Edward Riedl (M)

Obama vann striden om sjukvårdsförsäkringen

219 mot 212 blev siffrorna i omröstningen av Obamas sjukvårdsreform när den till slut vann i Kongressen. Nu kommer fler amerikaner att omfattas av det vi i Sverige ser som självklart – Sjukvård. Därmed har USA tagit ett viktigt steg mot övriga västländer när det gäller den sociala välfärden.

Det är bara att gratulera Obama till den stora och viktiga förändringen som kommer att förändra USA i grunden – Mer än många tror idag.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

  1. leif

    Det kan bara vara i ett högerland som detta problem fanns. Att det inte funnits i USA fram tills igår(?) är ett utmärkt exempel på när extrem högerpolitik fått frodas.

  2. Mandi

    Om ni moderater tycker det är så bra med Obamas sjukvårsreform, varför stödde ni republikanen McCain i det amerikanska valet? Snacka om att slicka fingret och känna efter vart vindarna blåser.

  3. Edward Riedl

    Svar till leif (2010-03-22 11:51)
    Din kommentar bottnar mer i fördomar än fakta. USA har haft både republikaner och demokrater vid makten i skilda omgångar precis som andra industriländer haft både höger och vänsterregeringar vid makten. Trots det utmärker sig USA. Det går knappast att härleda till höger eller vänster i politiken.

  4. Edward Riedl

    Svar till Mandi (2010-03-22 12:37)
    Det fanns nog både moderater som gillade båda, den ena eller andra eller ingen av dem. Fredrik Reinfeldt svarade påå fråga innan valet att han gillade Obamas olika reformförslag. Det traditionella stödet för det ena eller andra partiet i USA från de svenska partierna beroende på vilket block de tillhör håller på att luckras upp. Skälet är att inget svenskt parti har särskilt stora likheter med något av de två stora partigrupperna i USA.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.