Edward Riedl (M)

Jobbar vi mindre sjunker våra löner

Miljöpartiet lanserar återigen friåret, där fullt friska och arbetsföra människor får stanna hemma med viss lön. De röd-gröna blir allt tydligare i sin politik mot jobb. Jobben duger inte som RUT, de som jobbar skall betala högre skatt och nu skall fullt friska stanna hemma med lön. Det finns inga spår av arbetslinjen kvar i det röd-gröna alternativet.

Vill vi ha bra pensioner på ålderns höst, lite pengar kvar när räkningarna är betalda och lika bra och bättre gemensam skattefinansierad välfärd som skola, sjukvård mm – Ja då måste vi som kan arbeta också göra det. Annars räcker pengarna helt enkelt inte till.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , , , , ,

13 kommentarer

 1. Jonas E

  Genom alla skattesänkningar som Alliansen genomfört, mest till dom som redan hade det gott ställt, i kronor räknat.
  Har man försämrat statens möjligheter till gemensam skattefinansierad välfärd, genom att ”pengarna inte räcker till”.
  När Alliansen rear ut statens tillgångar till underpris, kan man ju också undra hur ”vissa” resonerar kring statens finanser.
  RUT är ett minst lika onödigt slöseri som Friåret är.
  Det finns hel enkelt viktigare saker att lägga skattepengar på, men Alliansen prioriterar inte dom som verkligen behöver statens hjälp, utan bara dom som kan redan kan betala själv.

 2. Tankesmedjan Axiom

  Att man nu fritt kan vandra in från Europa och resten av världen kommer utan tvekan vara den avgörande faktor till att lönerna i Sverige sänks.
  För att sedan kunna behålla vår välfärd (Lön, Pension i första hand) så måste man arbeta både längre dagar och flera år, en omöjlighet för de flesta lågavlönade.

 3. leif

  Du behöver inte säga att ni borgare vill att vi skall jobba. Det framgår med all tydlighet då Aftonbladet avslöjar att en cancersjuk människa tvingas arbeta pga era nya regler. Moderaternas ”Arbeit macht frei” politik visar sitt grisiga ansikte.

 4. Krister Klermalm

  Du har glömt bort MPs företagarpolitik samband med detta. MP är inte mot jobben utan mer solidariska. ROT avdragen används inte enbart av de högst lönerna utan flest i lägre ned i löneklasserna, däremot gör RUT avdraget det mer åt de mer gott ställda familjerna.
  Personligen vill jag ha ROTen kvar dock mer åt klimat tänkande, att det går till miljöförbättringar och förnyelsebar energi.
  Återigen läs mer om MPs företagarpolitik så ser du att vi är för jobb, en sund arbetslinje och välfärden.

 5. Krister Klermalm

  Fri året handlar inte om att inte arbeta under ett år. Utan en möjlighet att se sig om att ändra arbets riktning.
  Tid till att komma fram till ett meningsfull annan sysselsättning där du får det bättre inom olika plan i livet. Det är valfrihet! MP har mer solidaritet och humanare arbetslinje än Alliansen.

  Läs Wincents kommentar på Anders Ågrens blogg där han beskriver friåret klok rent att förstå vad den innebär.

 6. Edward Riedl

  Svar till Jonas E (2010-03-31 02:28)
  Om du inte tänker variera din kritik oaktat vad jag skriver i bloggarna så får jag nog hänvisa dig till mina tidigare svar på dina frågor i fortsättningen.

 7. Edward Riedl

  Svar till Tankesmedjan Axiom (2010-03-31 09:20)
  Precis tvärtemot vad du skriver är handeln och rörelse av människor mellan länder en förutsättning för det välstånd vi idag har i Sverige.

 8. Edward Riedl

  Svar till leif (2010-03-31 09:32)
  En tråkig kommentar som säger mer om dig än vår politik. Dock finns det människor som hamnar i kläm. Det är en viktig politisk uppgift att minimera sådant.

 9. Edward Riedl

  Svar till Krister Klermalm (2010-03-31 15:20)
  För de som tror att antalet jobb är konstant oavsett vilken politik som förs kan era förslag möjligen verka kloka. Men antalet arbetstillfällen och ekonomisk tillväxt i ett land påverkas av hur politiken ser ut och hur människor agerar.

 10. Edward Riedl

  Svar till Krister Klermalm (2010-03-31 15:25)
  För att bibehålla och utveckla den gemensamt skattefinansierade välfärden med sjukvård, skola mm behöver vi folk som arbetar och betalar skatt.

 11. Jonas E

  ”Om du inte tänker variera din kritik oaktat vad jag skriver i bloggarna så får jag nog hänvisa dig till mina tidigare svar på dina frågor i fortsättningen.”

  Kommer från den som skriver bloggar med samma inlägg hela tiden, men med lätt varierad text bara.
  Då är det inte konstigt att mina komentarer blir likartade, men för den skull blir inte komerarena felaktiga.
  Utan vad är det egentliga problemet?, att jag har rätt, eller att jag blir repetiv i att ha rätt.

 12. Edward Riedl

  Svar till Jonas E (2010-04-01 13:54)
  RUT ger flera tusen svenskar möjligheten att gå från arbetslöshethet till jobb. Det är nya jobb som skapats utan att gamla jobb försvinner. Friåret skapar inga nya jobb utan fortsätter vänsterns fördelning av ständigt krympande resurser. Friåret innebär bara att befintliga jobb utförs av andra än dem som först hade dem. Inga nya jobb skapas med en sådan politik. Dessutom finns det inga drivkrafter för människor att skapa nya jobb med en sådan politik.

  Så nej. Problemet är inte att du har rätt – Eftersom du ofta har fel.

 13. Jonas E

  Det finns inga belägg för hur många eller få jobb RUT gett, allt är än så länge bara gissningar, men du gissar ju gärna till Alliansens fördel -det märks.
  Däremåt så finns det belägg för hur RUT nyttjas, och oaktat om det nu ger jobb eller inte, så är det så att staten subvenitonerar rika för att få rent hemma, medans dom som verkligen skulle behöva den hjälpen blir utan subventioner.
  Friåret är inget jag försvarar, men din jämförelse haltar när man gärna subventionerar rikas dåliga skattemoral, i stället för att lagföra dessa, men inte hjälpa fattigare att göra en ”omställning”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.