Edward Riedl (M)

Alla jobb är inte lika fina i sossarnas värld

Det är ok att anlita en glasmästare för att sätta in nya fönster med skatteavdrag enligt socialdemokraterna – Men det är inte ok att anlita någon som putsar fönstren. Socialdemokraterna vill ta bort RUT-avdraget och göra 10 000 personer inom hushållsnära tjänster arbetslösa. Alla jobb är tydligen inte lika fina i sossarnas värld.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

18 kommentarer

  1. Andreas

    Nej, Edward. Det handlar inte om att såssarna vill ha bort vissa jobb. Det handlar om att redan förmögna personer inte ska få skatteavdrag för att anställa hushållsnära tjänster. Det handlar om vad man vill prioritera skattepengarna till; hemhjälp för rika eller t.ex. fler sjuksköterskor.

  2. Pelle

    Men Edward då – hur står det till inom högern?

    Din kollega på riksdagslistan har funderationer på er urvalsprocess!

    ”Som en del av er säkert känner till så toppar jag inte moderaternas valsedel till riksdagen. Och eftersom provvalsprocessen lämnar en del övrigt att önska även i vårt län,”

    Ovanstående är ett citat ur Ulf Grapes blogg från idag, hur står verkligen till inom Moderaterna i Västerbotten?

    Nedanstående är frågor ställda till Ulf G som skall bli mycket spännande att få svar på!

    Vad är det du skriver Ulf Grape?

    Var det fusk även inom Moderaterna i Västerbotten?

    Kom man verkligen lita på någon Moderat i hela Sverige?

  3. Pär Andersson

    Det handlar bara om semantik när man benämner hemhjälp som en hushållsnära tjänst. Arbetet i sig är likadant som det alltid varit. Skillnaden är att man numera får tjänstgöra i bättre bemedlade människors hushåll för skattepengar.

  4. Wotan

    Svammel. Precis som Andreas säger är kärnan i frågan varför skattepengar ska gå till att subventionera en ren lyxtjänst.
    Dessutom, att mena att skatteavdraget är en nödvändighet för att undvika svarta pengar är att dansa efter fuskarnas pipa.

  5. Wotan

    Ett tillägg, för att citera dig själv: ”Att påstå att politiska motståndare vill människor illa vittnar bara om bristerna i den egna politiken.”
    Självklart vill inte (S) göra 10 000 personer arbetslösa, tror du det själv? Lite sten i glashuset igen.

  6. Jonas E

    Kritiken mot RUT-avdraget är ju att det som nyttjar detta har definitivt råd att betala detta utan avdrag.

    Överklassnära tjänster kallades det visst av en del.

  7. Edward Riedl

    Svar till Andreas (2010-03-01 15:19)
    Den praktiska konsekvensen av socialdemokraternas politik på det här området, oaktat vad de vill åstadkomma, är att de jobben till stor del kommer att försvinna eller hamna i den svarta sektorn där den enskilde inte har någon arbetstrygghet och staten förlorar intäkter.

  8. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-03-01 15:44)
    Ingen aning vad han menar. Mitt förslag är att du ställer frågorna till honom om du vill veta vad han menar.

  9. Edward Riedl

    Svar till Pär Andersson (2010-03-01 15:51)
    Detta stämmer inte eftersom de betalar skatt (men något mindre än på andra områden precis som ROT-avdraget).

  10. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-03-01 16:23)
    När svarta jobb blir vita vinner både den enskilde och staten på det. Den enskilde får ökad trygghet och staten får skatteintäkter. Det är en bra politik som ger fler jobb och ökade skatteintäkter till statskassan. Med dessa ökade skatteintäkter kan vi satsa mer på välfärden som tex sjukvården.

  11. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-03-01 16:25)
    Den praktiska konsekvensen om RUT-avdraget försvinner är att en massa arbetstillfällen då också försvinner. Men ställ frågan till sossarna om vad som är deras syfte med förslaget och vad de tror händer om de genomför det?

  12. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-03-01 19:53)
    Fördomar finns och vissa försöker dessutom förstärka dem… På samma sätt som att inte alla har råd att köpa SAAB-bilar så har givetvis inte alla råd att köpa hushållsnära tjänster. Men är det dåliga jobb bara därför att inte alla har råd att köpa dem?

  13. Wotan

    Den praktiska konsekvensen av er omförsäkring av sjuka är att väldigt många hamnar i kläm, vilket vi sett exempel efter exempel på. Men om man tar upp den debatten så gäller tydligen din regel ”Att påstå att politiska motståndare vill människor illa vittnar bara om bristerna i den egna politiken”, men inte när du tar upp en (hypotetisk) konsekvens av (S)-politik? Som vanligt är du grymt inkonsekvent.

    Sen, vem har påstått att hushållsnära tjänster är dåliga jobb? Men varför ska skattebetalarna betala för just dessa tjänster, som i stort sett bara de som redan har råd utnyttjar?

  14. Wotan

    Dessutom, jag ser hellre att man sätter dit de fuskare som använder svart arbetskraft än låter deras fuskande diktera villkoren för en arbetsmarknad.
    Ska vi sänka tv-avgiften också eftersom det är så många som struntar i att betala den annars? Höja hastigheten på vägarna för annars kör så många för fort?
    Iofs, det verkar ju vanligt bland moderater att ha svart hemhjälp och skippa tv-licensen, så det är kanske accepterat. Andra fuskare verkar ni väldigt sugna på att sätta dit, dock.

  15. Pelle

    Jag har ställt frågan till honom och fått svar på hans blogg.

    Min fråga till dig var: tycker du att din 1:a plats på listan tillkommit på demokratiskt sätt – eller är det fel på er urvalprocess lika övriga moderata organisationer?

  16. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-03-02 19:11)
    De sossepampar som först menar att överklassen kan städa sina egna hem utan statligt subventionerade pigor och sedan själva nyttjar skatteavdraget. De håller på med både hyckleri och en nedvärderande syn på det arbete som många människor utför i servicesektorn.

  17. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-03-02 19:19)
    Jag tror inte du hittar fler fuskare blland moderater än bland några andra partier. Vi får nog acceptera att samtliga partier består och företräds av vanliga människor med både fel och brister.

    Sedan kan jag dela grunden i att vi inte skall ge efter för fusk utan istället se till att stävja detsamma. Samtidigt måste man kunna vara pragmatisk som i fallet med ROT och RUT avdrag.

  18. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-03-03 11:52)
    Självklart har våra listor tagits fram i god demokratisk ordning. Men dela gärna med dig om du har några förslag förbättringar.

    Idag har medlemmarna i moderaterna möjlighet att rösta på sina kandidater i ett internt provval. Sedan arbetar en nomineringskomitté (valberedning) fram ett förslag till en nomineringsstämma med från samtliga föreningar i länet valda ombud. Är någon missnöjd med processen kan den överklagas till antingen länets föbundsstyrelse eller i synnerligen graverade fall till partiets partistyrelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.