Edward Riedl (M)

Internationella kvinnodagen

Idag firas den internationella kvinnodagen och det kommer att vara mycket fokus under dagen på områden där vi har mycket jobb kvar att göra för ett mer jämställt samhälle. Löneskillnader, mäns våld mot kvinnor och barn samt glastak för kvinnor i karriären är säkert några av dessa ämnen som kommer att debatteras under dagen.

Men jag vill särskillt lyfta fram ett område där vi kommit relativt långt. Idag behöver inte kvinnor på samma sätt vara kvar i skadliga relationer. Det är fullt möjligt att som kvinna (och även man) att klara sig med en inkomst och samhället är inte längre fördömmande mot kvinnor (eller män) som väljer att lämna ett icke fungerande äktenskap/förhållande.

Den för människor positiva utvecklingen har, att ha friheten att välja bra parrelationer, har möjliggjorts genom ett ökat välstånd i kombination med politiska reformer som gör det ekonomiskt möjligt att göra sådana val. Alliansregeringens jobbskatteavdrag har ytterligare förstärkt möjligheten att klara sig på en inkomst.

Det återstår mycket arbete för ett mer jämställt samhälle – Sammtidigt har vi också åstadkommit mycket.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.