Edward Riedl (M)

Rojalist eller inte – Låt Victoria bestämma över sitt eget bröllop

Nu pågår en debatt huruvida kronprinsessan bör överlämnas i kyrkan av sin far kungen eller inte. Feminister menar att det är en kvarleva från ett samhälle ingen saknar. Jag kan hålla med om att vi inte vill ha tillbaka ett samhälle där giftermålet görs upp av andra än de som skall gifta sig. Däremot har jag svårt att se att Victoria om hon nu vill bli överlämnad av sin far kungen skall stoppas för att annars bidra till en sådan återgång. Det känns bara inte särskilt troligt att detta bidrar till en sådan utveckling. Däremot känns det återigen som en del feminister genom sitt val av viktiga frågor gör hela jämställdhetsfrågan en björntjänst.  Låt kronprinsessan avgöra själv tillsammans med Daniel hur de vill ha sitt bröllop.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Kim Gustafsson

    Vad gör du själv för jämställdheten eftersom ”en del feminister genom sitt val av viktiga frågor gör hela jämställdhetsfrågan en björntjänst”?

  2. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-04-24 17:36)
    Jag bestämmer över innehållet i min blogg. Det är frivilligt att läsa den och jag ser självklart fram emot att du fortsätter att både läsa och kommentera – Men jag bestämmer om innehållet.

  3. Edward Riedl

    Svar till Kim Gustafsson (2010-04-27 10:56)
    Jag anser mig göra mycket för att förbättra jämställdheten. Allt från att varva listorna i mitt eget parti till konkreta sakfrågor där det finns viktiga aspekter kring jämställdheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.