Edward Riedl (M)

Bygga kärnkraft eller släcka lyset?

Ikväll kommer många att släcka lyset runt om i landet för att få klimatfrågan på bordet. Även i andra delar av världen pågår manifestationen. Det är Världsnaturfonden som genom sin årliga manifestation Earth hour uppmanar oss att släcka ner halv nio ikväll. Jag välkomnar engagemanget och viljan att rädda vår planet. Det viktiga med manifestationen är att frågan hålls levande.

Men att vissa delar av världen släcker några lampor under några timmar kommer inte att påverka särskilt mycket när det gäller klimatpolitiken. Vi behöver istället en politik som hänger ihop både i Sverige och andra delar av världen. Med stora länder som Kina och Indien som är i begynnelsen av välstånds och-välfärdsuppbyggnad kommer enorma mängder ny energi att krävas.

Kärnkraften kommer att vara en historisk parantes i vår mänskliga utveckling. Men den kommer nog att vara längre en många trott. För att inte användningen av fosswila bränslen skall fullkomligen explodera i användning krävs att kärnkraften byggs ut tills dess vi har bättre och mer miljövänliga alternativ. Men inom överskådlig framtid kommer en utbyggd kärnkraft att vara svaret på den mest realistiska och mest miljövänliga energiframställningen både i Sverige och stora delar av världen.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Johan Karlsson

    När förändringens vindar blåser bygger optimisten vindkraftverk och pessimisten vindskydd. Jag hoppas och tror att regeringen får fortsatt förtroende efter valet så att vi får se fler vindkraftverk och färre vindskydd i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.