Edward Riedl (M)

Svensk ekonomi är välskött

Sverige är bäst i klassen (Europa) tätt följt av Luxenburg när det gäller stabila och välskötta statsfinanser. Detta enligt uppgifter från Eurostat som mätt de europeiska ländernas budgetunderskott. De röd-gröna må klaga och gnälla hur mycket de vill. Men Sverige är ett av de länder som hanterat den globala ekonomiska krisen bäst.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. TC

    Landstingen måste avskaffas o vårdansvaret förstatligas , detsamma gäller skolansvaret. Bidragssystemen måste totalreformeras så att ALLA som inte kan försörja sig själva ges exakt samma ekonomiska stöd från samhället, plus en behovsprövad tilläggsersättning utöver grundbeloppet, medan inkomstbortfallsförsäkringar ska vara helt privata. De första 8000 som tjänas ska vara skattefria medan inkomster utöver dessa ska beskattas med en platt skatt på max 50 procent, lika för ALLA. En skattefinansierad sjukvårdsförsäkring bör införas medan vårdgivarna bör vara icke vinstdrivande privata.

  2. Edward Riedl

    Svar till TC (2010-04-22 15:10)
    Det finns poänger i det som du skriver även om jag inte delar din uppfattning i allt. Teori och praktik är ibland lite olika. Jag gillar idén med platt skatt men ser också fördelningspolitiska svårigheter med total avsaknad av progressivitet i skatteskalan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.