Edward Riedl (M)

Politiskt spioneri är inte ok

Jag skrev en blogg igår kring ämnet politiskt spioneri vilket jag menar inte är ok. När journalister bluffar sig in på interna politiska möten, oavsett syfte, så passerar man en gräns i ett demokratiskt samhälle som inte borde passeras. Jag försvarar verkligen inte politikerna i Vellinge som jag anser gör fel – Men jag försvarar demokratiska partiers rätt att få hålla interna partimöten utan att behöva frukta infiltration. Är det verkligen ok att avlyssna och spela in vad som sägs när partierna har sina interna möten.

En del sossar från länet menar det. Om det verkligen är er uppfattning så deltar jag gärna när länssossarna har sina interna möten. Jag menar – Ni har väl ingenting att dölja.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

17 kommentarer

  1. Undersköterska

    Hej Edward du har ju skrivit om mig en massa gånger hur bra jag fått det med er skattesänkningspolitik, nu skulle jag tycka att det upplysande om du kunde förklara för mig hur ni politiker kan ge er själva en sådan löneförhöjning som ni nu föreslagit.

    Borde ni inte gå före med gott exempel?

    Ni ställer besparingskrav på oss i sjukvården, höjer vårt tempo, jagar oss att prestera mer, säger att det inte finns något utrymme för löneökningar.

    Som lök på ”laxen” beviljar ni er själva en ökning av arvodena varje månad som är mer än vad jag fått i skattesänkning per år???

    Förklara dig.

  2. Jonas E

    Undersköterska! – du måste nog smyga in och lyssna på ett internt partimöte för att få ett sant och uppriktigt svar på det.
    Annars så kommer bara den vanliga förnekelsevalsen från (M).

  3. Alejandro Caviedes

    2. såg att du i anslutning till inlägget du länkar frågat om du kan följa med på sossarnas länsmöten. Vi har nästa den 27-28 mars på nolia. Dit kommer t.o.m. media att vara. Du kan säkert komma förbi. Vi har inget att dölja 😉

  4. Mange

    Kul att Ed envisas med att fördöma journalisterna som avslöjade borgmästarn i vellinge. Det påminner bara allt fler personer om hur främlingsfientliga moderaterna i vellinge är.

  5. Edward Riedl

    Svar till Undersköterska (2010-03-18 21:10)
    6 av 7 partier i landstinget enades om ett förslag där landstingsstyrelsens ordförande fick en rejäl höjning av arvodet tillsammans med de två övriga råden. Förslaget blev billigare för skattebetalrna än den tidigare organisationen då antalet politiker minskades. Den gemensamma bedömningen var, vilket jag också står för, att den ytterst ansvarige för 10 000 anställda och 7 miljarder i omslutning borde ha ett högre arvode för det.

  6. Edward Riedl

    Svar till Undersköterska (2010-03-18 21:10)
    Del 2:

    Idag har styrelsens ordförande 60 000 kr/mån vilket är ett högt arvode jämfört med vad många tjänar och höjningen till 70 000 kr/mån är givetvis en ännu högre lön.

    Samtidigt var vår (6 av 7 partier) bedömning att jämfört med andra motsvarande uppdrag/uppgifter att nivån borde vara högre. Samtliga chefstjänstemän tjänar mer än den ytterst ansvarige. VK`s förre vd med 200 anställda hade dubbelt så hög månadslön för att nämna ett exempel.

  7. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-03-18 23:32)
    Varför frågar du inte dina sossekompisar hur de resonerade istället. Jag är hela tiden helt öppen med hur vi i mitt parti resonerar i de här frågorna. Socialdemokraterna, moderaterna, miljöpartiet, centerpartiet, kristdemokraterna och folkpartiet var helt eniga i förslaget. Vänstern hade från början ett förslag som hade blivit dyrare än det vi 6 andra partier sedan enades kring.

