Edward Riedl (M)

RUT försvinner med de röd-gröna

RUT försvinner om de röd-gröna vinner valet precis som tusentals arbetstillfällen inom tjänstesektorn. Alla de företag och arbetstillfällen som tillkommit sedan alliansregeringen tog över efter socialdemokraterna skall nu bort om Mona och gänget vinner valet.

Desto mer de röd-gröna berättar om vilken politik de vill föra om de vinner höstens val desto tydligare blir två saker. 1. Lars Ohly och vänsterpartiet kommer att ha ett stort inflytande över en sådan regering. 2. Deras politik kommer att leda till färe jobb och högre skatter.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

12 kommentarer

  1. Isak

    Herr Riedl, högavlönade och miljonärer kommer även i fort-
    sättningen att kunna köpa vilka tjänster dom vill, utan att
    vi fattigpensionärer skall vara med och suventionera. Att
    reformen har tillkommit för dom rikaste, och till 90% ock-
    så utnyttjats av dessa är helt klart. Hemtjänsten har små resurser och skulle behöva anställa några tusen fler med-
    arbetare, att någon skulle behöva bli arbetslös av dom som idag sysselsätts inom tjänstesektorn är överdrifter. Helt
    riktigt så kommer skatterna att öka för miljonärer och
    höginkomsttagare. Det är väl rättvist att Sverige blir
    rättvisare.

  2. leif

    Tycker det är värre att folk som inte går till arbetsförmedlingen dagen efter sin sons död blir av med bidraget än något du kan komma med.

    Du är moderat, du är därmed ansvarig för dessa regler. Hoppas du skäms öronen av dig nästa gång du titulerar dig moderat!

  3. Per A.

    Bortsett från det något tveksamma fördelningspolitiska resultatet av RUT, så är frågan om det är effektivt använda pengar?
    Kunde det skapats fler jobb för samma kostnad för statskassan?

  4. Jonas E

    Som vanligt så är faktabasen tunn i Alliansens logik.
    11.000 arbeten skulle försvinna enligt Maud O. om Rut-vdraget tas bort.
    Det resonemangent förutsätter att det inte fanns en enda person som jobbade med den typen av jobb tidigare, efterssom att det totala antalet anställda innom den sektorn är just ca 11.000.
    Hur många NYA jobb RUT avdraget har ej kommit fram än.
    Dessutom så visar sig statistiken på vilka inkomstgrupper som har råd, vara även den av skum kvalite.
    Läs och begrunda:
    http://storstad.wordpress.com/2010/03/02/att-trixa-med-siffror/
    Bluffiansen o Mygleraterna regerar.

  5. Pär Andersson

    Ska man döma efter den senast utförda opinionsundersökningen som ger centern 3,9 procent av rösterna försvinner förmodligen både RUT och MAUD med de röd-gröna.

  6. Johan Karlsson

    Avundsjukan segrar återigen över förnuftet. Det tycks alltså bättre att betala 80% av lönen i bidrag till en som inte arbetar än att betala 50% till den som gör det. Bara här borde ju saken vara avgjord. Dessutom finns många fler positiva aspekter: Högre livskvalitet, både för den som får ett jobb och för den som får mer tid över till annat. En vit lön är till skillnad från en svart lön dessutom a-kasse- och sjukpenninggrundande vilket ger ökad trygghet för de som utför arbetet. Något sakligt argument mot avdraget, förutom avundsjukan då, har hittills inte synts i debatten.

  7. Edward Riedl

    Svar till Isak (2010-03-02 19:47)
    Det är en myt att det skulle vara bara höginkomsttagare som nyttjar skatteavdraget, självfallet är de som grupp överrepresenterade precis som när det gäller dyra bilar, dyra resor mm mm. Men faktum är att det är till antalet många fler låg och medel inkomsttagare som nyttjar skatteavdraget.

  8. Edward Riedl

    Svar till leif (2010-03-02 20:05)
    Jag tror inte jag reagerade på annat sätt än andra när jag läste artikeln. Men jag har inte all fakta kring detta och vet inte vilka förändrade regler som skulle lett till detta i sådant fall. Jag ver däremot att regeringen nära följer de förändringar som vi gjort för att det inte skall leda till att människor hamnar i kläm.

  9. Edward Riedl

    Svar till Per A. (2010-03-02 20:43)
    Staten kan teoretiskt ta allt vi tjänar på arbete i skatt och sedan bestämma vad vi medborgare vill ha för tjänster och varor. Det är ingen samhällsmodell jag förespråkar. Så visst kan staten skapa andra jobb med samma pengar, dock inte lika många eftersom den statliga skatterabatten endast är en liten del av totalkostnaden. Utväxlingen i antalet arbetstillfällen blir därmed bättre än att staten med samma pengar hade skapat andra arbeten.

  10. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-03-03 03:28)
    Troligen försvinner inte alla arbetstillfällen även många av dem faktiskt gör det då tjänsterna blir alltför dyra.

  11. Edward Riedl

    Svar till Johan Karlsson (2010-03-03 16:54)
    Dock är avundsjukan en stark drivkraft inom den svenska vänsterrörelsen. Det är därför socialdemokratin har det så svårt med sina egna pampar som lever som den nya tidens överklass.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.