Edward Riedl (M)

Aprilskämtet som kom för tidigt…

Miljöpartiet presenterade återigen förslaget om friår för några dagar sedan. Probelemet var kanske att det var tänkt som ett aprilskämt men kom några dagar för tidigat.

Problemet är att det nog var allvarligt menat. När Sverige på alla fronter behöver bekämpa arbetslösheten och skapa nya jobb tävlar de röd-gröna partierna om att försvåra företagande, framväxt av nya jobb och göra det lättare att inte jobba.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , ,

8 kommentarer

  1. Pär Andersson

    Varför denna förvåning över att det finns människor som inser att livet måste ha andra värden än arbete? En friare och mer flexibel arbetsmarknad med individuellt anpassade arbetstider kan nog skapa väl så många nya innovativa företagsidéer som den arbetsmarknadsmiljö arbetslinjen frambringar. MP har liksom många andra insett att den numera strikt drivna arbetslinjen är förvandlad till ett självändamål. Och som ett sådant kan den inte tjäna som framgångsmodell för vårt land på sikt. Det är således hög tid att slå hål på myten om alliansens omhuldade arbetslinje.

  2. Isak

    Jo nog är det skämigt att Sverige har över 400.000 arbets-
    lösa och att dom rikaste får bidrag och allmosor från den
    sittande regeringen. Att slänga ut svårt sjuka människor
    till att söka socialbidrag blir vardag f.o.m 1 april 2010, detta är inget aprilskämt Herr Riedl. Och var är dom 100.000 försvunna jobben.

  3. Elisabetth

    Åh Sara kom ut igen??
    Personliga påhopp verkar var din melodi vem du än är!
    Om de enda kommentarer du kan lämna är oförskämdheter, tycker jag du kan vara tyst eller stå för dessa och framträda med bild och ditt riktiga namn!

  4. Edward Riedl

    Svar till Pär Andersson (2010-04-01 10:49)
    Visst finns det mycket annat än arbete här i livet. Självklart skall det vara frivilligt att arbeta för varje människa. Men den som kan arbeta men inte vill kan inte begära att andra hårt arbetande människor skall stå för dennes försörjning. Den som blir arbetslös eller sjuk skall självfallet ha den rätten att få hjälp via våra skattefinansierade skyddsnät. Men den som bara inte vill jobba kan inte påräkna samhällets hjälp och stöd. Vilket samhälle skulle det leda till?

  5. Edward Riedl

    Svar till Sara (2010-04-01 11:29)
    Jag har noterat att du i återkommande kommentarer försöker vara personlig och plump. Jag gissar att du är en vuxen människa med bättre uppfostran än så. Glad Påsk önskar jag dig.

  6. Edward Riedl

    Svar till Isak (2010-04-01 16:39)
    Inga 100 000 jobb har försvunnit i Sverige. Tvärtom har Sverige trots den värsta ekonomiska krisen i modern tid lika många jobb som innan krisen. Problemet är dock att det finns fler människor i arbetskraften vilket gjort att arbetslösheten ökat. Arbetslöshetsbekämpning har högsta prioritet för alliansregeringen och många reformer genomförs för att skapa jobb åt fler.

    På vänsterkanten levereras förslag på förslag som kommer att leda till färre jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.