  8. Edward Riedl

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-03-18 23:48)
    Vi har också öppna möten dit press och andra partier är välkomna. Allt från lokala till nationella stämmor. Men som du säkert förstår var det ju inte de jag menade eftersom det inte var ett sådant möte media infiltrerade under falska förespeglingar. Men jag tror faktiskt att du förstod det från början…

  9. Edward Riedl

    Svar till Mange (2010-03-18 23:52)
    Jag försvarar på inget sätt mina partikamrater i Vellinge i den här frågan – Vilket jag också skrivit vid flera tillfällen. det jag vänder mig emot är metoden som media använde som jag menar är ett hot mot demokratin i förlängningen.

  10. Alejandro Caviedes

    Det här var intressant. Du påstår att en del sossar i länet menar att det är ok att journalister spelar in vad som sägs när partierna har interna möten. Men på frågan nedan om vilka det är, kan du inte ge ngt svar annat än att anklaga mig för att ha lämnat en kommentar på ditt länkade inlägg, men du minns inte vilken. Jag ska tala om för dig varför du inte minns: det finns ingen kommentar från mig. Gå och kolla!

  11. Undersköterska

    Edward när vårdpersonalen tvingas spara inte får vi besparingarna som löneförhöjning, men ni politiker ni tar bara för er!

    Det låter på dig som om politikerna är de verkställande i landstinget men så är inte fallet, till detta finns en verkställande tjänstemanna organisation att jämföra med VK:s VD som var verkställande för sin organisation därför hans lön.

    Vilket parti delade inte de övrigas uppfattning?

    Det blir dom som får min och förmodligen många andra landstingsanställdas röst i höst.

    Förstår inte hur du har mage att försvara detta helt makalösa beslut.

  12. Edward Riedl

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-03-19 11:39)
    Jag ber om ursäkt då jag tydligen blandat ihop dig med några andra lokala sossar som skrev i kommentarerna. Men tidigare har du blivit stött när jag missat dig varför jag nu antog med det som du skrev att du var en av dem.

    Åtminstone två av de som skrev i kommentarerna är lokala sossar utifrån vad de tidigare skrivit. Så jag påstår inte utan redogör endast för vad som skrivits.

    Men i bloggen hänvisar jag inte till någon enskild.

  13. Edward Riedl

    Svar till Undersköterska (2010-03-19 17:10)
    Jag delar inte din beskrivning kring arvoden för de förtroendevalda i Västerbotten. Dessutom finns det styrelser och ordföranden som har både högre och lägre ersättningar än vd och verkställande ledning lite olika beroende på ägarstruktur och innehåll i arbetet. Vi fastställer politiska arvoden och organisation vart fjärde år för fyra år framåt (för kommande mandatperiod). Jag slutar i landstingspolitiken och inget av de föreslagna arvodena kommer därmed att beröra mig personligen. Men jag ser trots det (även om det varit enklarare att vara populist och vara emot) att förslaget är både rimligt

  14. Edward Riedl

    Svar till Undersköterska (2010-03-19 17:10)
    Del 2:

    och väl anpassat efter omständigheterna. Men inget av de föreslagna höjningarna berör mig personligen då jag lämnar landstingspolitiken.

    Vänsterpartiet hade ett förslag från början av förhandlingarna som hade varit dyrare för skattebetalrna totalt sett.

    Däremot kan jag bara beklaga om du och andra låter en sådan fråga avgöra vilken politik som skall bedrivas i landstinget de kommande fyra åren. Personligen kan jag bara säga att jag tycker andra frågor borde vara av större intresse för de fyra kommande åren i landstinget.

  15. Edward Riedl

    Svar till Undersköterska (2010-03-19 17:10)
    Del 3:

    Slutligen din sista fråga/påstående. Hur kan jag (och nästan alla andra försvara det här beslutet)? Jag tror helt enkelt att det är ett bra förslag som ger de komande landstingspolitikerna bra förutsättningar att utifrån västerbottningarnas vilja verkställa den politik med flest väljare bakom sig.

    Jag menar att den föreslagna höjningen för styrelsens ordförande är både rimlig och nödvändig i jämförelse med andra ledande uppdrag och förtroenden. Att vara ytterst ansvarig för 10 000 anställda och 7 miljarder är fortfarande inte särskilt bra betalt jämfört med mycket annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.