Edward Riedl (M)

Vad vill Wanja?

LO-ordföranden tillika toppsossen Wanja Lunby-Wedin är nu kritisk mot Unionen som redan recknat sitt avtal. En berättigad fråga skulle kunna vara: Vad vill Wanja? Det är snart val till Sveriges riksdag där hon vill byta Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) mot Mona Sahlin (S). Samtidigt har hon som ledare för LO stora möjligheter att göra årets avtalsrörelse minst sagt besvärlig.

Förhoppningsvis kan hon hålla isär sina roller i det här fallet. Men vi vet att hon tidigare haft svårt att veta om hon är fackpamp eller sossepamp.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

  1. stolt sekoit

    Om du vill vinna över röster från facket, är du inte särskilt smart när du i inlägg efter inlägg spottar på wanja och LO-fcken. Det borde du själv inse. Fast det är klart.. är din väljargrupp företagare och vd:ar så spelar inte det ngn roll.

  2. Paul Redstig

    sekoit nu är det väl så att väljarna inte är facket.
    Tycker du sekoit att facket behandlar sina uppdragsgivare väl?
    Varja fack har väl att se till sin grupps behov och att då göra dåliga avtal bara för att vissa politiker vill det är det bra?

  3. Alejandro Caviedes

    Om 70% av löntagarna är kvar som medlemmar i facket, kan de då inte tycka att facket gör ett dåligt jobb. Och detta håller jag med dem om. Om Redstieg och moderaterna däremot inte tycker om facket, vore det bra att detta framgick mer tydligt i debatten, så att vi som tillhör den 70% av löntagarna som gillar facket vet vilken antifacklig politik som ni tänker driva om vi väljer er.

  4. Edward Riedl

    Svar till stolt sekoit (2010-03-21 11:49)
    Du blandar ihop de fackanslutna med fackpamparna. Jag är övertygad om att många fackligt anslutna delar min kritik av ihopblandningen av roller som vissa fackpampar har.

  5. Edward Riedl

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-03-21 17:21)
    Du missar den självklara skillnaden mellan de socialdemokratiska fackpamparna och arbetare som är fackanslutna. Det går faktiskt att kritisera fackpampar utan att kritisera de fackanslutna. Dessutom delas den kkritiken av många av de fackliga medlemmarna. Om ni ändå tror att ni kan blaanda korten underskattar ni era medlemmars möjlighet att genomskåda er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.