Edward Riedl (M)

Alliansen är bäst på att skapa nya jobb

När svenska folket får svara på vem de tror är bäst på att skapa jobb vinner alliansen över de röd-gröna. Utan en fungerande jobbpolitik finns det inga pengar till välfärden med skolan, sjukvården och omsorgen. De röd-gröna lägger istället förslag på förslag som gör att jobben blir färre om de får styra Sverige. En röst på allianspartierna är en röst för en fungerande jobbpolitik som ger förutsättningar för att fortsätta förstärka vår gemensamma välfärd.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

5 kommentarer

  1. Rötberättigad 2010

    ”En röst på allianspartierna är en röst för en fungerande jobbpolitik som ger förutsättningar för att fortsätta förstärka vår gemensamma välfärd”.

    Beskriv en fungerande jobbpolitik för mig och varför socialbidragen nu drabbar kommunerna så hårt.

    Beskriv vilka som ingår i vår gemensamma välfärd.

  2. Edward Riedl

    Svar till Rötberättigad 2010 (2010-04-26 15:42)
    Innan den globala finanskrisen slog till skapades 170 000 nya jobb i Sverige. Sedan har vi som andra länder drabbats av den globala ekonomiska krisen. Men vi har klarat oss bättre än övriga Europa och har bäst ordning på våra offentliga finanser.

  3. Anders Johansson

    Jag tycker att alliansen har en bättre jobbpolitik än sossarna. Men kan du förklara hur vi ska kunna ha full sysselsättning när vi har en lönebildning som inte ”strävar” efter låg arbetslöshet? Lönebildningen verkar vara i balans med inflationsmålet när arbetslösheten är ca 6 procent. Hur vill moderaterna påverka lönebildningen för att vi ska få full sysselsättning?

  4. Edward Riedl

    Svar till Anders Johansson (2010-04-28 14:56)
    Glädjande att även du anser att alliansen har en bättre jobbpolitik än de röd-gröna. Får vi ner både skattetrycket på lönerna och samtidigt kan fortsätta sänka arbetsgivaravgifterna så kan vi ha både ökade reallöner och lägre arbetslöshet samtidigt som välfärden kan fortsätta utvecklas.

  5. Anders Johansson

    På min fråga hur vi ska få en lönebildning som ”klarar” full sysselsättning svarar du att ni vill sänka arbetsgivaravgiften och skatten på lön.

    Men får vi verkligen en lönebildning som klarar full sysselsättning bara genom att sänka dessa skatter? Har du mer förslag för att få en lönebildning som klarar av att ge oss och behålla full sysselsättning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.