Edward Riedl (M)

Främlingsfientliga krafter har inget i moderaterna att hämta

En nyhet i flera stora dagstidningar är att många sverigedemokrater har ett tidigare förflutet i moderaterna som medlemmar eller aktiva. Det är beklagligt att det förhåller sig på det viset. Samtidigt är det positivt att personer med fämlingsfientliga åsikter har valt att lämna oss moderater. Den som inte är övertygad om alla människors lika värde har inget i moderaterna att hämta.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

16 kommentarer

 1. Johnny

  Det är otroligt att politiker på din nivå (läs: du) har så dålig koll på hur politik fungerar eller bara hymlar med hur det egentligen ligger till. Sverigedemokraterna är udden av den högerreaktion i klasskampen som pågått de senaste 30 åren och nu har nått en stark position. Det är helt naturligt att era medlemmar förflyttar sig inom högern för resan är inte speciellt lång mellan olika reaktionära krafter. Om du hade någon som helst koll på Sveriges (eller världens) politiska historia skulle du förstå varför era framgångar och Sverigedemokraternas hänger tätt samman som en del av samma nät

 2. leif

  Tycker det går stick i stäv med vad jag alltid sagt om Moderater. Dom sparkar på dom som har det sämst, dom som är svagast. Så att många i SD är f.d. Moderater kommer inte som någon överraskning för mig. Sen att du förnekar detta är ju en annan sak, du är ju aktiv, aktiva medlemmar ser ju aldrig något fel i den egna verksamheten och det gäller alla områden.

 3. Ville

  Du skriver om alla människors lika värde, varför lever då inte sittande regering upp till det?

  Alliansen (M) har olika skattesatser för olika typer av människor (pensionärer, sjuka, arbetslösa) har en högre skattesats än de som har arbete det är väl inte att ge alla människor lika värde?

  Det Edward skulle innebära att du, Reinfelt, Borg med flera inte har i moderaterna att göra enligt din blogg?

 4. Edward Riedl

  Svar till Johnny (2010-03-16 09:45)
  Det som du skriver har inget stöd i verkligheten. Faktum är att SD har mer gemensamt med extremerna på vänsterkanten än med något borgerligt parti.

 5. Edward Riedl

  Svar till leif (2010-03-16 09:47)
  Det intressanta är att människor med främlingsfientliga åsikter lämnar mitt parti. Det måste väl betyda att vi lyckats väl därigenom. För den som tror att det inte finns personer inom alla partier med grumliga tankar bedrar nog endast sig själv.

 6. Edward Riedl

  Svar till Bröderna Gidlöf- Leif talking (2010-03-16 09:57)
  SD sitter inte i riksdagen kan det vara väl värt att påpeka om ni nu tror det. Dessutom så kommer både m och kd att vara kvar efter valet om väljarna vill ha det på det viset. Tack och lov är ni inget tvärsnitt av väljarkåren…

 7. Wotan

  ”Faktum är att SD har mer gemensamt med extremerna på vänsterkanten än med något borgerligt parti.”

  Det där får du gärna utveckla. Låter som smutskastning av vänstern helt utan belägg.

 8. ck

  Du Edward, jag ser ingen skillnad i den politik som SD,Vellinge högern och det Du för. Samma självupptagenhet i samtliga dessa. Det lär visst komma ett TV-repotage om Vellinge högerns inställning till flyktingar. Missa i det.

 9. Edward Riedl

  Svar till Wotan (2010-03-17 10:39)
  Varken smutskastning av höger eller vänster. Jag konstaterar bara, vilket många andra också gjort, att extremister har mer gemensamt med varandra än med andra.

 10. Wotan

  Tja, då hade du kunnat skippa att skriva ”extremerna på vänsterkanten” om du inte menade specifikt vänstern. Eller hur? De främlingsfientliga brukar tillhöra extremhögern.

 11. Ville

  Jag undrar vem av oss som missuppfattat grundbegreppet ”alla människors lika värde”?

  Hoppas att dom som läser din högerblogg tar till sig ditt svar och funderar vilken grundsyn du och alliansen har på oss människor!

  Vilket värde har de människor ni ställt utanför samhället för att dom är sjuka, arbetslösa eller är bara pensionärer?

  Det är de människor som ni i ert Sverige får betala mer skatt på sina små inkomster än de mer besuttna i alliansens Sverige!

 12. Edward Riedl

  Svar till Ville (2010-03-17 21:15)
  Ditt sätt att resonera innebär att samtliga partier representerade i Sverige riksdag är emot alla människors lika värde vilket är en befängd tanke. Fundera över detta en stund istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.