Edward Riedl (M)

Tråkig utveckling med Mona Sahlin

Socialdemokraterna i traditionellt varit ett ansvarstagande parti när det gäller försvars och säkerhetspolitik. Med det ökade samarbetet med vänsterpartiet sker nu en markant glidning vilket Mona Sahlins senaste utspel vittnar om. Det handlar om både den svenska säkerheten men också samarbetet med andra länder för att bygga fred i andra delar av världen. 

Så länge allianspartierna och socialdemokratin varit överens om huvuddragen i de här frågorna har detta skapat en trygghet för var Sverige står. Om Mona Sahlin fortsätter ge vänsterpartiet inflytande i den här typen frågor blir Sverige i framtiden en sämre partner i freds och säkerhetsarbetet.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

  1. Pär Andersson

    Jag tror tvärtom att vi kommer att känna oss betydligt säkrare när Urban Ahlin och Mona Sahlin så småningom tar hand om de utrikespolitiska ställningstagandena. Bombhögermannen Jan Björklunds Nato-ivrande bör med det snaraste marginaliseras av vänsterns mer nyanserade politiker.

  2. Cilla

    Alejandro: Sverige har redan en uttalad politik avseende NATO. Vad nytt är det regeringen skall svara på och varför ställde hon inte frågan igår i utrikesnämnden när hon hade möjlighet att få svar direkt?

  3. Edward Riedl

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-03-16 12:33)
    Sådant kan vi självklart diskutera eftersom den förra s-regeringen gjorde flera närmanden mot nato vilket jag tycker är helt i sin ordning. Men det här handlar om politiska utspel från Mona för att ytterligare positionera sig åt vänster i försvars och säkerhetspolitiska frågor.

    Du är säkert glad men jag tror många av era väljare kommer att lämna er om Ohly skall diktera svensk utrikespolitik på det här sättet.

  4. Edward Riedl

    Svar till Vidar (2010-03-16 12:50)
    Av det lilla jag sett i media kring det rimligt att han lämnade sina politiska uppdrag. Men jag kan inget mer än det jag läst i media kring detta.

  5. Edward Riedl

    Svar till Pär Andersson (2010-03-16 12:55)
    Det finns säkert en grupp inom s-leden som gillar den här utvecklingen. Men jag tror många mittenväljare riskeras med den här typen av ompositionering i försvars och säkerhetspolitiska frågor.

  6. Edward Riedl

    Svar till Cilla (2010-03-16 20:40)
    Av den enkla anledningen att hon nu vill göra politik av att sossarna nu svänger kraftigt åt vänster i de här frågorna.

  7. Alejandro Caviedes

    Att socialdemokrater ifrågasätter den brgerliga regeringens närmanden till Nato behöver inte betyda att Lars Ohly dikterar villkoren. Inte minst Palme var en stark kritiker mot Nato och USA. Ibland anklagar ni oss för att vilja utnämna Ohly till finansminister, och ibland till utrikesminister. Ni måste ju bestämma er 😉

  8. Edward Riedl

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-03-17 16:14)
    Du gör som Mona… Förklara på vilket sätt alliansregeringen gjort närmanden mot Nato som inte den förra socialdemokratiska regeringen redan gjort???

    Jag vet inte med mig att jag utsett Ohly till varken den ena eller andra ministerposten. Jag har bara konstaterat han han verkar ha rätt stort inflytande på er vänsterkartell.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.