatt leder till högre avgifter som leder till att människor avstår att försäkra sig och hamnar riktigt i fällan. Nej en gemensamt finansierad välfärd ”för alla” genom skatter i stället för avgifter som bara vissa har råd att betala, det är ett framgångskocept som fört Sverige till toppen och ett föredömme för många andra länder.

 3. Jonas E

  Alliansens jobbpolitik går mest ut på att göra livet besvärligt för sjuka och arbetslösa, och därmed få de ökade klyftorna i Sverige att bita sig kvar.
  Höjd skatt för att trygga välfärden är mer trovärdigt än sänkt skatt, för värlfärden är ju just skattefinansierad.
  Komuner och landsting varslar, just för att det saknas skattemedel.
  Att då slösa bort en massa miljarder på att öka de 10% rikastes förmögehet rimmar illa.
  För att sänkt skatt ger mer jobb är mer en (M)yt än fakta.
  Amerikansk forskning visar på dålig effekt för fler jobb genom sänkt skatt.
  Så ve(M) som bluffar kan man undra!

 4. Fredrik Gustafsson

  Populist javisst!

  Moderaternas arbetslinje, brainstormning dag 1.

  Borg tänker.,vi sänker skatten jag lärde mig att sänkt skatt ger jobb.
  För vilka ska vi sänka den?
  Borg säger: för våra väljare, ÖH?
  Hur gör vi det?
  Borg säger: Tar från de sjuka?

  Hur gör vi för att lösa arbetslösheten?
  Vi sänker lönekostnaderna för arbetsgivarna.

  Oj vi tänkte fel inser Borg när inte efterfrågan ökade.

  Krismöte dag 1.
  Reinfeldt hur löser vi Anders med jobben?
  Jag har det vi kastar in folk i pigtjänster, praktikplatser och skola det ser bra ut i statistiken, resten skyller vi på finanskrisen.

 5. Fredrik Gustafsson

  Ni har försökt stimulera fram nya jobb med skatteavdrag men resultaten vart undermåliga eftersom det inte gav önskad stimulaans på efterfrågan.
  Kan svara mig själv och tvinga mig inte citera någon LO ekonom. Hur mycket är din uppfattning att jobbskatteavdraget gett i reella arbetstillfällen i Sverige.

  Hur mycket av dessa före detta skattemedel har försvunnit i vinster till Internationella företag och ätits upp av inflationen som ni stimulerat fram?

  Kan du försvara dessa avdrag som nödvändiga och tillräckligt lönsamma för Sveriges ekonomi, eller kostade era skatteavdrag mer än det smakade?

 6. Fredrik Gustafsson

  Nästa fråga vilka höll Sveriges finanser på under finanskrisen, regeringen eller Riksbanken? jag har svårt att tro att jobbskatteavdragen och de nystimulerade okända nya arbetstillfällerna håller Sverige på fötter när industrin får ett så rejält bakslag som nu.

  Nu får du en räkmacka till fråga, vad ska Moderaterna göra för att stimulera och återställa nivåerna inom den svenska industrin? Mitt svar är ingenting det löser internationella investerare och inte er politik.
  Nästa fråga hur löser ni jobben för industriarbetare som varslats? Inte genom att muta med skatteavdrag till väljare med jobb

 7. Ärland Johansson

  Ni politiker skyller allt på motståndarn, att i ett forum som detta köra ”sandlådekrig” och inte själv framföra sin ståndpunkt känns något beiget…skriv om dina visioner istället för att kopiera andra aliansfränders åsikter, och sluta för allt i världen att klanka på motståndaren….som säljare vore du fattig som en kyrkråtta

 8. Edward Riedl

  Svar till Jan Lövgren (2010-02-26 11:58)
  Problemet med den verklighetsbild som du och andra sossar ständigt försöker måla upp är att vanliga människor inte känner igen sig i den – Av den enkla anledningen av att den inte stämmer med verkligheten.

 9. Edward Riedl

  Svar till Jonas E (2010-02-26 12:07)
  Självklart stämmer inte det som du skriver. Människor genomskådar sådant här nonsens. Många av de som från början var oroliga över olika förändringar är idag nöjda och kan konstatera att era skräckscenarior inte infriats. Ditt och andra sossars problem är att verkligheten (den där vanligt folk finns) vinner över era skräckhistorier som inte stämmer.

