Edward Riedl (M)

Sjukvårdsfrågor ikväll

Ikväll besöker jag moderaternas kommungruppsmöte i Umeå för att prata sjukvårdsfrågor. Huvudfokus kommer givetvis att vara valrörelsen och med vilka budskap vi moderater i Västerbotten skall möta väljarna i höst.

Vi moderater vill tillsammans med alliansen satsa mer skattepengar på sjukvården genom att göra besparingar inom andra verksamhetsområden i landstinget. Det handlar om att minska landstingets satsningar på allt från kultur till lokalytor.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Jag tycker inte ni ska höja lönerna för några landstingsråd. Det håller inte att säga ”vi tjänar ändå på det”. Man tjänar ju ändå mer utan dessa löneökningar. Hade de inte fulltidsjobb förut? Många andra får ökad arbetsbörda utan löneökning. Jag förstår inte varför just de som redan tjänar mest inte (som alla andra måste) kan göra sitt bästa utan stora lönehöjningar och/eller bonusar.

  2. Edward Riedl

    Svar till Ulf Parde (2010-03-17 21:05)
    Jag tog upp frågan under mötet. Däremot delar jag nog inte helt din uppfattning. Arvoden, löner och ersättningar skall vara både rimliga och skäliga. Den som är ytterst ansvarig för 10 000 anställda och 7 miljarder i omslutning bör ha ett högre arvode än det som tidigare varit. Men det är självklart inte alltid en vinnarfråga – Därför är det viktigt med bred politisk enighet i den här typen av frågor vilket vi nu också har.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.