Edward Riedl (M)

Ohly och (V):s inflytande på (S) och (MP)

Svenskan har idag en intressant artikel om Ohly:s inflytande i det röd-gröna experimentet. Frågan väljarna bör ställa sig är hur stort inflytande (V) kommer att ha i en eventuell röd-grön regering. Det är troligen få av dem som kan tänka sig att lägga en röst på (S) eller (V) som när det kommer till kritan vill ha ett stort inflytande från (V).

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

12 kommentarer

  1. Magnus

    Läser man artikeln du länkade till så går det inte att utläsa på vilket sätt V har ett oproportionerligt inflytande på S.

  2. Vanja

    Först varannan damernas och nu skall slipsen kastas enligt direktiv från Moderathögkvarteret se bif artikel:

    http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article6728241.ab

    hur känns det nu efter detta Edward?

    På tal om inflytande så undrar jag vad C och KD´s väljare tycker om M inflytande och högervridning av politiken inom alliansen som troligen ställer dessa båda partier utanför riksdagen vid nästa val.

    Blir er politik annorlunda utan slips och pärlhalsband?

  3. Edward Riedl

    Svar till Magnus (2010-03-06 14:18)
    En poäng när man läser artikeln helt isolerat. För den som följer den dagspolitiska debatten med vänsterns förslag på skattehöjningar, förslag på att avskaffa avdraget för hushållsnära tjänster mm blir det tydligt.

  4. Edward Riedl

    Svar till Vanja (2010-03-07 10:07)
    Pärlhalsband har jag inga och slipsen kommer att sitta kvar. För mig personligen handlar det om respekt för de väljare som röstat fram mig. Hemma och på fritiden har jag trasiga myskläder.

  5. Hans

    Nu finns det ju en hel del människor i Sverige som gärna betalar skatt, Edward. Det finns till och med en hel del människor som vill att vi ska betala MER skatt. Ve och fasa, va? Hur ska vi klara oss då då?

  6. Edward Riedl

    Svar till Hans (2010-03-07 21:55)
    Jag tillhör dem som mer än gärna betalar skatt för vår gemensamma välfärd. Men betalar vi mer skatt än nödvändigt innebär det inte per automatik att det blir mer pengar i statskassan eftersom arbetstillfällen då slås ut och hamnar i Kina och Indien istället.

  7. Vanja

    ”För mig personligen handlar det om respekt för de väljare som röstat fram mig.”

    Skriver du i din blogg med anledning av de nya moderata kläd direktiven, vilka väljare tänker du då på?

    Är det den ”överklass” som du tydligt representerar?

    Det är bra att du klarlägger att du representerar landets överklass så att ”vanligt” folk kan välja bort den röstsedlen från moderaterna där ditt namn står!

    Jag uppmanar alla läsare av Edward R:s blogg att tänka på vad hans skriver om oss vanliga, dem han inte representerar!

    Nu väljer vi vanliga något annat parti eller hur?

  8. Hans

    Lugn Vanja, Edward tillhör inte överklassen på långa vägar.
    Jag undrar lite hur du menar Edward när du säger att arbetstillfällen slås ut och hamnar i Kina, om skatten i Sverige skulle höjas. Jag må vara lite trög men jag hoppas att du hjälper mig och förklarar lite närmare.

  9. Vanja

    Jag är lugn Hans, men det fanns under 1930-talet i Europa folk som inte heller tillhörde överklassen men ”jobbade” in sig i den tills det ”sket” sig.

    Hoppas att historien inte upprepar sig!

  10. Edward Riedl

    Svar till Vanja (2010-03-08 10:08)
    Jag har mött många människor som klär upp sig när stunden kräver det. Gäster på bröllop som i vanliga fall aldrig har skjorta och slips har det för att respektera brudparet. Jag skulle kunna göra listan lång. Hemma går jag gärna i slitna myskläder – Men när jag agerar som förtroendevald vill jag visa mina väljare den respekt de förtjänar oaktat hur de själva klär sig.

    Men den som vill kan givetvis både missförstå och förvränga sådant….

  11. Edward Riedl

    Svar till Hans (2010-03-08 21:59)
    När produktionskostnaderna i Sverige blir för dyra flyttar produktionen till andra länder. Utternbåtar som tillverkades i Skellefteå tillverkas sedan en tid tillbaka i Polen – Skälet att det är billigare med arbetskraft där. Listan kan göras lång med exempel.

    Skatterna på arbete bidrar till att göra Sverige mindre konkurrenskraftigt då den totala kostnaden per anställd blir högre än i andra länder.

    Självklart kan vi inte lönekonkurera med låga löner på alla typer av arbeten. Dessutom finns det trögheter innan företag flyttar produktion. Men samma trögheter gör att arbetstillfällen inte k

  12. Edward Riedl

    Svar till Vanja (2010-03-09 20:52)
    Maken till tramsigheter… Att jämföra alliansregeringen med nazityskland vittnar om dåligt omdöme eller fullständig okunskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.