 10. Edward Riedl

  Svar till Fredrik Gustafsson (2010-02-26 12:17)
  Mycket roligt skrivet. Jag uppskattar humor och skratade en del när jag läste vad du skrivit.

  Det kanske är humor ni sossar skall syssla med istället för att rasera arbetsmarknaden och skatta sönder vanligt hårt arbetande folk. En tanke bara.

 11. Edward Riedl

  Svar till Fredrik Gustafsson (2010-02-26 12:27)
  Intressant debatteknik… Om jag inte håller med dig, i din felaktiga verklighetsbeskrivning, så kommer du att citera en socialdemokratisk LO-ekonom…

  Jobbskatteavdraget är viktigt både för att det skapas arbetstillfällen men också ur ett rättviseperspektiv. De som arbetar skall också få tillgodogöra sig mer av frukterna av det egna arbetet. Jag tycker det är rättvist att en metallare får behålla cirka 1500 kronor mer per månad när skatten är betald.

 12. Edward Riedl

  Svar till Fredrik Gustafsson (2010-02-26 12:34)
  Med lägre skatter på arbete och lägre kostnader för företag att anställa arbetskraft i Sverige blir vi mer konkurrenskraftiga på den globala marknaden där svensk industri konkurrerar.

  Om ni sossar får bestämma kommer ni att höja skatterna på arbete, göra det dyrare för företag att anställa och höja bidragen och ersättningarna för de som inte arbetar. Detta kommer att tvinga bort viktiga arbetstillfällen i svensk industri.

 13. Edward Riedl

  Svar till Ärland Johansson (2010-02-27 10:21)
  I min blogg skriver jag både om den politik vi moderater vill fortsätta med tillsammans med allianspartierna. Som en bonus upplyser jag också om vad de röd-gröna motståndarna vill göra om de får bestämma.

 14. Jonas E

  Klyftorna har ökat enligt en färsk LO-rapport, som mest mellan 2006 och 2007, när alliansregeringens första reformer fick genomslag i samhället.
  Alliansens försämring av A-kassan har gjort att endast 55% nu uppfyller kraven för a-kassa(70% förr).
  Försörjningsstöden har ökat med 50%, och detta beror framför allt på de ökande antal sjuka som utförsäkras, och de som inte klarar A-kassans krav.
  Det är knappst förvånande att du och dina gelikar inte vill se de ökande klyftorna som ett problem, efterssom det är du och dina gelikar som gynnas.

  Utanförskaparna (M) regerar.

 15. Jonas E

  Beskatta låginkomsttagarna är något som Alliansen tillskrivit de Röd-Gröna på ytterst suspekt grund, alltså ytterligare ett moderatmantra.
  Dessutom så står de med absolut lägst inkomst att finna bland pensionärer, sjuka och arbetslösa, och dessa har Alliansen verkligen bestraffat med sin skatte och utförsäkrar politik.
  Alliansen ger bort mest skattepengar till de 10% rikaste, men försöker ge sken av att det är dom med lägst inkomst man värnar, om så vore fallet skulle inte klyftorna öka i samhället.

  Bluffpolitik.

 16. Edward Riedl

  Svar till Jonas E (2010-03-01 12:15)
  Sossarna styrde Sverige för lite drygt tre år sedan. Då beskattades vanligt hårt arbetande folk hårdast i världen. De med låga inkomster var särskilt drabbade. Sedan dess har alliansregeringen sänkt skatten med cirka 30 000 kronor per år för en vanlig LO-familj.

  Så länge inte socialdemokraterna berättar hur de tänker betala för höjda bidrag och ersättningar mm så får vi anta att de gör som de alltid gjort. Skattar vanligt folk hårdast i världen. På vilket sätt är det suspekt att anta det? Mona erkänner en del av skattehöjarplanerna och vänstern deklarerar öppet att de vill tillbaka…

 17. Jonas E

  Då får jag återkomma till vad jag tidigae skrivit: det enda som än är sagt om skattehöjning är inkomster över 30.000, och villor värd mer än 6 miljoner, allt annat är ren spekulation från din sida, men du utmålar detta som fakta = suspekt grund.

  Skattesänkningen för dom med lägst inkomst äts till stor del upp av andra höjningar som Alliansen utfört, Tex: A-kasseavgiften, tagit bort skatte avdraget för A-kassan. För att inte glömma alla smygskattehöjningar på tex bensin, alkohol, tobak, avdrag för hemdator är borta.
  Drabbar framför allt låginkomsttagare med små marginaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.