Edward Riedl (M)

Rubrikssättning som skapar nyheter

Ibland kan rubriksättningen ocaktat vad det står i texten skapa nyheter. Nu senast ser jag hur rubriker med "Centerpolitiker byter till SD" föra tankarna i fel riktning. Centerpartiet upptäckte att en av de egna i ungsdomsförbundet skrev främlingsfientligt på sin blogg. Som det verkar tog då ledningen upp detta med honom vilket fick till konsekvens att han lämnade centerpartiet och istället gick in i SD.

Rubriken är alltså inte osann. Men rubriken hade lika gärna kunnat vara "Centerpartiet tillåter inte främlingsfientliga i sitt parti". Den rubriken (som nu aldrig skrevs) hade varit precis lika sann. Samma händelse. Olika rubriker. Båda förvisso sanna. Men tankarna blir väldigt olika kring själva artikeln.

Såvida syftet inte är att insinuera att centerpartister är mer främlingsfientliga än andra blir ibland medias vilja att göra smaskiga rubriker minst sagt tokigt.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

12 kommentarer

  1. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-03-09 18:10)
    Hur det går i valet vet vi först när valet är klart.

    Sedan är det tråkigt att du ser ner på människor som utför arbete och bidrar till skattefinansierad välfärd.

    Vad gör du själv för viktigt arbete som ger dig rätten att se ner på andra människor som utför arbete, bidrar till sin egen försörjning och stärker statskassan???

  2. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-03-09 21:18)
    Och den moderate finansministern Anders Borg förklarar att sådana syften och tankegångar inte finns.

    Men självklart så försöker socialdemokrater landet runt att få människor att tro att det är sant.

    Negativ kampanj istället för att berätta vad man själv vill verkar vara socialdemokraternas melodi inför det här valet. Och vad annars ska ni göra när ni saknar en vettig politik och skall samarbeta med vänsterpartiet…

  3. Wotan

    Det är otroligt billigt att angripa en meningsmotståndare på det sätt som du gör Pelle i kommentaren nedan: Är man skeptisk till RUT-avdraget så ser man ner på de som utför tjänsterna. Det kan jag lova dig att det är ingen inom vänstern som gör.
    Det man självklart är skeptisk till är varför en lyxtjänst ska skattesubventioneras. Att man kallar det ”pigavdraget” och liknande betyder absolut inte att man ser ner på de som utför arbetet, snarare på de rika som anser sig behöva skattereducering för att ”hålla sig med piga”. ”Annars anställer man svart istället”. Pinsamt.

  4. Jonas E

    Att Borg nekar är inget bevis för att det inte skulle vara sant, nekandet är snarare ett bevis för att sanningen är obekväm.

    Var kommer då dokumentet ifrån?
    Borgs presssekreterare förnekar inte dokumentets existens, även om han förnekar dokumentets beydelse, så då stämmer det alltså att dokumentet finns.
    Reservationslön är per deifinition”Den lägsta lön som någon är villig att jobba för”.

    Borgs nekande kom 3 månader före dokumentet kom fram.
    Så för Borg är fågan: lögn eller missledd?.

    ”Negativ kampanj” är tydligen nya ordet, när den obekväma sanningen tittar fram för (M) politiker.

  5. Pelle

    Jag ser inte ned på människor i något arbete utom möjligen med undantag för politiker!

    Jag gör inte längre något viktigt arbete nu som pensionär men tidigare arbetade jag som VD i tjänsteföretag.

    Nu bidrar jag med högre skatt på mina inkomster än er som arbetar tack vare alliansens snedvridna skattepolitik, dessutom Edward så svarar jag i klartext på de frågor DU ställt men vad gör du på frågor som du får -”politikerblaj” blir svaren.

    Min fråga var enkel varför skall de som har det bäst få den största skattesubventionen genom ”pigavdraget”?

    Kan du ge ett rakt svar?

  6. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-03-10 11:22)
    Det jag vänder mig emot när ”Pelle” och andra debatterar den här frågan är hur de genom ordval som piga mm faktiskt ser ner på människor.

  7. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-03-10 13:11)
    Det blir en märklig valrörelse om påhittade fakta om motståndaren skall ligga till grund för det politiska samtalet. Har ni socialdemokrater verkligen så dålig politik att ni inte ens vill prata om den?

    Och när vi nekar till de mest dumma påståenden från er så blir svaret – Då måste det verkligen vara sant???

  8. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-03-11 09:46)
    Din vilja att fortsätta använda ord som piga för att beskriva det arbete människor utför i tjänstesektorn visar hur du ser ner på de människor som har detta som arbete. Jag föreslår att du tar reda på hur människor som arbetar inom servicesektorn faktiskt uppfattar de ord ni använder för att beskriva deras arbete.

    Skatteavdraget används av människor från alla inkomstlägen även om de högavlönade givetvis är överrepresenterade precis som när det gäller nya Saab-bilar och dyra utlandsresor. Poängen är att skapa arbeten vilket också reformen gjort.

  9. Wotan

    ”Det blir en märklig valrörelse om påhittade fakta om motståndaren skall ligga till grund för det politiska samtalet […] Och när vi nekar till de mest dumma påståenden från er så blir svaret – Då måste det verkligen vara sant???”

    Det är ju din taktik, t ex i dina ständiga spekulationer om att (S) ska CHOCKHÖJA skatten för vårdbiträden trots att alla förnekar att det ska bli så. 🙂
    Edward, det är grymt enkelt att vända dina ”principer” mot din egen argumentation. Du är lite lätt inkonsekvent, skulle man kunna säga.

  10. Jonas E

    Det är inte påhittade fakta, dokumentet erkänns ju av Borgs press sekreterare, så vad är påhittat??.

    Det blir en märklig valrörelse när allt som Alliansen har att komma med är att neka, och mörka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.