Edward Riedl (M)

Vem skall betala för vulkanens härjningar?

Frågan lyfts nu fram när det gäller flygbolagen som redan har en ansträngd ekonomi. Vem skall betala för de kostnader vulkanutbrottet inneburit för kommunikationerna? Vissa hävdar att regeringar runt om i Europa nu borde stötta flygbolagen ekonomiskt. Många regeringar har varit tydliga med att det inte är skattebetalarnas uppgift vilket också är svaret från vår svenska regering. Denna uppfattning verkar också delas av flertalet svenskar.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Tim

    Antingen borde Island betala eftersom själva oraken till askan ger dem gratis jordvärme från moder natur.
    Eller så tas medel som annars skulle gått till att motverka den globala uppvärmningen. Lite märkligt att ingen från miljörörelsen jublar nu när utsläppet från vulkanen kommer att sänka jordens medeltemp.

    Lite offtopic: Min mormor hade samma efternamn som dig, hur uttalar du det och vet du var det kommer ifrån?

  2. Edward Riedl

    Svar till Tim (2010-04-20 16:02)
    Intressant vinkling av vulkanproblematiken…:)

    Namnet är ursprungligen från Sudettyskland. Uttalet är försvenskat och utalas (ridel) men från början är det ett kortare och hårdare uttal.

    Jag har fått höra att de med samma stavning i Sverige kommer från samma släkt (kan förvisso flyttat hit någon på senare tid med samma efternamn). Så kanske är vi släkt på håll om inte annat.

  3. Tim

    Ok.. mormor kom från Danmark och var alltid bestämd med att det uttalades ”rajl”, men det låter varken tyskt eller som en för-danskning av namnet.
    Jag får väl försöka hitta en Reidl i Sudettyskland som jag kan ringa för att få facit. Risken är väl att tjeckiska språket har haft en inverkan på uttalet där så att orginalversionen finns inte mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.