Edward Riedl (M)

123 240 personer använde RUT förra året

123 240 personer använde under förra året möjligheten att göra skatteavdrag för hushållsnära tjänster. RUT har gett tusentals svenskar möjligheten till ett arbete. Vinner de röd-gröna valet i höst kommer de att avskaffa RUT och tusentals jobb inom servicesektorn kommer då att försvinna.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , ,

10 kommentarer

  1. Jan Lövgren

    Jag förstår fortfarande inte varför vi skall använda skattepengar för att subventionera tjänster till höginkomsttagare. Vad vi fått är ett bidragsberoende för höginkomsttagare. Jag tror ni har råd att betala utan att nalla av mina skattepengar. Jag har inte råd att anställa någon och jag vet att jag betalar mer i skatt än vad du gör. Snacka om bidragsberoende!!

  2. Per-Ola Moström

    Det gissas hur många som får jobb med RUT. Till och med borgerliga DN:

    http://www.dn.se/nyheter/valet2010/politikerna-gissar-om-rut-jobben-1.1055631

    ”– Det finns ingen forskning som trovärdigt kan visa att effekter på sysselsättningen verkligen finns. Slutsatsen är att man inte vet om avdraget verkligen har skapat nya jobb i Finland, säger Roope Uusitalo.” enligt DN.

    Effekterna av regeringens ”jobbpolitik” är nog endast en illussion.

  3. Jonas E

    När det finns rikt folk som uppenbarligen saknar skattemoral och anställer svart arbetkraft, så belönar man denna inställning med att ge dom RUT-avdrag så det inte längre är skattefusk.
    Det är intressant hur man jagar inbillade fuskare innom sjukförsäkringen genom att utförsäkra alla, och låta dom som kan ”bevisa” sig sjuk komma tillbaks.
    Skulle man ta till samma medel för att jaga skattefuskare som när man jagar sjuka, så skulle man sköntaxera alla som har gott om pengar, och sen så ska dom bevisa att de pengarna dom har är ärligt förtjänade.

    Dubbelmoralen härjar i Alliansens värld.

  4. Ann-Louise

    Rut-avdraget är bra! Tidigare i socialdemokraternas Sverige hade bara höginkomsttagare råd att anställa vit arbetskraft, nu får även låginkomsttagare en sån möjlighet. Fler jobb skapas och offentliga sektorn avlastas inom vissa områden som t.ex. hemtjänst. Vad är problemet? Är det fel att äldre människor med låga inkomster får råd och möjlighet att själv välja vem som ska utföra för henne/honom viktiga arbetsuppgifter i hemmet? Cynismen visar tydligen inga gränser!

  5. Edward Riedl

    Svar till Jan Lövgren (2010-03-23 14:50)
    Eftersom många av dem som fått jobb via RUT tidigare var arbetslösa har reformen inneburit samhällsekonomiska vinster som frigör resurser till annan välfärd.

  6. Edward Riedl

    Svar till Per-Ola Moström (2010-03-23 14:55)
    Jag har inte hört någon föra fram din ståndpunkt som fakta. Men du är givetvis fri att tycka och tro vad du vill. Men blanda inte ihop det med fakta bara…

  7. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-03-23 16:27)
    Vi tycker olika i den här frågan fortfarande.

    Däremot anser jag det som viktigt att skapa förutsättningar för fler jobb i Sverige. RUT är en del. Sedan finns det röd-gröna (dockk inte alla) som inte tycker att de jobben är fina nog mm mm.

  8. Johan Karlsson

    Märkligt att vissa tror att det enbart är ”rika” som fuskar med skatten. Jag tror det är ett genomgående fenomen och resultatet av våra absurt höga skatter. Vi vanliga knegare saknar visserligen möjligheter till stora skattebedrägerier men att det inte skulle fuskas bland låg- och medelinkomsttagare är bara svammel. Hur många samåker inte till exempel man drar av för hela kostnaden i deklarationen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.